Steaua București - ACSU Politehnica 13-0

Steaua București – ACSU Politehnica, 13-0(6-0) – Victorie pentru Steaua, înfrângere pentru Steaua TV

În primul meci jucat fără spectatori în acest sezon, Steaua a bătut, dar Steaua TV s-a făcut de rușine. Deși clubul a anunțat toată săptămâna că partida cu ACSU Politehnica va fi transmis pe canalul oficial de Youtube, la ora meciului, suporterii steliști au primit o mare țeapă.

Steaua București: Meilă – Neagu, Capotă, Bactăr – Niculae, Enceanu, Băjenaru, Neagoe, Răsdan, Ilie – Antohi

Rezerve: Iancu – Neaga, Ban, Robu, Elek, Nițu, Mihai

Cu gândul la meciul de la Chiajna, Oprița a folosit un prim 11 diferit de cel din partida precedentă, cu ACS Electrica. Cu toate acestea, steliștii nu au avut probleme cu ACSU Politehnica, una dintre echipele slabe ale campionatului. Ca de obicei, au rezolvat rapid soarta partidei, încă din prima repriză. La pauză, scorul era de 6-0 pentru ”militari”.

Golurile au continuat să curgă și după pauză. Steaua București – ACSU Politehnica s-a încheiat cu o victorie clară a steliștilor, cu scorul de 13-0.

Steaua TV nu a transmis meciul

Deși au anunțat că vor transmite meciul, meci pe care chiar conducerea clubului a decis să îl joace fără spectatori, Steaua TV, canalul oficial de Youtube al clubului a dat-o-n bară. Meciul nu a fost transmis, spre dezamăgirea și supărarea fanilor steliști care așteptau cu nerăbdare să își urmărească favoriții.

De data aceasta, însă, supărarea fanilor poate fi trecută pe plan secund. Mult mai importanți sunt banii pe care Steaua i-a plătit către AMFB pentru a putea transmite aceste meciuri. Din informațiile noastre, AMFB încasează între 1500 și 2000 de lei pentru fiecare meci, indiferent că Steaua TV îl transmite sau nu. Suma poate că nu pare mare și pierderea ar putea fi trecută cu vederea, cu condiția ca incidentele de acest gen să nu se mai repete. Însă, dacă Steaua TV va continua să își bată joc de banii clubului, care sunt de fapt bani ai statului, cineva va trebui să răspundă.

Deși legal nu are nicio putere asupra drepturilor TV din Liga 4, AMFB și-a făcut o afacere frumoasă, de când a apărut și Steaua în competiția păstorită de această asociație coruptă. Sumele încasate de aceștia au fost destul de mari în ultimii 3 ani. Nu știm dacă cei ale căror date private sunt înregistrate (Conform GDPR orice date care pot fi utilizate pentru a identifica o persoană sunt considerate date private – imaginea unei persoane e o dată privată) și-au dat consimțământul pentru așa ceva. Nu știm dacă cluburile primesc o sumă din ceea ce primește AMFB ( AMFB nu deține drepturile de imagine ale cluburilor. Doar cluburile deține aceste drepturi).

Situația e astfel destul de ciudată. Ca suporteri, am putea ignora aceste aspecte, dacă meciurile ar fi transmise de fiecare dată, la calitate bună. Însă, dacă Steaua a plătit bani către AMFB ca să nu transmită meciurile…