Florin Talpan

Declarație Florin Talpan – 18 Mai 2020

Colonelul de justiție al clubului Steaua București, Florin Talpan, a acordat astăzi o declarație în legătură cu decizia AMFB de a continua campionatul Ligii 4.

Declarația dată de Florin Talpan

Florin Talpan”Decizia AMFB de reluare a campionatului, fie ea sub forma unui singur play-off sau a două play-off-uri, este nu doar discriminatorie, ci și iresponsabilă și periculoasă. În celelalte ligi, campionatele au fost suspendate. Acolo unde echipele de pe primele locuri au avut avansuri considerabile în clasament, acestea au trecut mai departe automat (vezi cazurile Aerostar Bacău și FC U 1948 Craiova). Steaua a câștigat toate meciurile din acest sezon. A dominat campionatul și a câștigat meritul sportiv de a promova. De ce mai e necesar un play-off?

Niciodată nu am înțeles care e rostul play-off-ului în Liga 4. Echipele participante joacă un campionat lung. Așadar avem parte de destule meciuri ca să ne dăm seama ce echipă merită să promoveze. Introducerea acestui play-off mi se pare lipsită în totalitate de sens. O echipă care a dominat campionatul, care a terminat sezonul regulat la un număr foarte mare de puncte de locul 2, poate să rateze promovarea dacă prinde o zi mai proastă într-un meci play-off. Aici nu mai avem de-a face cu meritul sportiv, ci cu norocul. Acest play-off al AMFB șterge meritul sportiv.

Partea cea mai gravă e că, în acest moment, organizarea unui play-off este și periculoasă. Steaua își permite să ia măsurile pe care le-a cerut guvernul. Dar celelalte echipe pot? Am văzut că există echipe în Liga 1 care au recunoscut că nu sunt capabile să continue. Trebuie acum să credem că echipe din Liga 4 stau mai bine decât echipe din Liga 1? Și cine va plăti în cazul în care vreun sportiv se îmbolnăvește, din cauza faptului că măsurile cerute nu au fost luate? Vor răspunde penal cei de la AMFB sau tot cluburile?

Steaua București trebuie să fie declarată câștigătoarea competiției organizate de către AMFB în baza meritului sportiv și să fie programată de către FRF pentru disputarea meciurilor de baraj.”