ovi ioanițoaia gsp vasile stângă

Delirium tremens la vizita lui Vasile Stângă în studioul Gsp

Imaginează-ți că ai o emisiune/un podcast de sport și că îl inviți la o discuție pe unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sportului românesc. Imaginează-ți că acesta acceptă invitația, vine, dar tu habar nu ai despre el. Acum nu-ți mai imagina. Acest scenariu s-a întâmplat în această săptămână, la Gsp. Nea Ovi Ioanițoaia l-a invitat pe marele handbalist stelist, Vasile Stângă, la emisiunea sa, dar nu a știut nimic despre el.

”Generația mea îl știe bine, generațiile tinere mai puțin.” Așa a început nea Ovi emisiunea. De ce nu-l știe generația tânără pe Vasile Stângă? Păi, din cauza celor ca nea Ovi și a ziarului său. Dacă Gsp ar scrie mai multe articole despre sportivi adevărați, nu despre Fotbal Club Fcsb și Gigi Becali, probabil că lumea l-ar cunoaște și pe acest handbalist de legendă. Însă asta nu e o problemă, mai ales având în vedere că nici nea Ovi nu prea știa cu cine vorbea.

”Dacă greșesc, handbalul nu e partea mea ce mai tare…,” a continuat nea Ovi. Niște cuvinte pe care nu te-ai aștepta să le auzi de la șeful unui ziar de sport. Însă durerile de cap nu s-au oprit aici. ”Dacă îl cheamă Stângă nu putea să fie decât inter stânga. Era aiurea să fie inter dreapta.”, ne-a mai spus boss-ul gspist, într-o încercare eșuată de a fi amuzant. A fost, poate, cel mai jenant (cringey, ar spune americanii) moment al emisiunii. Și tot ce am enumerat până acum a avut loc doar în primele 2 minute.

”Ăăăăăăăăăă….” – cea mai des folosită expresie din emisiunea lui Nea Ovi.

”Nu mă pricep” – a doua cea mai des folosită expresie.

Ambele au fost utilizate doar de către cel care ar fi trebuit să fie moderator, adică de către Ovidiu Ioanițoaia. Acesta, însă, a părut total rupt de realitate, pe altă planetă. În loc să poarte o discuție cu invitatul său, în loc să îl privească în ochi, nea Ovi a fost tot cu ochii pe hârtiile sale. Iar hârtiile sale au fost pline de prostii.

”Vasile Stângă a antrenat în Islanda. După cum vedeți, mă documentez foarte serios,” a spus Ovidiu Ioanițoaia. V-a impresionat? Nu ar fi trebuit. Și asta deoarece Vasile Stângă nu a antrenat niciodată în Islanda, așa cum singur a și dezvăluit în emisiunea gspistă. ”Atrăgeți-le atenția celor de pe Wikipedia!” s-a apărat faimosul nea Ovi, dezvăluind și el cum se documentează oamenii lui, de la hârtia de împachetat pește.

”Ăăăăăăăăăă….”

”Ce înălțime aveți domnul Stângă, 2 metri?” – un alt FAIL al lui nea Ovi. Vasile Stângă, handbalistul, a avut 1,89 metri înălțime. Un detaliu, poate, puțin important pentru un privitor, dar foarte important pentru un pasionat al sportului, pentru care aceste statistici sunt sfinte. Cum ar fi fost ca nea Ovi să-l întrebe pe Hagi: ”Câte goluri ai marcat la națională? 50?” La fel ar fi fost.

”Nu știu. Mărturisesc că habar n-am.”

Și pentru că nea Ovi nu avea habar, inevitabil, emisiunea a ajuns și la întrebarea: ”Sunteți cu Steaua sau cu FC Fcsb?”

Este, evident, o întrebare normală, o întrebare la care ascultătorul ar fi trebuit să se aștepte încă de la începutul emisiunii, când nea Ovi a și anunțat că ”Ne ocupăm de haMbal în această seară.” (ATENȚIE! Nea Ovi a zis HAMBAL!)

Stânjenit, Vasile Stângă, angajatul clubului Steaua, a evitat să răspundă la întrebare. S-a apucat totuși să îl laude pe Becali, despre care a spus că i-a dat 20 de mii de euro. A fost o declarație pe care Vasile Stângă a părut să o regrete imediat ce a spus-o. Lucru absolut normal, de altfel. Când cineva îi dă 20 de mii de euro unui angajat al statului, de obicei, DNA-ul ridică din sprâncene.

Noroc că nea Ovi a schimbat subiectul, trecând la Florin Talpan (Cum să nu îl atace marele nea Ovi pe Talpan, cel despre care a ținut neapărat să spună că ”e în conflict cu toată lumea”?!). Altfel, poate că domnul Stângă și-ar fi făcut și mai mult rău. Asta da emisiune.

”Ăăăăăăăăăă….”

 

Captură foto din emisiunea Prietenii lui Ovidiu.