amical

Amical: Steaua București – Popești Leordeni, 2-1 – Liga 3 nu e o pălărie prea mare

Primul test al noului sezon s-a încheiat cu bine. Steaua București a învins adversarul de azi, Popești Leordeni, cu scorul de 2-1, demonstând că Liga 3 nu ar fi o provocare prea mare pentru ea.

Popești Leordeni a terminat sezonul trecut pe locul 5 în Liga 3. În teorie, cel puțin, e vorba de o echipă care ar trebui să fie mai puternică. Cu toate acestea, Steaua s-a impus prin dubla golgeterului Răsdan, care continuă forma bună arătată în sezonul trecut.

Cuplul Daniel Oprița – Iulian Miu a trimis pe teren următorul 11:

Iancu – Cosmin Mihai, Bactăr, Morariu, Neagu – Adi Ilie, Băjenaru, Răsdan, Marin, Robu – Elek

Deși e încă prea devreme ca să tragem concluzii legate de joc și valoarea reală a noilor transferuri, trebuie să spunem că steliștii s-au descurcat bine pe teren. Steaua a controlat meciul și, chiar dacă a întâlnit o echipă mai bine cotată, a fost echipa mai bună de pe teren.

Rezultatul și jocul de astăzi spun un singur lucru: Steaua poate juca în Liga 3.

Vom juca în Liga 3?

Federația română de fotbal nu a anunțat încă nimic. Perioada de înscriere în Liga 3 s-a încheiat și, cel mai probabil, în următoarele două zile(Luni, cel mai sigur) vom afla unde va juca echipa noastră în sezonul 2019-2020.

Cum Stelei i-a fost desemnat un adversar ușor în primul tur al Cupei României, echipa CS Mihai Bravu, despre care se zvonește că nici nu are jucători în acest moment, putem spera că FRF se uită în acest an cu ochi mai buni către echipa noastră. Acest lucru ar putea însemna și o veste bună în ceea ce privește liga în care va juca Steaua în noul sezon.

Datorită noii reguli, care cere ca o echipă să depună o garanție de 20 de mii de lei, pentru a putea juca în Liga 3, șansele ca Steaua să poată juca acolo sunt destul de mari. Foarte multe echipe nu au reușit să achite această garanție. Astfel, multe locuri au rămas necompletate.

FRF s-ar putea să accepte echipa noastră în Liga 3, având în vedere că aceasta dispune de resurse care ar recomanda-o pentru un loc cel puțin în Liga 2.

Vom vedea. Acum nu ne mai rămâne decât să sperăm. După meciul de azi, echipa noastră a arătat că s-ar descurca fără probleme în Liga 3.