Dinamo - Steaua 1-9

Dinamo București – Steaua București, 1-9 (0-6)

În tur, Dinamo a căutat cu disperare să piardă doar cu 3-0 în întâlnirea cu Steaua. Din păcate pentru ei, nu au putut repeta strategia în retur. Dinamo s-a prezentat la meci, a jucat toat ecele 90 de minute și a încasat. A încasat la greu.

Steaua București: 22. Horia Iancu – 20. Marian Neagu, 17. Cosmin Mihai, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu, 30. Liviu Băjenaru – 7. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 47. Alin Robu – 11. Andrei Antohi

Rezerve: 1. Teodor Meilă, 4. Valentin Neaga, 8. Andrei Neagoe, 9. Valentin Niculae, 10. Rareș Enceanu, 16. George Ban, 99. Vlad Niţu.

Cum era de așteptat, Steaua a început meciul în careul advers. I-a presat pe câini, i-a hingherit, i-a hăituit, i-a făcut să le pară rău că s-au prezentat la meci. Totuși, spre cinstea lor, dinamoviștii nu au cedat chiar din prima. Au reușit să țină tabela neschimbată, la 0-0, timp de 16 minute. Pentru asta, merită felicitați.

Totuși, cele 16 minute au trecut, iar Steaua a deschis scorul prin Zaharia, noul venit. Golul a venit în urma unei faze frumoase, care a început chiar din careul lui Horia Iancu. Mingea a trecut pe la mai mulți steliști, a ajuns în cele din urmă pe dreapta, la Neagu, iar acesta a trimis-o în careu. Acolo, la colțul lung, Alexandru Zaharia a îndeplinit doar o simplă formalitate.

De acolo, totul a luat-o în jos pentru câinii lui Badea. Răsdan a făcut 2-0, cu capul, în minutul 28, iar Antohi a dus scorul la 3-0, în minutul 33, dintr-un penalty obținut de Adi Ilie.

4-0 a venit în minutul 34, când Răsdan a înscris tot cu capul. Și s-a făcut și 5-0, dupa încă un minut. A marcat Bărbulescu, din pasa lui Răsdan.

Șeptarul Stelei a făcut un meci foarte bun, tot el stabilind și scorul primei reprize. Răsdan a marcat pentru 6-0 în minutul 40. La pauză, Steaua conducea în deplasare, la Dinamo, cu 6-0.

ȘOCANT! Câinii au marcat în repriza secundă!

Avalanșa de goluri a continuat și în repriza secundă. Rareș Enceanu a modificat din nou tabela, în minutul 54, ducând scorul la 7-0. Tot el a făcut 8-0, în minutul 67, când l-a executat sec pe portarul dinamovist, transformând o centrare venită de la Neagu.

În minutul 68, Enceanu s-a transformat în pasator, din marcator. După o acțiune individuală, l-a servit frumos pe Răsdan în careu, iar șeptarul stelist a înscris din nou, ducând scorul la 9-0 pentru Steaua.

Momentul șocant al partidei a venit însă în minutul 77. Cumva, nimeni nu știe cum, câinii au reușit să ducă mingea în apropierea careului stelist. Acolo, un jucător dinamovist a fost lăsat să tragă la poarta. Și a reușit să marcheze! Fix când nimeni nu se mai aștepta, scorul partidei Dinamo București – Steaua București s-a făcut 1-9.

Acesta a fost și scorul final al partidei. Steaua s-a impus fără probleme în primul meci din retur, reușind chiar să își umilească marea rivală. Pentru dinamoviști mai rămâne doar speranța ca, pe viitor, regulamentul să le permită să nu se prezinte la ambele meciuri cu Steaua.