Steaua București Concordia Chiajna

Steaua București – Concordia Chiajna, 1-2 (0-0)

Pentru Steaua, meciul cu Concordia Chiajna a fost cel mai important din acest an. Roș-albaștrii nu s-au făcut de rușine, chiar dacă joacă în Liga 4 și chiar dacă au întâlnit o echipă de Liga 2.

Echipa de start

Steaua București: 22. Horia Iancu (Ct.) – 20. Marian Neagu, 5. Sergiu Bactăr, 89. Ovidiu Morariu – 13. Adrian Ilie, 8. Andrei Neagoe, 15. Valentin Bărbulescu, 30. Liviu Băjenaru, 7. Florin Răsdan – 11. Andrei Antohi, 31. Robert Elek

Rezerve: 1. Teodor Meilă – 10. Rareș Enceanu, 6. Petre Capotă, 47. Alin Robu, 99. Vlad Nițu, 9. Valentin Niculae, 17. Cosmin Mihai.

Meciul a început exact așa cum ne așteptam noi, suporterii steliști. A început exact așa cum o cer istoria, palmaresul și numele Stelei. Băieții lui Oprița au dominat prima repriză, chiar dacă ei joacă în Liga 4 și chiar dacă au întâlnit un adversar care ocupă locul 10, în Liga 2. Numele Stelei i-a speriat pe cei de la Concordia Chiajna, oferindu-le un avantaj militarilor. Acești au presat, au atacat, au dominat, au condus meciul și ar fi putut chiar să și marcheze. Steaua a avut patru ocazii bune de a marca în prima repriză. Dintre acestea, cea mai mare a fost un penalty nedat pe final de repriză, când Elek a fost faultat în careul celor de la Chiajna.

Rerpriza secundă a început la fel. Steaua a continuat să domine și putea să deschidă scorul în minutul 63, prin Răsdan, după un contraatac fulger. Din păcate, șutul șeptarului stelist a lovit bara transversală a porții celor de la Concordia Chiajna. Pe măsură ce repriza s-a apropiat de final, jocul s-a echilibrat. Ambele echipe au avut ocazii, însă Steaua a marcat, în minutul 78, prin geolgeterul de încredere, Florin Răsdan.

Disperați, cei de la Concordia Chiajna s-au aruncat haotic în atac, profitând de pasul înapoi făcut de băieții lui Oprița, care au dorit să țină de rezultat. Și, așa cum se întâmplă de multe ori în fotbal, steliștii au fost egalați în minutul 87.

În prelungirile reprizei secunde, Steaua putea da lovitura, însă portarul Concordiei a respins de 3 ori într-o fază, reușind să apere atât în fața lui Antohi (2 șuturi) cât și a lui Robu (foarfecă pe spate). Au urmat, așadar, încă două reprize de câte 15 minute.

În prelungiri

Deși primele 90 de minute au însemnat mult efort din partea ambelor echipe, în prelungiri, intensitatea nu a scăzut deloc. Prima repriză de prelungiri a trecut cu ocazii bune de fiecare parte, însă fără goluri. În a doua repriză, din păcate, Chiajna a reușit să marcheze și să ducă scorul la 2-1. Obosiți, steliștii nu au mai putut să întoarcă scorul.

Steaua București a ratat șansa de a intra în șaisprezecimile Cupei României, dar nu s-a făcut de rușine. A dominat o echipă de Liga 2 și chiar a fost mai bună.

Felicitări, steliștilor!