mihai mironică becali comuniști

Comunismul se întoarce! La ordinele liderului suprem, tovarășul Mironică sare la gâtul rebelului Lăcătuș

Marius Lăcătuș a comis un mare păcat în această săptămână. În calitate de simbol al Stelei, acesta a îndrăznit să spună că FC Fcsb nu va mai juca niciodată în Ghencea, pe motiv că nu e Steaua. Imediat, a fost atacat în cel mai comunist stil posibil de către Mihai Mironică.

Vă întrebați probabil ce legătură are FC Fcsb cu URSS. Bine, ce legătură în afară de numele formate din extrem de multe consoane. Însă adevărul este că FC Fcsb este fix varianta fotbalistică a Uniunii Sovietice. Acolo, nu ai voie să gândești singur, trebuie să ai grijă ce spui, nu exiști ca individ și singurul care contează e liderul suprem, care decide dacă îți dă și ție ceva pentru munca ta sau nu. Mai mult, liderul suprem, adică Becali, nu e doar lider suprem, ci și expert în economie, în finanțe, în legi, academician profesor doctor inginer și chiar și antrenor. Iar dacă ar vrea, ar putea să fie și fotbalist, pentru că el conduce cu pumnul de fier și nimeni nu are voie să ridice capul în fața lui.

Totuși, în ultima vreme tot mai mulți oameni se ridică împotriva lui Becali. Marius Lăcătuș nici măcar nu e ultimul de pe listă. Însă, pentru că a atacat sistemul, sistemul a trimis pe urmele lui un asasin, ca să îi vină de hac, la fel cum făcea și KGB-ul(Altă entitate cu nume format doar din consoane) pe vremuri. Asasinul a fost nimeni altul decât Mihai Mironică, care s-a dat jos de pe sticlă, pentru a duce propaganda pe blog. Acolo, a scris un articol mincinos și lipsit de logică, doar pentru a ridica moralul liderului suprem și pentru a liniști oile.

Ce a zis Lăcătuș?

”Ca să joace FCSB pe Ghencea, depinde de conducerea Ministerului. Cred că acest lucru se va hotărî acolo, la nivel de conducere. Ei vor decide dacă este bine sau nu ca FC Fcsb să evolueze acolo. Dar, eu cred că nu se va întâmpla asta!”, a tspus Lăcătuș, comițând grava eroare de a gândi singur și de a se exprima liber.

Săracul om doar și-a spus părerea. ”Cred”, a zis Lăcătuș și a fost destul ca să le înnebunească pe tovarășele oi. Pentru că, vedeți voi?, în România lui 2019 ai voie să vorbești, dar doar dacă nu spui lucruri care să îl supere pe tovarășul Becali. Dacă încalci această regulă, ești taxat. Așa cum a fost taxat și Marius Lăcătuș.

Tovarășul Mironică îl acuză pe Marius Lăcătuș că e comunist

”Lăcătuș încă mai crede că stă de vorbă cu Ceaușescu!” Așa urlă titlul articolului lui Mironică, un titlu cu sens dublu. Întâi, cititorul trebuie să înțeleagă că Marius Lăcătuș e un comunist, apoi trebuie să înțeleagă și că Becali e mult mai puternic decât a fost Ceaușescu vreodată.

Și probabil că, dacă tovarășul Mironică ar fi trecut cu mașina pe stradă și l-ar fi văzut pe Lăcătuș pe o bancă, ar fi dat geamul jos și ar fi strigat la el: ”Tu crezi că vorbești cu Ceaușescu, mă? Vorbești cu Becali, care e mai tare ca el!” Bineînțeles, ar fi strigat aceste cuvinte fără să oprească și ar fi mers mai departe satisfăcut.

