frf liga 4 dezafilierea

Nu se mai reia Liga 4?

FRF a publicat astăzi deciziile luate pentru campionatele din Liga 3 și Liga 4. Se pare că Liga 4 nu se va mai relua. Mai departe vor merge doar anumite echipe, desemnate de AJF-uri și de AMFB.

Puteți citi aici deciziile celor de la federație. Partea care ne interesează pe noi, adică promovarea în Liga 3, este aceasta:

Cum se promovează din L4

  • Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupe de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
  • Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în parte/a Municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util.
  • FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor/Municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze.
  • Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat.
  • Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi de asemenea anunțate ulterior. Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național.

Cele două puncte, scoase în evidență, ridică niște întrebări. Ce înseamnă MODALITATEA DE DESEMNARE? Mai mult, de ce are loc o MODALITATE DE DESEMNARE? Să înțelegem cumva că Liga 4 nu se va mai relua și că AJF-urile și AMFB vor decide cine va merge mai departe, în mini-turneele organizate de FRF pentru promovare?

FRF anunță că își rezervă dreptul de a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor despre care consideră că nu au fost desemnate printr-o procedură corectă. Și aici trebuie să ne punem câteva întrebări. Cine decide dacă o modalitate de desemnare e corectă sau nu? Există vreun regulament sau vreo listă de cerințe pe care o echipă trebuie sa le respecte? Totul pare făcut în grabă și nu miroase bine deloc.

Federația are deja un istoric plin de abuzuri și nedreptăți la adresa Stelei. AMFB la fel. Astfel, decizia de astăzi nu ne liniștește deloc.

Și rămâne bineînțeles întrebarea: ADICĂ FRF ȘTIE CĂ EXISTĂ ASOCIAȚII JUDEȚENE CARE FAC MIZERII? 

Altfel nu ar fi necesar un punct precum punctul 3. Dar, dacă știe, de ce nu ia măsuri?

Toate aceste decizii miros foarte rău. Să vă așteptați la abuzuri!