ogăraru frf lpf liga 1

Atunci când Ogăraru nu a fost alături de Gigi Becali

Dacă ești stelist, nu are cum să nu-ți placă de George Ogăraru. Dacă ești om, nu are cum să nu îți placă de el. Și asta deoarece fostul fundaș al Stelei și al Ajaxului este un om deosebit, de o calitate cum rar întâlnești.

Am putea vorbi acum despre proiectele lui Ogăraru. Am putea vorbi despre ceea ce face pentru bunul său prieten, Mihai Neșu, lângă care a rămas când aproape toți l-au părăsit. Sunt puțini cei care ar fi făcut ce a făcut George. Merită lăudat și respectat pentru sufletul lui mare. Astăzi, însă, haideți să vorbim despre corectitudine, nu despre suflet.

Era prin 2009, în perioada când Gigi Becali a intrat prima oară după gratii. Ca niște sclavi cuminți, supușii lui au hotărât atunci să îi facă puțină propagandă la un meci de-al FC Fcsbului. Așa ca, sclavii mai mari i-au pus pe sclavii mai mici să care în teren un banner pe care stătea scris un mesaj scârbos: ”Alături de Gigi Becali”. Sunt cuvinte grele, dar cuvinte care trebuie spuse, pentru că trebuie să tragem o linie undeva.

George Ogăraru a tras-o atunci, la acel meci. Deși purta tricoul FC Fcsbului, acesta a decis să nu urmeze turma și să nu fie alături de un pușcăriaș. George Ogăraru nu a ținut acel banner. A stat chiar la o distanță de el. Iar, când ceilalți fotbaliști fcsibiști își făceau poze cu el, George s-a întors și a salutat suporterii.

Unii au considerat gestul său drept un protest. Nu a fost un protest. A fost un gest de o normalitate năucitoare. Da, un genst normal. Deoarece nu e normal să fii alături de oameni care încalcă legile și fac rău altor oameni. George Ogăraru nu a fost alături de Gigi Becali.

Gestul lui Ogăraru l-a scos din sărite pe ”credinciosul” Becali

Un bărbat adevărat, nu ar fi băgat în seamă acel gest. Sau măcar nu ar fi ținut ranchiună. Dacă cineva nu vrea să te susțină, nu e crimă. E alegerea lui. Rămâi cu cei care te susțin și îți vezi de treaba ta. Însă, așa cum am zis, așa ar proceda un bărbat. Gigi Becali, în schimb, e total altceva.

”Mă întâlnesc cu baiatul şi aici, la biserică, în Pipera, duminică de duminică. Îl salut, îi dau mana, dar nu pot să uit gestul lui de acum câţiva ani. Toată echipa a venit cu un banner pe teren, la un meci, cînd eram eu închis, iar pe steagul ăla scria un mesaj de susţinere pentru mine. Ogăraru n-a pus mîna, n-a vrut el să ţină! Bine, tată, asta e, nu vrei, nu te pot obliga. Dar nici nu mă poţi obliga să te iau la Fotbal Club Fcsb!” s-a plâns Becali la un moment dat. 

Marele credincios, marele creștin nu a putut să ierte. Becali acceptă doar sclavi, iar George Ogăraru nu a fost niciodată sclav.

Nu a surprins pe nimeni când, după finalizarea preoceselor, George Ogăraru a venit la Steaua, lăsând FC Fcsbul. Și aici avem de-a face cu un gest normal. Din păcate, în România, fix normalitatea șochează.

La mulți ani, George Ogăraru!

Astăzi, 3 februarie 2020, George Ogăraru împlinește vârsta de 40 de ani. O vârstă frumoasă, rotundă, pentru un om care oricum arată cu cel puțin 10 ani mai tânăr.

OgăraruDin acești 40 de ani, George a petrecut mai bine de un sfert în Ghencea, în curtea Stelei. A debutat în tricoul echipei noastre în 1998 și a jucat până în 2003. În dreapta puteți vedea o poză cu Ogăraru în ultimul derby Steaua – Dinamo pe care l-a jucat, un meci disputat la data de 15 septembrie, în 2002. Scorul final a fost atunci 1-1.

La muți ani, George Ogăraru! Te așteptăm în Ghencea!