”Acuză-i pe ceilalți de ceea ce ești tu vinovat!” – Aceasta a fost mereu strategia comuniștilor. Dacă tu ești un mare hoț, spune de rivalul tău că fură. Dacă ești prost, spune de celălalt că nu-l duce capul. Spune orice, dar să nu pierzi niciodată dezbaterea. Pentru că imaginea contează. E important ca toți cei care îl critică pe liderul suprem să pară niște idioți. Liderul suprem e sfânt. El nu poate greși, el nu e vinovat de nimic. Tovarășul Mironică știe aceste lecții și le aplică zilnic.

Despre ipocrizie

Încă din prima propoziție a articolului, Tovarășul Mironică l-a acuzat pe Lăcătuș că e ipocrit. El, Mironică, nu e ipocrit. Deși se laudă peste tot că e un om corect, care nu poate fi cumpărat. Spune aceste lucruri în timp ce salivează de fiecare dată când sună telefonul și de partea cealaltă a liniei e Becali. Spune aceste lucruri deși a recunoscut cu gura lui că Becali l-a plimbat prin Europa.

Tovarășul Mironică nu înțelege de ce Lăcătuș nu e sclav în fața ciobanului. ”A lucrat acolo și a fost plătit de Becali”, ne spune Mironică, lăsându-ne parcă pe noi să punem întrebarea: ”De ce nu mai stai ca mine, în genunchi în fața lui?” Ei, tovarășe Mironică. Dacă sforile fostului pușcăriaș încă sunt prezente în viața ta, se pare că ele nu mai sunt legate de Lăcătuș. Oricât ai plânge și oricât de surprins ai fi, nu el e ipocritul, ci tu.

Tovarășul Mironică vorbește cu limbă de oaie

Tot ipocriți au fost numiți și Pițurcă, Bumbescu, Iovan, Talpan dar și ”peluzarii”. Aici, tovarășul Mironică a dovedit că urmărește discuțiile oilor de pe net. Asta dacă nu cumva are chiar el două sau trei zeci de conturi false, cu care postează peste tot. Oile îi numesc peluzari pe cei care merg la meciuri. Cumva, ei, pentru că nu merg la meciuri, se simt superiori. Avem de-a face cu un fel de negare aici. Astfel, cei 93 de cumpărători de bilete de la meciul FC Fcsb – Astra se pot simți bine și considera relevanți. Ei nu sunt ca ceilalți, care merg în număr mare chiar dacă meciurile se joacă în Liga 4. Ei sunt mai buni, pentru că nu sunt peluzari, ci oi de fotolii sau miei de canapea. La următorul meci, când vor vinde doar vreo 23 de bilete, oile se vor putea lăuda din nou că sunt cei mai mulți (în fața televizorului, când părinții îi lasă să stea mai mult de ora 22:00).

Despre dictatorii care decid după bunul plac, pe bani publici

Surprinzător, tovarășul Mironică a abordat și acest subiect. L-a acuzat pe Lăcătuș că încă se mai crede pe vremea când existau dictatorii care decid după bunul plac, pe bani publici”. Însă, acest lucru e adevărat. Încă mai există astfel de dictatori. Unul dintre ei e chiar liderul suprem, Gigi Becali, care are apucături clare de dictator și care, din ce ne-a arătat DNA, se pare că face totul chiar pe bani publici.

Dacă tovarășul Mironică ar fi fost un ziarist adevărat, și-ar fi întrebat stăpânul despre afacerile dubioase prin care a prejudiciat statul cu zeci de milioane de euro. Dar Mihai Mironică nu e ziarist, ci tovarăș. În calitate de tovarăș, el nu pune înterbări, ci execută ordine. Iar ordinul a fost să nu pună întrebări și să îl execute pe Lăcătuș. Zis și făcut.

Despre noul stadion Steaua

Și dacă tot am vorbit despre bani publici, nu se putea să nu vorbim despre noul stadion al Stelei. Și acesta e făcut din bani publici. Astfel, tovarășul Mironică e de părere ca ar trebui să îi fie dat liderului suprem. De ce nu? Dacă stadionul a fost făcut din bani publici și Becali s-a îmbogțit furând bani publici, așa cum instanța a și stabilit deja, că nu l-a băgat de plăcere la răcoare, în mintea tovarășului Mironică, acest nou stadion trebuie dat fix pe mâna fostului pușcăriaș.

