clasament

Steaua București este cu un picior în Liga 3

Pandemia de Coronavirus a afectat puternic și fotbalul românesc. Competițiile au fost întrerupte, există discuții legate de trecerea fotbaliștilor în șomaj și chiar desființarea unor echipe. Totuși, această pandemie ar putea duce la promovarea Stelei direct în Liga 3. Sau trimiterea ei direct la barajul de promovare.

Suceava este zona din țară cea mai puternic afectată de acest virus. În contextul pandemiei de coronavirus conducerea Asociației Județene de Fotbal Suceava a decis suspendarea definitivă a tuturor competițiilor pe care le păstorește, din cadrul sezonului 2019-2020.

”În situația în care ne aflăm noi, la Suceava, care este mult mai gravă decât în restul țării, cred că nimeni nu se mai gândește la fotbal. Este imposibil ca să se poată juca fotbal până la eradicarea totală a pandemiei, iar acest lucru, în cel mai optimist scenariu, nu se poate întâmpla mai repede de luna iunie. Ar însemna, apoi, să jucăm la foc automat o lună de zile, or este greu să programezi meciuri din două în două zile la nivelul amator din fotbalului județean, acolo unde jucătorii au alte priorități în viață. Cred că nimeni nu va risca să dea drumul la o competiție înainte ca această criză să se fi sfârșit cu adevărat. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă, prin absurd, competițiile fotbalistice din țara noastră se vor relua la un moment dat și va apărea la scurt timp un nou caz de coronavirus. Campionatele vor trebui stopate din nou. Important este să trecem cu toții sănătoși peste această perioadă dificilă și să ne gândim cum să ne organizăm mai bine pentru viitorul sezon din fotbalul județean, pe care preconizăm să-l începem undeva la sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie”, a declarat Ciprian Anton, președintele AJF Suceava, pentru Monitorul de Suceava.

În aceste condiții, în Suceava, pentru promovare se va lua în considerare clasamentul actual.

Se poate întâmpla la fel și la București

Cu acest precedent, în cazul în care competiția din zona bucureșteană nu va fi reluată cu timp destul pentru finalizarea până la data de 3 august, data stabilită de UEFA drept data finală pentru comunicarea clasamentelor, promovarea se va face la fel.

Steaua București va merge și va juca barajul de promovare sau va promova direct, în cazul în care echipa cu care va trebui să dea piept la baraj nu se va prezenta.

În acest moment, după 18 etape, Steaua ocupă primul loc în liga 4, cu 54 de puncte, la 7 puncte distanță de locul 2.