conducerea stelei

A trecut prima săptămână. Conducerea Stelei nu a făcut nimic

În ultimii ani, când au fost întrebați de ce nu iau măsuri împotriva celor de la FC Fcsb, pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua, toți cei care au trecut pe la conducerea Stelei ne-au spus că așteaptă finalizarea proceselor. La fel ne-a zis și Bixi-Pompiliu Mocanu, comandantul interimar. Doar că, spre deosebire de ceilalți, el nu se mai poate folosi de această scuză.

A trecut deja o săptămână de la decizia care făcut lumină în ceea ce privește palmaresul Stelei București. Acum știe întreaga țară că FC Fcsb nu deține nici palmaresul Stelei, cum nu a deținut nici numele, nici marca. Cu toate acestea, FRF și FC Fcsb se fac că nu văd. Din fericire pentru ei, comandantul clubului Steaua nu vrea să-i facă să vadă.

Nu prea înțelegem care este prioritatea lui Bixi-Pompiliu Mocanu în acest moment. Nu știm care au fost prioritățile în această săptămână. Stabilirea antrenorului la echipa de fotbal? Puțin probabil. Ne-a spus chiar el că de asta s-a ocupat o anumită comisie.

Așadar, după prima săptămână, nimic. FRF și-a băgat capul în pământ, ca un struț adevărat, și cu siguranță nu va lua nicio măsură din propria inițiativă. De FC Fcsb nici nu se pune problema să respecte legile. Pe site-ul lor nou, aceștia folosesc fără reținere numele Steaua, deși decizia din dosarul pentru nume le interzice acest lucru. Acestea sunt motivele pentru care comandantul interimar al clubului Steaua ar trebui să facă ceva. Orice, numai să facă.

De ce nu face? Nu știm. Poate pentru că îl respectă prea mult pe Gigi Becali.

Ce va face conducerea Stelei în săptămâna cu numărul 2?

La Steaua Liberă, noi suntem optimiști. Privim așadar cu nerăbdare către a doua săptămână de la decizia care spune că FC Fcsb nu este Steaua. Vom urmări cu atenție site-ul Stelei, site-ul FRF, chiar și site-ul FC Fcsbului. Vom urmări chiar și ziarele de sport, deși e greu de crezut că aceștia vor publica ceva ce îl va supăra pe stăpân. Încă, nici Gsp și nici ProSport nu au luat măsuri pentru a se asigura că nimeni nu va confunda FC Fcsb cu Steaua.

Așteptăm să vedem acțiune din partea lui Bixi-Pompiliu Mocanu. Așteptăm să vedem măcar un comunicat de presă în care acesta să atragă atenția asupra faptului că FC Fcsb nu e Steaua și că nu va mai accepta ca palmaresul Stelei să fie trecut în dreptul echipei lui Becali.

Sperăm doar că de acest comunicat nu se va ocupa departamentul de marketing al clubului Steaua. Acesta a demonstrat deja că e format din incompetenți, care nu sunt capabili nici măcar să citească o hotărâre judecătorească.

Sperăm, dar nu ne mințim singuri. Cel mai probabil, conducerea Stelei nu va face nimic. Nu vor să îl supere pe Becali. De asta au și abandonat orice încercare de a juca în Liga 3. Se mulțumesc cu Liga 4, care e mai liniștită, mai ferită de ochii presei, de lumina reflectoarelor și care nici nu îl supără pe Becali.

Cu toate acestea, unii încă se mai miră de ce le cerem demisiile acestor indivizi. Păcat.

 

Photo credit: csasteaua.ro