băsescu becali influencer

Asculți de ce-ți spune un influencer? Atunci ești prost

Omenirea suferă de o boală gravă, o boală care, în momentul în care o iei, te face să nu mai poți gândi singur. Boala se numește ”influencer”. De obicei, o poți lua de pe net sau de pe rețele de socializare. Acolo, persoane mai mult sau mai puțin cunoscute pretind că sunt experte în subiectul care te interesează pe tine și îți spun ce să faci. O astfel de persoană se numește influencer și își bate joc de tine. Dacă nu te prinzi, e vina ta, pentru că ești prost.

Acesta este, din păcate, adevărul. Boala asta prinde la proști, pentru că doar proștii renunță la propria judecată, în favoarea părerilor unor băieți sau fete despre care nu știu nimic.

Și poate că unii vor întreba: ”Dar ce te faci dacă persoana care vorbește e cunoscută? Din moment ce e cunoscută, trebuie să știe despre ce vorbește. În cazul acesta, putem să luăm de bun ce spune. Nu?” Nu. Crede și nu cerceta este un motto bun doar la religie. În viața reală, dacă crezi și nu cercetezi, ești prost.

Gândește singur, lasă-l pe Traian Băsescu!

băsescu becali influencerSă dăm și un exemplu. Traian Băsescu, fostul președinte al României, și-a dat cu părerea despre conflictul FC Fcsb vs. Steaua București. I-a luat partea lui Becali. Imediat, proștii au sărit în aer de bucurie. ”Traian Băsescu a fost președinte. Dacă el nu știe despre ce vorbește…” Păi nu știe.

Băsescu a demonstrat singur că habar nu are despre ce vorbește: ”Becali  a finanțat echipa, așa cum e el, gură spartă. Ne-a ținut ani de zile pe banii lui. Pe urmă a venit disputa asta, cu Steaua din Liga 4, e o copilărie. Trebuia să se împace.”

Fostul președinte consideră furtul de identitate drept o copilărie. Omul nu știe despre ce vorbește. Sau poate îi este prea rușine să recunoască că, în anii cât a condus această țară, un cioban a făcut bani pe spatele statului, fără ca statul să se prindă. Pentru că acesta este adevărul. Conform deciziilor judecătorești date până acum, Becali a folosit ilegal și abuziv un bun al statului. Aceste decizii nu zic nicăieri că Becali a băgat bani, că ne-a ținut ani de zile în spate sau că a făcut case la oameni. Nu, spun doar că a folosit ilegal un bun al statului. Adică, a încălcat legea.

FOARTE IMPORTANT!

Deciziile judecătorești nu intră la capitolul Influencer. Dacă nu asculți de un influencer, nu pățești nimic. Dacă nu respecți o hotărâre judecătorească, faci pușcărie. Există o diferență destul de mare aici. Dacă nu ești prost, o înțelegi. Dacă ești prost, nu o înțelegi și te închini la influencer-ul tău în continuare.

Fii tu propriul tău influencer!

În cele mai multe locuri de pe planeta asta, de obicei oamenii se nasc liberi. Dacă se nasc liberi, pot să gândească singuri. Dar nu sunt obligați. Pot alege să nu gândească singuri. Și, dacă nu gândesc singuri, nu mai sunt liberi. Deci oamenii pot alege să nu mai fie liberi. Și tu poți alege calea aceasta, dacă ești prost.

Libertatea e cel mai de preț lucru pe care-l poți avea. Dacă renunți singur la libertate, fie că vorbim de libertatea de exprimare, de gândire, de a trăi, etc., atunci ești prost.

Informează-te singur, gândește singur. Fii tu propriul tău influencer. Lasă ”experții” despre care tu crezi că știu mai bine ca tine. Sunt șanse foarte mari ca tu să știi mult mai multe ca ei. Și nu uita că un influencer nu pierde nimic atunci când îți spune ție cum să gândești. Tu, în schimb, pierzi totul atunci când alegi să nu mai gândești singur.