prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

Lovitură pentru presa sportivă din România. Talpan nu are milă de nervii ziaricilor și le spune fără nicio jenă: ”Sunteți penibili!”

Cum ne-a obișnuit deja, presa sportivă din România scrie absolut orice pentru a-și fraieri cititorii și pentru a-i face să dea acel mult căutat click. Astfel, acești ratați au publicat din nou, pentru a cinci sute patruzeci și doua oară în acest an, un articol penibil despre ceea ce scrie pe site-ul UEFA. De data asta, însă, Florin Talpan le-a spus în față că sunt niște ratați.

Problema cu ratații din presă e că nu se prind când cineva își bate joc de ei. Atât sunt de proști acești indivizi încât nu sunt în stare să își dea seama când un răspuns primit de la o persoană de interes trebuie sau nu trebuie publicat. Probabil că i-au solicitat și lui Talpan un punct de vedere, așa cum fac de fiecare dată când publică câte un articol din ciclul ”Lovitură pentru Talpan”. Cu siguranță, însă, nici nu au citit răspunsul primit. L-au luat cu copy/paste și l-au publicat, făcându-se de rușine.

Răspunsul lui Florin Talpan

Mai jos puteți citi răspunsul lui Florin Talpan, preluat de o mare parte din ”presa” de sport din România:

”Consider acest gen de știri drept o dezinformare a publicului. Sunt știri penibile. Nu înțeleg cum jurnaliștii din România pot să scrie așa ceva. La fiecare 2-3 luni e reluată și publicată aceeași stire, al cărui titlu anunță o mare lovitură pentru mine, de parcă m-ar afecta pe mine, personal, sau pe familia mea faptul că FRF nu respectă legile și nu informează UEFA în legătură cu deciziile justiției din România. Ceea ce publică UEFA pe propriul site nu e o lovitură nici pentru mine și nici pentru Steaua București. Este în schimb o lovitură pentru imaginea FRF pe plan intern si internațional deoarece demonstrează lipsa de profesionalism a acestor persoane și “competența” lor din acest domeniu. De asemenea, demonstrează și lipsa de interes și profesionalism a jurnaliștilor romani.

Zeci de jurnaliști români copiază cu disperare informații false sau “ expirate” și anunță titluri senzaționale despre stări de fapt asupra cărora instanța s-a pronunțat deja și pe care le-a clarificat de mult timp. Se pare că acești jurnaliști pun mai mare preț pe ceea ce scrie o societate comercială precum UEFA, o firmă privată, la fel ca societățile private pentru care ei lucrează, decât pe ceea ce a stabilit instanta supremă și toate instanțele din România. Instanța din România a fost destul de clară: FC Fcsb nu este și nu a fost vreodată Steaua București. Este dezolant sa constați că presa din România nu pricepe și nici nu dorește să priceapă acest lucru! Presa nu vrea să prezinte în detaliu aceste decizii judecătorești și să le explice românilor cum s-a ajuns aici, deși cazul nu este unul dificil. Dar probabil că o știre de acest gen ar fi mult prea complexă pentru niște jurnaliști care, la fiecare 2-3 luni, anunță mari lovituri pentru mine! Acest gen de știri sunt penibile, la fel ca cei care le scriu!”

Mai în glumă, mai în serios, Florin Talpan i-a comunicat Stelei Libere că așteaptă cu nerăbdare articolul de luna viitoare, în care presa va anunța același lucru, și anume faptul că el a primit o nouă lovitură, pentru că pe un site obscur cineva a scris o prostie.

”O să o luăm de la capăt luna viitoare. Atât poate presa de sport din România. Din fericire, justiția nu se face pe site-uri, ci în sala de judecată. Dar acolo nu a venit niciodată niciun jurnalist, ca să scrie despre cum am câștigat toate procesele cu FC Fcsb. Oare cum ar fi fost dacă presa ar fi fost prezentă încă de la primul proces, dacă ar fi scris adevărul și dacă i-ar fi atacat pe cei vinovați, în loc să le ia apărarea?!”

E o întrebare la care probabil că nu vom primi niciodată răspuns.