AFC Rapid - Steaua București

Avancronică: AFC Rapid – Steaua București

După un nou sezon dezastruos, Steaua București se pregătește de încă un start în Liga 4. Sâmbătă, de la ora 13:00, militarii vor înfrunta AFC Rapid, cel mai ”Rapid” dintre ”Rapidurile” care au umplut în ultimii ani fotbalul românesc.

Echipa probabilă a Stelei:

Iancu – Morariu, Bactăr, Neagu, Neagoe – Băjenaru, Ilie, Niculae, Antohi, Răsdan – Elek

Steaua pornește în sezonul 2019-2020 al Ligii 4 bucureștene cu un lot schimbat aproape 90%. De altfel, Răsdan, Iancu, Robu, Vlad Nițu și Adi Ilie sunt singurii jucători care au prins și sezonul trecut în tricoul roș-albastru.

Obiectivul echipei noastre rămâne promovarea. Însă, spre deosebire de celelalte două sezoane, Steaua nu mai pleacă la drum ca favorită. Bucharest United, Progresul 2005 și FC R 2 vor și ele în Liga 3. Pe lângă ele, Dinamo și cele două ”Rapiduri”, AFC Rapid, adversarul din prima etapă, și Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului vor da totul pe teren pentru a încurca Steaua. Nu va fi un sezon ușor.

Meciul AFC Rapid – Steaua București va avea loc sâmbătă, 24 august, în complexul sportiv Ion Țiriac, de la ora 13:00.

Despre AFC Rapid

”Rapidul” cu care ne vom înfrunta în prima etapă se află într-o situație ciudată. Incertitudinea din jurul său ne face să credem că această echipă poate dispărea în absolut orice moment. De altfel, se pare că singurul lucru care îi ține pe acești rapidiști în viață e lupta cu ”Rapidul” partidului, fosta Academie Partid, actuală FC R.

E posibil ca AFC Rapid să nu termine acest sezon. Dar se vor prezenta la meciul cu Steaua. O vor face pentru a colecta cei 25 de lei pe care îi cer pentru fiecare bilet vândut.

25 de lei biletul în Liga 4 – O RUȘINE!

Da, ați citit bine. Prețul unui bilet la meciul AFC Rapid – Steaua București este de 25 de lei, mai mare decât prețurile biletelor de la multe meciuri din Liga 1. Însă nu avem ce face. Așa se întâmplă când vine Steaua.

Nu trebuie însă să ne supărăm pe AFC Rapid. În fotbalul corupt din Liga 4 bucureșteană, această echipă își vede doar interesul. Vor face o sumă frumușică după meciul cu Steaua, sumă care probabil că îi va ține în viață câteva luni. Dar această sumă e o nimica toată dacă e să ne gândim la câți bani a făcut AMFB-ul până acum, pe spatele Stelei. Și cu siguranță vor face la fel și în acest sezon.

AMFB – Casa corupției din fotbal

Deși, cel puțin în teorie, ar trebui să se ocupe cu fotbalul amator, AMFB este aproape la nivelul FRF, dacă nu cumva a și întrecut deja federația, când vine vorba de corupție. Despre cazurile Muscalu și Baboia am vorbit deja. Acestea sunt probabil cunoscute de către toți steliștii. Din păcate, sunt doar câteva din mizeriile comise de AMFB.

Chiar astăzi, această asociație murdară a votat înscrierea în Liga 4 a echipei CS Electrica. Asta după ce au făcut la fel cu FC R 2, în ciuda faptului că 9 din cele 15 echipe din Liga 4 s-au opus acestei mutări. Dacă numele CS Electrica nu vă spune nimic e pentru că această echipă e una doar de umplutură. AMFB a băgat Energeticianul în Liga 4 doar pentru a avea o scuză să refuze cererea celor de la Progresul București de a fi primiți în locul Carmenului, care s-a retras.

Vorbim aici despre adevăratul Progresul București. Această echipă e condusă de Tudor Iacov, probabil singurul om de care AMFB și FRF se tem mai mult decât de Florin Talpan.

Tudor Iacov a încercat să distrugă AMFB și FRF, pe care le-a acuzat de corupție și pe care chiar le-a dat în judecată. Argumentele sale sunt destul de solide. Acesta a demonstrat că cele două entități au fost constituite ilegal. Însă, în România, în corupția de la noi, de cele mai multe ori mori cu dreptatea în mână.

Progresul București trece prin ceea ce trece și Steaua. În cazul nostru, în ciuda tuturor deciziilor judecătorești care au demonstrat clar că FC Fcsb nu e Steaua și că joacă ilegal în Liga 1, FRF nu a vrut să ia nicio măsură pentru a rezolva această situație. Mai mult, FRF și AMFB au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a ține Steaua cât mai departe de Liga 3. Până acum, le-a mers.

Pornim din nou la drum

Începem astfel un nou sezon de Liga 4, în, probabil, cea mai murdară ligă de fotbal din lume. Să fim optimiști? Am vrea. Din păcate, istoria ne spune că ar trebui mai bine să fim realiști.