talpan

Victorie pentru Florin Talpan! A oprit o nouă încercare de-a lui Becali de a pune mâna pe marca Steaua

Săptămâna asta, în timp ce unii complotau împotriva Stelei prin birourile de la MApN, un om se zbătea ca acestui club să îi fie bine. Florin Talpan s-a dus din nou la luptă și a reușit să oprească o nouă încercare de-a lui Becali de a pune mâna gratuit pe marca Steaua.

marca lui becaliDe data aceasta nu mai este vorba de adevărata marcă Steaua, ci despre o marcă inventată de Gigi Becali, după ce i-a fost interzis să mai folosească marca Steaua. Emblema galbenă, cu o stea albastră și o cruce roșie a fost desenată în 2015, cel mai probabil în Paint, de către vreun nepot sau văr. Incredibil de urâtă, aceasta are ca scop doar inducerea în eroare a suporterilor steliști. Singura sa legătură cu Steaua e denumirea, ”Fotbal Club Steaua”, denumire prezentă și pe desen.

Becali a încercat să înregistreze această marcă la OSIM, în 2016. Atunci, încercarea sa a fost blocată de Florin Talpan, care a și avut câștig de cauză. Se pare însă că Becali nu a renunțat la ideea de a folosi această marcă. Așa că, a contestat decizia. Marți, 28 ianuarie, a avut loc o ședință la sediul OSIM, pentru a se rezolva această contestație.

Ca de obicei, Florin Talpan a venit pregătit. A adus cu el numeroase dovezi și a demonstrat ceea ce trebuia demonstrat. Comisia de la OSIM nu a avut de ales și a fost obligată să admită că marca lui Becali este similară cu mărcile deținute de Steaua București, din punct de vedere vizual, fonetic, conceptual și chiar și în ceea ce privește lista claselor NISA. Riscul de confuzie și de asociere a celor două mărci este prea mare.


”Comisia constată că semnele în discuție sunt similare, elementele distinctive ale acestora sunt identice pentru publicul relevant al acestor mărci fiind probabilă confuzia sau asocierea cu oponentul. Având în vedere că mărcile aflate în discuție sunt similare iar produsele/serviciile cerute la înregistrare sub marca examinată sunt incluse în lista de clase NISA a mărcilor opuse, Comisia apreciază că, în percepția publicului se poate crea un risc de confuzie și/sau riscul de asociere cu marca anterioară.

În concluzie, Comisia constată că prevederile art. 6 alin. (1) lit b) din Legea 84.1998, republicată se fac aplicabile și opoziția urmează a fi admisă. Astfel, în temeiul art. 21 din Legea nr. 84/1998, Comisia decide admiterea opoziției formulate împotriva înregistrării cererii de marcă nr. depozit M 2016 03081.”


Insistența lui Talpan, singurul scut împotriva tupeului nesimțit fcsbist

Steaua este în aceste zile sub asediu. Din disperare, probabil, Gigi Becali a lansat noi atacuri atât asupra Stelei cât și asupra lui Florin Talpan. Presiunea este enormă, pentru că și miza e foarte mare. În joc e chiar existența FC Fcsbului.

Becali știe că echipa sa nu are nicio șansă să supraviețuiască atât timp cât nu este Steaua București. CFR Cluj, principala contracandidată la titlu, și-a tras un sponsor extrem de generos, suporterii nu mai vin la meciurile FC Fcsbului și sunt șanse foarte mici ca Steaua să nu promoveze în acest an. Drept urmare, propaganda FC Fcsbistă din presă a fost ridicată la un nou nivel, s-a lucrat la judecători, au început să se dea telefoane și s-au tras și niște sfori, ca să nu mai fie o grijă postul de comandant al clubului Steaua. Totul ca să fie salvat Becali.

Florin Talpan, însă, rămâne pe poziții. Chiar dacă a fost nedreptățit, chiar dacă e hărțuit, chiar dacă e tratat cât se poate de rău de către cei care, cel puțin în teorie, ar trebui să îl susțină, acest om nu își părăsește postul. Continuă să apere Steaua și bine că o face. N-am vrea să ne gândim ce s-ar întâmpla cu clubul nostru dacă Florin Talpan nu ar mai lupta pentru Steaua sau dacă alții s-ar ocupa de aceste procese.

Presa vândută lui Gigi Becali a anunțat ieri ”înfrângerea” lui Florin Talpan, pe motiv că niște băieți deștepți au anulat concursul pentru postul de comandant al Stelei, doar pentru a nu-l numi pe Talpan. Însă asta nu a fost o înfrângere a lui Florin Talpan. A fost o înfrângere a Stelei. Clubul nostru este în continuare condus de același tip de indivizi ca și până acum. Tot răul care s-a întâmplat până acum se poate repeta.

În Ghencea, din păcate, există un singur om care încearcă Steaua. Acela e Florin Talpan, care în această săptămână l-a învins din nou pe Becali.

P.S. Presa iubește să îl necăjească pe Florin Talpan. Din acest motiv au încercat să își bată joc de el după anunțul de ieri. Să fi fost însă prezenți la OSIM și apoi, câteva ore mai târziu, în Pipera, ar fi fost martorii unei adevărate furtuni de nervi, din partea altui personaj, mult mai drag mironicilor și tolontanilor.