sponsori lotul stelei

A mai trecut un an

Meciul din Cupa României, contra celor de la AFC Asalt, a fost ultimul meci oficial jucat de Steaua în acest an. Mai sunt câteva zile până când vom intra în 2020, iar Steaua, din păcate joacă tot în Liga 4.

Anul 2019 a început prost pentru noi. Am pierdut primul meci, cel cu Carmen. Acel meci a prevestit ce urma să se întâmple câteva luni mai târziu. În meciul din play-off, tot împotriva celor de la Carmen, Steaua București a pierdut și a ratat promovarea în Liga 3. În urma acestui eșec, aproape tot lotul a fost dat afară. La fel a pățit și antrenorul, Marius Lăcătuș. Au fost singurii care au plătit.

În vară, echipa de fotbal a primit un lot nou de jucători. A primit și antrenori noi. A plecat din nou la drum. Steaua a terminat 2019 la fel cum l-a terminat și pe 2018. E pe primul loc în campionat, la fel ca anul trecut, e favorită la promovare, a dominat autoritar tot sezonul, a marcat cele mai multe goluri, a încasat cele mai puține goluri. Însă, de abia acum începe cu adevărat campionatul.

Fiți cu ochii pe pauza de iarnă

În această pauză de iarnă Steaua București se va întări. Va aduce câteva transferuri noi (unele zvonuri vorbesc chiar despre jucători din prima ligă), cu scopul de a nu avea probleme în retur. Însă, trebuie să fim cu ochii și pe celelalte echipe. Steaua împarte în acest moment podiumul cu Bucharest United și FC R 2. Pe locul 4 se află la egalitate de puncte Progresul 2005 și AFC Asalt. Dar e greu de crezut că aceste două echipe se vor putea întări atât de mult încât să îi pună Stelei probleme adevărate.

Cel mai probabil, Progresul 2005 și/sau AFC Asalt vor aduce câțiva veterani și vor spera ca norocul să fie de partea lor. Progresul 2005 a făcut la fel anul trecut, dar fără a avea succes.

Steaua va trebui să stea serios cu ochii pe Bucharest United și FC R2. Satelitul celor de la FC R nu va face transferuri, însă, în funcție de realizările primei echipe, aceasta va primi sau nu întăriri din Liga 2. Mai mult, nu e exclus ca cei de la FC R să trimită intenționat fotbaliști de la prima echipă, în play-off, doar pentru a încurca Steaua.

Existența FC R2 în Liga 4 este un argument puternic pentru întărirea serioasă a lotului echipei noastre în această iarnă. Avem nevoie de transferuri care să facă din Steaua nu doar o echipă capabilă să promoveze în Liga 3, ci o echipă capabilă să lupte pentru promovare în Liga 2. Doar așa ne putem asigura că nu vom avea niciun fel de probleme cu fosta Academie Partid.

Mai departe, Bucharest United și-a anunțat deja intenția de a promova. Cel mai probabil, această echipă va căuta să se întărească serios. Meciul pierdut contra Stelei le-a lăsat un gust amar, arătându-le că încă nu sunt la un nivel chiar atât de ridicat încât să poată vorbi despre promovare. Dar Bucharest United e o echipă misterioasă, condusă de un patron misterios. Nu este exclus ca aceasta să surprindă în această iarnă și să dea lovituri pe piața transferurilor.

Proiectul Bucharest United e cel puțin la fel de serios ca cel al Stelei. Noi avem în acest moment lotul mai bun. Ei, în schimb, au o conducere care nu caută să saboteze șansele de promovare ale echipei. Dacă privești întreaga problemă, nu poți să nu ajungi la concluzia că distanța de un punct, cu care Steaua poate intra în playoff, în fața celor de la Bucharest United, nu e chiar atât de mult.

Să nu repetăm aceeași greșeală

În anii precedenți, Steaua a refuzat să se întărească în pauza de iarnă. Acesta este adevărul. Cei care au condus echipa noastră nu au luat măsurile necesare ca să se asigure că obiectivul, adică promovarea, va fi atins. Au tratat totul superficial, dacă nu cumva chiar criminal, căutând să saboteze șansele echipei.

Nu trebuie să repetăm aceste greșeli. Steaua trebuie să bage mâna în buzunar și să cumpere, cumpere, cumpere. Asta e singura soluție.

În aceste momente, nu putem să nu ne întrebăm dacă sutele de mii de euro date pentru refacerea Terenului 5 nu au fost aruncate aiurea. Cu acei bani, echipa putea cumpăra câțiva fotbaliști de valoare. Iar în ceea ce privește terenul, să nu uităm că, peste câteva luni, noul stadion își va deschide porțile. Va mai juca Steaua atunci pe Terenul 5? Dacă nu, atunci de ce au mai fost investiți acești bani?

Proiectul refacerii Terenului 5 este oricum un eșec. Acesta ar fi trebuit să fie gata încă din septembrie. Din păcate, se pare că proiectul va fi gata de abia pe 15 decembrie. Dacă va fi gata.

Steaua chiar nu avea nevoie de astfel de bătăi de cap. Însă, aceasta este realitatea în care ne aflăm. Acestea sunt obstacolele peste care trebuie să trecem. Trebuie să trecem.

Steaua trebuie să promoveze în acest an.