cristian petrea

Cristian Petrea și mirajul fursecurilor

Clubul Steaua pare să nu aibă noroc deloc. În această săptămână, la meciul de baschet în care echipa noastră fost învinsă acasă de CSM Timișoara au fost prezenți trei colonei: Bixi Pompiliu Mocanu, Cristian Cîrlan și Cristian Petrea. Dacă de primii doi nu poți spune că nu aveau ce căuta acolo, prezența celui de-al treilea e o surpriză. Una neplăcută.

În ultimele săptămâni, mai multe zvonuri din jurul clubului au spus că fostul comandant, Cristian Petrea, și-ar pregăti întoarcerea. De ce? Asta nimeni nu știe. Perioada petrecută de Petrea în fruntea clubului a fost dezastruoasă. Nu doar că a ratat promovarea în Liga 4, dar a și făcut clubul de rușine, neîndrăznind să ia măsuri împotriva abuzurilor comise de fosta Academie Partid, dar și intrând în diferite afaceri dubioase, cu indivizi dubioși precum Claudiu Baboia.

Toți suporterii s-au bucurat când Cristian Petrea a plecat de la Steaua

Petrea a părăsit postul de comandant cu coada între picioare. În urma unor abuzuri, Florin Talpan i-a făcut plângere, iar pe numele lui a fost deschis un dosar la parchetul militar. La acel moment, cu toții am crezut că acesta a fost și motivul pentru care Cristian Petrea și-a luat jucăriile și a plecat în altă parte. Și a plecat pe mai mulți bani, paradoxal. Pentru că nu a avut nicio mare realizare care să ceară această creștere salarială pentru el.

Însă nimănui nu i-a păsat că Petrea a plecat la mai bine. Steliștii s-au bucurat că a plecat. Asta și-au dorit, nu altceva. Și-au dorit să scape de omul pe care l-au acuzat că a ”terminat furescurile”.

Și-atunci nu ne rămâne decât să ne întrebăm de ce ar vrea domnul Petrea să se întoarcă undeva unde nu este dorit. Nu e mai bine să stea unde este acum? Acolo nu are stres, nu are nervi, nu vorbește nimeni despre el, nu investighează nimeni afacerile pe care le face, nu scrie nimeni despre el în ziare și pe internet, etc. Acolo e bine pentru domnul Petrea. La Steaua nu e bine. Pentru că nici el nu e bun pentru Steaua. Și noi nu am uitat asta.

A vrut să reactiveze secția de fotbal de abia în 2019

cristian petrea

Documentul de mai sus este o parte dintr-un raport întocmit de domnul Petrea pe vremea când era locțiitor al lui Boroi, în 2016. Raportul s-a încheiat cu o frază care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toți steliștii. E vorba despre intenția domnului Petrea de a reactiva secția de fotbal. Doar că, conform planului său, aceasta ar fi urmat să fie reactivată în 2019, adică în acest an. Și nu ar fi fost înscrisă în Liga 4, ci în Liga 5.

Suporterii steliști nu au cum să nu se enerveze. Cumva, documentul de mai sus explică de ce echipa noastră de fotbal nu a reușit încă să treacă de Liga 4. Și ar putea explica și o nouă ratare a promovării, în acest sezon. Să sperăm că nu va fi așa.

Așadar, domnul Cristian Petrea nu e binevenit la Steaua. Nu avem cum să îl vrem, din moment ce el nu vrea binele Stelei. Și nu, nu suntem în Alexandru Lăpușneanu, ca să fie destul dacă ne vrea el. Așa cum am spus deja, domnul Cristian Petrea ar trebui să se gândească de două ori înainte de a încerca să revină la Steaua. Postul de comandant al clubului este unul destul de dur, este unul destul de vizibil, este unul care atrage multe priviri.

Dacă nu credeți, domnule Petrea, întrebați-l pe domnul Cîrlan. Dumnealui nici măcar nu este comandant. E doar locțiitor. Chiar și-așa, presa aproape că l-a rupt în două, cu niște dezvăluiri destul de urâte.

Conform Puterea, Cîrlan a încălcat statutul cadrelor militare

Ziarul Puterea a publicat astăzi un articol prin care îl acuză pe Cristian Cîrlan de lucruri destul de urâte. Aflăm astfel că acesta nu doar că este ”copilul de suflet” al lui George Boroi și un preferat de-al lui Codrin Munteanu, ci și că a încălcat articolul 30, litera a, din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Acesta prevede că:

„Cadrelor militare în activitate le este interzis să îndeplinească alte funcții decât cele în care sunt încadrate, cu excepția cumulului prevăzut de lege, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naționale.”

Doar că nimeni nu i-a ordonat domnului Cîrlan să încaseze un salariu de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, unde a fost consilier al președintelui Mihai Covaliu, în perioada 2017-2018, când era plătit și de către MApN. De altfel, Cîrlan chiar recunoaște că a primit acei bani, în declarația de avere publicată pe site-ul Stelei. Aflăm astfel că acesta a primit suma de 74.400 lei de la COSR și alte 18.000 de lei de la Federația Română de Scrimă. Toate aceste sume pe lângă salariul său anual, de 91.166 lei, plus norma de hrană de 11.680 lei, pe care le primește de la Steaua.

Mai mult, Puterea a arătat că Cristian Cârlan nu a trecut în CV-ul de pe site-ul clubului perioada de la Federația de Scrimă și nu a menționat nici banii primiți de la COSR în declarația de avere pentru anul 2017. Dacă aceste lucruri se dovedesc a fi adevărate, domnul Cîrlan va avea niște explicații de dat.

Un club curat mai presus de toate

La Steaua nu e loc de oameni certați cu legea. Noi, suporterii, ne dorim un club curat mai presus de toate. Și o să facem orice pentru a obține acest lucru. De aceea ne-am exprimat deja dorințele de a-l vedea pe colonelul Florin Talpan în funcția de președinte/comandant al Stelei. Alți candidați nu ne interesează. Pentru că alți candidați nu au CV-ul lui Florin Talpan.

Și nici nu sunt de aceeași calitate umană precum Florin Talpan. Lui nu îi poți reproșa nimic, oricât de mult l-ai investiga. În schimb, cu oameni ca Petrea și Cîrlan nici nu trebuie să te chinui. Neregulile sunt la suprafață, vizibile, imense.

Așadar, domnilor, ca să fim cu toții fericiți, stați departe de Steaua! Locul vostru nu e aici.