Mădălin Hîncu

Răspuns pentru colonelul Mădălin Hîncu, comandantul interimar al clubului Steaua București

Mădălin HîncuMădălin Hîncu, comandantul interimar al clubului Steaua București, ne-a scris vineri seara un mesaj, prin care a încercat să ne explice ce are de gând să facă pentru clubul nostru și cerându-ne să îl susținem. Mai jos, vă prezentăm răspunsul nostru pentru domnul comandant interimar.

Le-am promis steliștilor care ne urmăresc că vom fi mereu deschiși cu ei și că nu le vom ascunde nimic. Acesta este și motivul pentru care facem acest răspuns public. L-am fi publicat mai repede, însă tragedia de ieri ne-a obligat să amânăm cu o zi.

În mesajul trimis vineri seara, domnul colonel Hîncu ne-a transmis câteva lucruri de bun simț. A fost un mesaj pe care te-ai aștepta să îl primești de la orice comandant. Și exact același gen de mesaj am primit și de la ultimii 4 oameni care s-au aflat la conducerea clubului (Boroi, Petrea, Mocanu și Cîrlan). Aici este problema. Exact același mesaj l-am primit de la cei care au ocupat poziția de comandant înaintea lui Mădălin Hîncu, însă niciunul din ei nu a făcut nimic. Chiar mai mult, de mai bine de un an, clubul nostru este condus doar de către interimari, ceea ce e cât se poate de suspect.

Sigur, nu generalizăm. Nu spunem că domnul colonel Hîncu va fi exact ca ceilalți patru. Însă, dată fiind această bucată de istorie care nu poate fi contestată, domnul colonel Hîncu trebuie să înțeleagă  de ce nu sărim să îi oferim susținerea noastră necondiționată. Ca regulă, pentru toți cei care vor urma la conducerea clubului Steaua nu va avea parte de susținerea noastră necondiționată. Clubul Steaua va avea mereu parte de susținerea noastră necondiționată, dar comandantul clubului nu.

Ceea ce nu înseamnă că domnul colonel Mădălin Hîncu nu va avea parte de susținerea noastră. Va avea, dar doar în anumite condiții. După mai bine de 20 de ani în care am fost martorii distrugerii clubului nostru, noi, steliștii, vrem fapte, nu vorbe. Dacă domnul Mădălin Hîncu va demonstra prin fapte că merită susținerea noastră, va avea parte de ea. Dacă nu, va primi același tratament precum și ceilalți patru care au ocupat scaunul de comandant înaintea domniei sale.

Îi comunicăm astfel domnului comandant interimar că dorim ca, în săptămâna următoare, să rezolve două din problemele cu care Steaua s-a confruntat în ultimii ani:

  1. Îi cerem domnului comandant interimar să ia măsuri pentru ca FRF și UEFA să corecteze numaidecât informațiile eronate care apar pe site-urile lor în legătură cu echipa FC Fcsb. Aceste informații mențin în viață starea de confuzie din jurul identității clubului Steaua. Și, fiindcă e vorba de identitatea clubului Steaua, această problemă ar trebui să aibă prioritate 0 în agenda noului comandant. Îi amintim domnului colonel Hîncu și că această problemă e una care poate fi rezolvată foarte ușor. Domnia sa are parte de câteva decizii obținute în instanță de către colonelul Florin Talpan. Cu aceste decizii, va putea rezolva problema cât mai repede. Iar dacă FRF și UEFA vor refuza să pună în aplicare aceste decizii judecătorești, așteptăm ca domnul comandant interimar Mădălin Hâncu să acționeze cele două entități în judecată, fără reținere. A trecut deja prea mult timp, situația devenind ridicolă. Steaua București este în acest moment singurul club sportiv din lume care acceptă ca identitatea sa să fie parazitată de un alt club. Acest lucru trebuie să înceteze.
  2. Îi cerem domnului comandant interimar Mădălin Hîncu să ia măsuri împotriva ziariștilor, ziarelor și televiziunilor care refuză să respecte hotărârile judecătorești și continuă să dezinformeze, provocând confuzie în ceea ce privește identitatea clubului Steaua. Vrem ca domnul comandant interimar să interzică accesul acestor persoane, ziare și televiziuni la evenimentele la care participă sportivii clubului Steaua și să oprească sau să refuze orice solicitări de interviuri sau reportaje cu sportivii steliști. Indivizi precum Mihai Mironică, ziare precum Gazeta Sporturilor și televiziuni precum ProX/Sport.ro jignesc zilnic Steaua și suporterii steliști, făcând fără oprire propagandă pentru Fotbal Club Fcsb. Nu e normal ca Steaua, cel mai mare club sportiv din țară, să accepte un asemenea tratament.

Vă spunem de la început că cele două solicitări de mai sus nu reprezintă vreun ultimatum sau vreun moft de-al Stelei Libere. Sunt acțiuni care trebuie luate neapărat pentru binele Stelei. Sunt lucruri pe care un comandant interimar care dorește să facă performanțe și să aibă rezultate, așa cum ne-a transmis chiar domnul colonel Mădălin Hîncu, trebuie neapărat să le facă.

Dacă domnul comandant interimar va lua săptămâna următoare măsuri pentru a rezolva aceste probleme, va avea parte de susținerea noastră. De altfel, noi suntem și acum la dispoziția domniei sale și îl vom ajuta cu orice e nevoie, dacă va considera că ajutorul nostru e necesar pentru rezolvarea celor două probleme. Totuși, am dori ca de ele să se ocupe domnul Mădălin Hîncu în persoană. Nu ne interesează să ni se spună că a fost însărcinat altcineva cu rezolvarea acestor probleme și nici nu vom accepta să fim duși de nas cu explicații cum că încă nu au fost finalizate toate procesele. Știm foarte bine că au fost finalizate și că Steaua București are la dispoziție toate armele cu care să se apere în acest război pentru identitate. Tot ce vrem e să vedem că un comandant al clubului Steaua folosește în sfârșit aceste arme pentru a apăra clubul pe care îl conduce.

Echipa Steaua Liberă