Steaua București - AFC Asalt 9-0

Cupa României: Steaua București – AFC Asalt, 9-0(4-0)

În ultimul meci oficial din 2019, meci contând pentru sferturile din Cupa României, faza pe București, Steaua a întâlnit AFC Asalt. Militarii s-au impus fără probleme, trecând mai departe, în semifinalele competiției.

Steaua București: 23. Teodor Meilă – 20. Marian Neagu, 5. Sergiu Bactăr, 17. Cosmin Mihai, 13. Adrian Ilie (cpt.) – 30. Liviu Băjenaru, 8. Andrei Neagoe, 7. Florin Răsdan – 9. Valentin Niculae, 31. Robert Elek, 11. Andrei Antohi

Rezerve: 22. Horia Iancu – 4. Valentin Neaga, 10. Rareș Enceanu, 16. George Ban, 47. Alin Robu, 89. Ovidiu Morariu, 99. Vlad Nițu 

Steaua nu ignoră Cupa României

E bine pentru Steaua să insiste cu Cupa României, faza pe București, în condițiile în care promovarea e mai importantă ca oricând? La această întrebare, se pare că băieții lui Miu și Oprița au răspuns cu un mare DA. Steaua București continuă în această competiție, fiind favorită la câștigarea ei și demonstrând că nu se teme să ducă un război pe două fronturi. Fără îndoială, echipa noastră stă în acest moment foarte bine și din punct de vedere valoric, dar și numeric, permițându-și să trateze cu maximă seriozitate și această a doua competiție, una mai puțin importantă.

Cu AFC Asalt, steliștii au pornit meciul ca de obicei, instalați încă din primul minut în jumătatea adversarilor. În urma presiunii, golul a venit și el, foarte rapid. În minutul 14, Andrei Neagoe a trimis un lob, cu capul, din afara careului, Elek s-a demarcat și, nederanjat de nimeni, a înscris cu o frumoasă foarfecă pe spate.

Cu gheața spartă, steliștii au continuat să preseze și să marcheze. Golgeterul Antohi și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 23, când a dus scorul la 2-0. Și dacă doi din cei trei atacanți cu care Steaua a început meciul au marcat, trebuia să o facă și al treilea. Pragmaticul și ambițiosul Niculae nu s-a lăsat până nu a împins și el mingea în poarta celor de la AFC Asalt. Atacantul stelist a făcut 3-0, în minutul 32.

De aici, totul s-a rupt pentru cei de la AFC Asalt. Răsdan a marcat al patrulea gol al partidei, în minutul 34. Până la finalul primei reprize, nu a mai fost înscris niciun gol. La pauză, scorul partidei Steaua București – AFC Asalt a fost 4-0.

Steaua a încheiat 2019 cu o victorie

Florin Răsdan a marcat ultimul gol al primei reprize, dar și primul gol al reprizei secunde. Mijlocașul stelist a înscris pentru 5-0 foarte repede, în minutul 48. Cu acest gol, Steaua a egalat scorul realizat cu AFC Asalt în această ediție de campionat. L-a egalat și l-a și întrecut, în minutul 66, arătând că Steaua e mult mai interesată de Cupa României decât AFC Asalt. Marcator a fost tânărul Vlad Nițu. Acesta a înscris cu un șut foarte frumos, trimis la colțul lung, de la marginea careului de 16 metri.

Meciul din Cupa României, faza pe București, dintre Steaua și AFC Asalt s-a desfășurat într-o zi însorită, dar friguroasă, la o oră nepotrivită pentru fotbal. Chiar și așa, militarii au jucat la fel ca și până acum, cu determinare maximă. Aceștia au continuat să marcheze. Au făcut 7-0, în minutul 73, prin Elek, și apoi 8-0, 3 minute mai târziu, prin Băjenaru. Scorul final al partidei a fost stabilit de cel care a și deschis scorul. Robert Elek a înscris al nouălea gol al meciului în minutul 90. A fost al treilea gol marcat de Elek în acest meci, gol care i-a adus și titlul de jucătorul meciului.

Forza Steaua!