Becali Talpan proces scandal juristul

Florin Talpan: ”FC Fcsb nu are suporteri. Să nu mai dezinformeze. La meciul cu Astra au vândut doar 93 bilete!”

”Nicio săptămână fără propagandă pentru FC Fcsb” – acesta este motto-ul presei din România. Pentru că Becali și, de această dată, Grigore Cartianu s-au apucat să dezinformeze și să vorbească despre afaceri cu marca Steaua la sport.ro, Florin Talpan a dat în exclusivitate pentru Ziare.com o replică, pentru a clarifica situația și pentru a veni în apărarea Stelei București.

Replica lui Florin Talpan

”Sondajul acela (din GSP) este o minciună. Noi nu credem în acest sondaj. Nu credem pentru că știm foarte bine că acest sondaj a fost făcut incorect. În România, din păcate, o mare parte din presa sportivă încă dezinformează, spunând că echipa FC Fcsb este Steaua București. Asta deși nu este, deși avem mai multe hotărâri judecătorești care spun că nu este. Deși chiar FIFA a arătat că nu este. Recent, Adrian Mititelu a publicat un document primit de la FIFA. În acel document, FIFA spunea că un club poate pretinde că are identitatea altui club doar dacă dovedește că deține elemente precum numele, istoria, palmaresul, culorile, emblemele, stadionul și așa mai departe. După cum bine știți, FC Fcsb nu are niciunul din aceste elemente. Însă presa sportivă nu a publicat aceste informații. De ce? Păi știm cu toții răspunsul: ca să continue minciuna cum că FC Fcsb e Steaua.

Si nu conteaza câte sondaje mincinoase vor mai fi publicate și câtă propagandă va mai fi facută pentru acest club, pentru că adevărul nu mai poate fi ascuns. Realitatea nu poate fi denaturată. Va aduc aminte că la meciul FC Fcsb vs. Astra, un meci important de Liga 1, au fost vandute doar 93 de bilete. Asta în condițiile în care noi, Steaua București, strângem cel puțin 1500 de oameni la meciuri de Liga 4. Așadar, cum să mai credem aceste sondaje? Ce valoare au ele, când realitatea e asta?!

Eu îi sfătuiesc în continuare pe cei de la FC Fcsb să nu mai dezinformeze. Îi sfătuiesc, cum am făcut și până acum, să nu mai încerce să fure imaginea Stelei și să respecte hotărârile judecătorești. Am aflat recent că și-au lansat un magazine online nou și, ca să poată vinde mai bine, au folosit în codul site-ului cuvintele cheie ”Steaua” și ”Steaua București”, ca să dezinformeze și să păcălească motoarele de căutare. Au încălcat cele două decizii, de la marcă și nume. Au încălcat legea și îi asigur că noi, Steaua București, vom prezenta și în fața instanței aceste acțiuni mizerabile ale lor.

Fotbal Club Fcsb nu are voie să folosească numele și marca Steaua în activități comerciale, de publicitate, de marketing, sportive, etc. Legea le interzice acest lucru. Doar noi, Steaua București, avem voie să folosim aceste elemente. Și le vom folosi. Sper doar ca doamna primar Firea să nu mai amâne restituirea spațiului nostru comercial din Brezoianu. Imediat ce îl vom primi înapoi, vom lansa propriul nostru magazin, pentru ca suporterii steliști să se poată bucura de materiale originale cu însemnele Stelei,” a declarat Florin Talpan.

Gsp face propagandă pentru hoți

În această săptămână, Gsp a anunțat că, conform unui sondaj plătit chiar de către oamenii lui Ovi și Tolo, FC Fcsb ar fi cea mai iubită echipă din România, susținută de 40,9% din oameni. Același sondaj susține că Steaua e susținută doar de 4,8% din populație.

Nu trebuie să fii expert ca să îți dai seama că sondajul se bazează pe dezinformare. FC Fcsb încă pretinde că este Steaua București, așa cum a făcut și pe noul său magazin online, unde a folosit cuvinte cheie precum ”Steaua” sau ”Steaua București”, pentru a păcăli motoarele de căutare.

Nimeni din presă nu a taxat această încălcare a legii din partea clubului lui Gigi Becali. Așa cum nimeni nu a vorbit nici despre cele declarate de FIFA, legat de identitatea unui club. Concluzia, din păcate, e că presa sportivă continuă să facă propagandă pentru cea mai murdară echipă din țară, FC Fcsb.