mărălin hîncu

Fără să vrea, Mădălin Hîncu a dezvăluit dezastrul de la Steaua

La începutul săptămânii, l-am rugat pe noul comandant interimar, colonelul Mădălin Hîncu, să ia câteva măsuri pentru binele Stelei. Din păcate, până acum, domnul colonel nu a făcut nimic. Chiar mai rău, se pare că a ales să facă pe politicianul. Astăzi, Matei Udrea a publicat în Fanatik un mesaj pe care Mădălin Hîncu l-ar fi primit pe WhatsApp de la Florin Talpan. Mesajul e unul dur, care dezvăluie dezastrul de la Steaua.

Având în vedere că Florin Talpan preferă să vorbească public, că nici nu are intrare la Fanatik, site care de-a lungul timpului a scris numeroase articole prin care a fost atacat, și că Matei Udrea pare să fie un apropiat de-al lui Mădălin Hîncu, despre care a scris că va fi comandant pe site-ul propriu, singura concluzie pe care o putem trage e că însuși Mădălin Hîncu a transmis mesajul respectiv către jurnaliștii acestei publicații. Dar asta nu e neapărat o problemă. În schimb, dacă informația din mesaj e adevărată, aceasta descrie o situație incredibil de gravă în care se află clubul nostru.

Angajați de un nivel foarte scăzut, care își bat joc de club

Se pare că Florin Talpan a transmis mesajul fiind nemulțumit de tratamentul pe care l-a primit la ședința cu suporterii. Acesta i-a reproșat lui Hîncu că nu înțelege de ce a fost chemat la “așa-zisa ședință la care au participat nulități, angajați care își bat joc de munca altora”.

Noi, suporterii, știm deja că mulți oameni din club nu își fac treaba sau că nu au rezultate. Putem da aici exemple întreg departamentul de marketing și pe colonelul Neagoe, care a rămas la conducerea secției de fotbal în ciuda celor două promovări ratate care au murdărit blazonul Stelei. Partea proastă e că și șefii clubului se pare că știu acest lucru. Și, cu toate că știu că unii nu își fac treaba și că își bat joc de munca altora, nu fac nimic.


Anul trecut, instanța a anulat 4 mărci deținute de Steaua. Motivul: timp de 5 ani, departamentul de marketing nu le-a folosit deloc. Situația a fost salvata însă de același Talpan, care a blocat mărcile la OSIM, obținând între timp reînregistrarea lor. Acest caz e o dovadă clară a bătăii de joc despre care vorbea colonelul Talpan. Rezultatele proceselor câștigate de acesta în instanță ar putea fi anulate chiar de către acțiunile (sau lipsa de acțiuni) acestor angajați care nu dau doi bani pe Steaua.


Talpan i-a întins mâna lui Hîncu. Ar fi vrut să formeze o echipă, dar a fost ignorat

Conform informațiilor din Fanatik, Talpan i-ar fi reproșat lui Hîncu și că acesta nu a fost de acord să formeze o echipă. Probabil că Talpan ar fi dorit să fie numit locțiitor. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Chiar mai mult, Fanatik anunță că postul de locțiitor al Stelei va fi ocupat de un colonel de infanterie, care nici măcar nu a avut vreo legătură cu clubul până acum.

Fanatik scrie că e vorba de colonelul Teodor Florin Popa, un ofițer de infanterie care a lucrat în ultimii ani ca metodist, la Biroul Metodică.


“Calitatea care-l recomandă pe colonelul de infanterie Popa este cea de prieten al lui Hîncu. Mergeau amândoi în drumeții prin munți. Atât. Colonelul Popa s-a ocupat, până să vină la Steaua, de pregătirea fizică a soldaților în Armată. Apoi a fost angajat la Metodică. Singurul lucru prin care s-a remarcat aici a fost că a căzut de câteva ori cu bicicleta. Cam atât”, ar fi povestit pentru Fanatik un angajat al clubului.

“Pe 29 ianuarie, când a venit secretarul de stat de la Minister să numească noua conducere, au vrut să-l pună vicepreședinte pe colonelul Cornel Milan, cunoscutul antrenor al echipei de scrimă de la Steaua, mentorul celebrei spadasine Simona Gherman. Dar Milan, supărat că nu i-au semnat detașarea la federația de scrimă, unde a fost trimis, în schimb, Petre Ducu, a refuzat funcția. Noul comandant Hîncu nu cunoștea pe aproape nimeni din club, că el nu venea pe la ședințe nici când era Bixi Mocanu comandant. Așa s-a ajuns la colonelul Popa, care măcar îi este prieten”, au continuat sursele Fanatik.


Revenim așadar la ceea ce știam deja. Nimic nu îi sperie mai tare pe băieții buni decât ideea că Florin Talpan ar ajunge într-o poziție de conducere. Dacă se merge până acolo încât să aducă oameni din afara clubului, doar pentru a-l bloca pe Talpan, înseamnă că situația e foarte gravă. Acum înțelegem de ce e interzis cu telefoanele în club.