”E dreptul lui”, ne spune cel poreclit Maro Zedong. ”A plătit pentru construirea stadionului, deci are voie acolo.” Problema e că și noi, cetățenii, am plătit pentru acel stadion. Mai mult, noi am plătit și prejudiciile provocate de Becali, atunci când a dat țepe statului. El nu a plătit nimic, niciodată. Dar Maro îl vrea acum pe stadionul făcut din banii statului de la care el a furat. Cum să nu iubești lumea în care trăim?!

Să nu lipsească minciuna!

Niciun material de propagandă nu ar fi complet fără o minciună. Tovarășul Mironică ne spune că ”administratorii sunt obligați să facă arena profitabilă, încasând cât mai multe chirii posibil”. O afirmație nu doar mincinoasă, ci amuzant de mincinoasă. Maro Zedong a uitat, probabil, perioada când Gigi Becali și FC Fcsbul său închiriau stadionul Steaua pentru doar 3000 de euro pe lună, o sumă pe care ar fi putut să o plătească chiar și tovarășul Mironică. Da, atât plătea liderul suprem ca să folosească ceea ce atunci era cea mai bună bază sportivă din România. 3000 de euro pe lună pentru un stadion cu 25000 locuri, terenuri de antrenament, săli de sport, bazine, etc.

Oare atunci statul făcea profit? Era profitabil să-l țină pe Becali în Ghencea pe 3000 de euro pe lună? Nu prea. Că de aia au și mărit chiria. Și ce s-a întâmplat atunci? FC Fcsb s-a mutat pe Mall Arena, unde fina i-a acordat liderului suprem tratament preferențial. Acel tratament special o fi ajutat la creșterea profitului arenei, tovarășe Mironică? Sau poate banii lui Becali sunt de câteva ori mai valoroși decât banii celorlalți și nu știam noi.

maronica

Maro Zedong, un fin cunoscător de artă

Ca să se laude că nu stă toată ziua doar la sport.ro, tovarășul Mironică a aruncat în discuție și ceva știri din mediul artistic bulgăresc. Acolo, se pare că există o sculptură care arată rezistența comunismului. Această rezistență, ne spune Maro Zedong, ar fi prezentă și în ADN-ul lui Lăcătuș. Fiara se opune progresului. Fiara nu vrea să se bucure de libertatea din saivanul liderului suprem. Așadar, Fiara trebuie să dispară.

Probabil că tovarășul Mironică ar vrea ca Marius Lăcătuș să dispară precum Georgi Markov. Acesta a fost tot un artist bulgar. A fost scriitor și a fugit din Bulgaria comunistă în vest. Acolo a criticat regimul comunist. Drept urmare, regimul comunist a trimis serviciul secret bulgar după el.

Astăzi, Georgi Markov e faimos. Dar nu neapărat pentru scrierile sale sau pentru activitatea sa, ci pentru felul cum a murit. A fost asasinat la Londra, în 1978, când cineva, mânuind o umbrelă transformată în armă, i-a înfipt în picior un ac care conținea o cantitate mortală de ricin. Crima rămâne neelucidată chiar și astăzi. Nimeni nu a fost găsit vinovat, nimeni nu a fost acuzat și nimeni nu a recunoscut. Cei care știu ce s-a întâmplat sunt bulgarii care refuză să vorbească.

Aici am ajuns noi astăzi. Sigur, vorbim de cazuri diferite, însă comportamentul e același. Mironică e tot un tovarș, la fel ca tovarășul care l-a împuns pe Markov. Singura diferență e că omul Maro folosește tastatura. Dar și acel asasin a folosit o umbrelă, deci nu știm niciodată unde se poate ajunge.

Lăcătuș nu e comunist și nici nu are mentalitate de comunist. Dar i-a supărat pe cei care sunt.

mironica maro zedong