sponsori lotul stelei

Urmările a două promovări ratate: Steaua a pierdut sponsori

Deși decizia de a transmite meciurile Stelei pe canalul oficial de Youtube al clubului, Steaua TV, a fost una excelentă, meciurile transmise până acum ne-au atras atenția asupra unui aspect îngrijorător: Steaua a pierdut sponsori.

Conform graficii oferite de Steaua TV, în acest moment, clubul nostru are doar 3 parteneri: Carpatina, MagazinSteaua.ro și BioFarm. Este posibil ca secțiile individuale să aibă sponsori proprii, mai mici, însă echipa de fotbal cu siguranță a pierdut un sponsor important. E vorba de firma GoBet, care, conform celor spuse de șefii clubului în vara lui 2018, asigura cea mai mare sponsorizare dintre toți sponsorii clubului.  Anul acesta, GoBet nu a mai apărut pe tricourile Stelei. Așadar, putem presupune că nici banii (anul trecut se vorbea despre 75 de mii de euro) nu au mai intrat în conturile Stelei.

sponsori

Captură video – Steaua TV. Se poate observa că, pe piept, steliștii nu au trecut niciun sponsor. Singurul sponsor care apare e Carpatina, pe șorțuri. Carpatina e sponsorul principal al întregului club, nu doar al secției de fotbal.

Privind prin ochii iubitorului de Champions League, poate că suma menționată mai sus nu e una așa mare. Însă, pentru România și mai ales pentru ligile inferioare, e imensă. O sumă de 75.000 euro poate oferi multe oportunități, mai ales dacă știi cum să folosești acești bani.

Cum se poate așa ceva? Răspunsul e simplu. Scăderea numărului de sponsori e un rezultat direct al lipsei de rezultate. Două promovări ratate nu doar că enervează suporterii, dar îi fac și pe sonsori să se uite spre alte echipe.

Vizibilitatea e importantă pentru sponsori

Anul trecut, am încercat să discutăm cu diferite firme, întrebând dacă există sau nu interes pentru a sponsoriza echipa de fotbal a clubului Steaua. De fiecare dată, discuțiile au ajuns în același punct: companiile își doresc să fie văzute. 

Deși asocierea cu un brand puternic, precum Steaua București, este importantă și e un lucru pe care multe companii mari îl caută, la fel de important e ca această asociere să fie văzută de cât mai mulți oameni. Nimeni nu dorește să plătească sume mari doar pentru a apărea pe niște tricouri sau pe un banner, la un meci urmărit de cel mult câteva mii de oameni. Însă, dacă meciul e televizat și poate fi urmărit de zeci sau sute de mii de oameni, interesul crește pentru potențiali sponsori.

Având în vedere aceste aspecte, putem da o nouă bilă neagră conducerii Stelei, dar și o bilă albă. Bila neagră este pentru pierderea sponsorilor, pierdere rezultată din ratarea celor două promovări. Steaua a pierdut bani, iar cineva ar trebui să plătească pentru acest lucru.

Bila albă vine pentru decizia de a da meciurile Stelei la Steaua TV. Acesta e un prim pas foarte important spre atragerea sponsorilor. Dacă marketingul Stelei va continua să dezvolte Steaua TV, dacă va crește canalul și dacă va reuși să atragă cât mai mulți abonați și privitori, va putea atrage și sponsori interesați de a se asocia cu brandul Steaua.

Rămâne să vedem ce vor face în continuare.