”Mi-au trebuit ani ca să recuperez ce alții au distrus”

Mesajul pe care Talpan l-ar fi trimis către Hîncu prezintă supărările unui om care s-a săturat, nervos pentru că, în ciuda tuturor realizărilor notabile, este mereu sărit din schemă când vine vorba de premieri și promovări.

“Eu am readus marca, numele și palmaresul clubului Steaua”, “mi-au trebuit ani să recuperez ce alții au distrus”, ″am luptat singur și am câștigat singur, fără ajutor”, “fără mine, clubul nu mai însemna nimic, fără munca mea, clubul era doar o unitate ca toate celelalte!” se pare că a mai spus Talpan în mesaj.

Exagerează? Nu știm. Cert este că doar el s-a zbătut pentru a face dreptate pentru Steaua. În ceea ce îi privește pe colegii lui, știm deja ce contribuții au avut Boroi, Petrea, Mocanu, departamentul de marketing și ceilalți: aproape zero. Așa că, fie că place sau nu, există o foarte mare posibilitate ca toate cuvintele de mai sus să fie adevărate.

Cea mai dureroasă declarație e aceasta: “mi-au trebuit ani să recuperez ce alții au distrus”. E dureroasă deoarece și noi, suporterii, am fost prezenți aici în toți acești ani. Am trăit și noi toate aceste necazuri, urmărind neputincioși zeci de procese și înfățișări la tribunale, nepăsarea conducătorilor steliști și, mai ales, abuzurile lui Gigi Becali. Au trecut ani întregi și e posibil să mai treacă mulți ani până când Steaua va scăpa de toate aceste necazuri. Dacă va scăpa.

”Unii generali corupți, încă în funcție, au distrus Steaua”

Fanatik susține că Florin Talpan, în mesajul său, ar fi dat și declarația de mai sus. Dacă da, înseamnă că domnul colonel a pus punctul pe ”i”. De departe, aceasta este cea mai mare problemă a Stelei.

La conducerea MApN încă mai lucrează oamenii care l-au ajutat pe Becali cu abuzurile pe care acesta le-a făcut la începutul anilor 2000. E vorba de aceiași oameni care au acoperit mizeriile făcute de acesta, care au semnat contracte de închiriere a stadionului cu el și care astăzi intervin pentru a pune la conducerea clubului oamenii lor.

Nimeni nu face nimic împotriva acestor indivizi. Nimeni nu îi trage la răspundere. Nimeni nu încearcă să scape statul de ei. În asemenea condiții, orice alte comentarii devin inutile, din păcate.

Luptăm până la unul, nu ne predăm!

Acestea au fost și cuvintele generalului Mihail Lascăr, părintele Stelei. E un motto de-al nostru, dar și de-al lui Florin Talpan.

“Nu ați dorit să fim în aceeași barcă! Toți comandanții puși în funcții cum au venit așa au și plecat cu coada între picioare tocmai pentru că nu au vrut să facem echipă și să colaborăm!” ar fi scris Talpan în mesaj, demonstrând că încă nu e dispus să se dea la o parte din fața celor care încearcă să îi facă rău Stelei.

„Liberalul secretar de stat (N.R. Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului MApN, Marius Bălu) care v-a numit în funcție trebuia să mă numească în funcția pe care o merit”, ”rezultatele mă recomandau să fiu numit comandant”, ”s-a făcut o mare nedreptate față de mine”, „îmi doresc să am aceleași prerogative și drepturi ca ale dvs. Sper ca ministrul apărării să mă numească în funcția care merit!” – colonel Florin Costel Talpan.

După prima săptămână, nu s-a schimbat nimic

La începutul săptămânii, l-am rugat pe domnul comandant interimar să facă ceva pentru Steaua. L-am rugat să ia măsuri împotriva celor care își bat joc de clubul nostru. Cu părere de rău, observăm că, deși săptămâna se apropie de final, domnia sa nu a făcut nimic. Suntem dezamăgiți, deși poate că nu ar trebui să fim. Până la urmă, de ce am crede că Mădălin Hîncu e diferit de cei care au fost înaintea lui? Și el a fost numit în această funcție la fel ca ei. Și el a început la fel ca e, cu promisiuni. Și, cel mai probabil, va pleca și el ca ei, cu coada între picioare.

Colonelul Petrea a părăsit Steaua după ce s-a făcut de rușine, cu scandaluri de corupție și plângeri la parchetul militar. Colonelul Mocanu a plecat supărat, cu ratarea unei promovări la rangul de general (nu e nimic, domnule colonel. Cu dumneavoastră la conducere, și Steaua a ratat o promovare). Domnul colonel Hîncu? Timpul va dezvălui în ce condiții va pleca și el de la Steaua. De plecat, însă, e clar că va pleca. Colonelul Hîncu este doar împuternicit să ocupe funcția de comandant interimar, iar prima săptămână în noua funcție a început-o cu stângul.