Gala Sportivii Anului 2019

Gala Sportivii Anului 2019, un eveniment discret

Gala Sportivii Anului 2019, eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, ar fi trebuit să fie în atenția tuturor iubitorilor de sport și a ziarelor de sport. Cu toate acestea, evenimentul a fost unul incredibil de discret.

La Gala Sportivii Anului 2019, clubul Steaua și-a premiat sportivii cu cele mai bune obținute în acest an. În sala „Frescă” de la Ministerul Apărării Naționale, au fost prezente nume importante din sportul românesc, legende ale clubului Steaua și sportivi de aur, care vor reprezenta România la Olimpiadă sau care au cucerit cupe și campionate naționale și internaționale. Mai mult, la eveniment au participat și doi miniștri, cel al Apărării, Nicolae Ciucă, și cel al Tineretului și Sportului, Ionuț-Marian Stroe, plus locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării, Generalul-Maior Vasile Toader. Chiar și-așa, evenimentul a fost transmis doar pe Steaua TV.

Deși ne doare să o spunem, clubul nostru a dat-o din nou în bară din punct de vedere al marketingului. Un astfel de eveniment, nu trebuia să treacă neobservat de presă. Mai mult, sala ”Frescă” trebuia să fie plină. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ecoul a umplut sala unde ar fi trebuit să fie prezenți reprezentați de-ai presei, suporteri steliști și alți mari sportivi. Și dacă asta n-ar fi fost destul, pe toată durata evenimentului, sportivii steliști și invitații speciali au fost ținuți în picioare, un aspect care contează poate mai puțin dar care cu siguranță le-a provocat disconfort celor prezenți.

Steaua București e un club binecuvântat cu mulți sportivi de aur, oameni valoroși precum Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte, desemnată sportivul anului 2019), Alin Firfirică, Bernadette Szocs, Eliza Samara, Alexandra Pop și mulți alții. Să sperăm că îi și tratează așa cum merită, pentru că, altfel, riscăm ca acești sportivi să plece.

Cîrlan cu lingușeală în plan

cîrlan Gala Sportivii anului 2019

Captură Video – Steaua TV

Deși e locțiitor al comandantului clubului Steaua, Cristian Cîrlan se prezintă deja drept comandantul clubului. Așa a făcut și la Gala Sportivii Anului 2019, unde a ținut neapărat să îi mulțumească ministrului Ciucă pentru lucruri pe care nici nu le-a făcut. De altfel, ministrul apărării, puțin stânjenit, chiar a declarat că nu are merite prea mari în realizările obținute de clubul Steaua în acest an. Nici nu prea are cum, din moment ce a fost numit în funcție doar recent.

Comportamentul lui Cristian Cîrlan nu este însă surprinzător. Ce e surprinzător e faptul că acesta caută să fie numit comandant deși se pare că are probleme serioase de sănătate. La eveniment, acesta nu a arătat deloc bine, fiind palid, tras la față și cu un costum care părea a fi cu câteva numere mai mare. În timpul discursului, a fost nevoit să facă o pauză și să ia o gură de apă.

Cine a venit, cine nu a venit

Generalul Zisu a fost prezent la evenimentul de anul trecut, unde a fost premiat de colonelul Mocanu, însă a lipsit la cel de astăzi. Absența sa pare să confirme zvonurile cum că între tabăra Zisu și cea a ministrului Ciucă ar exista neînțelegeri, chiar un conflict.

Nu a lipsit, în schimb, George Boroi, unul dintre groparii Stelei, poate cel mai mare. Acesta a fost prezent, în calitate de secretar general al COSR. Sau poate a venit pentru a le mulțumi celor de la Steaua că îi plătesc în continuare șoferul.

Concluzii despre Gala Sportivii Anului 2019

Ca suporteri, nu înțelegem de ce clubul Steaua continuă să se ascundă. Acest eveniment ar fi trebuit să fie pe primele pagini ale tuturor ziarelor, acoperit de toate publicațiile și televiziunile din România. În schimb, a fost ținut ascuns, prezentat discret doar pe Steaua TV.

 

Photo credit: http://www.csasteaua.ro/