AMFB

AMFB caută să excludă Steaua din campionat, pentru a opri promovarea sa în Liga 3

AMFB caută cu disperare în aceste zile să oprească promovarea Stelei în Liga 3. Cea mai nouă idee a băieților lui Lumînare este una incredibilă. AMFB amenință Steaua cu excluderea din campionat.

Sursele noastre din AMFB ne-au trimis un document prin care AMFB amenință Steaua București cu excluderea. Motivul este cererea înaintată de Florin Talpan săptămâna trecută, cerere prin care acesta solicită ca AMFB să înghețe campionatul și să declare Steaua câștigătoare.

Nefiind de acord cu această solicitare, Marian Lumînare a încercat să indimideze Steaua, trimițând o scrisoare prin care cerea să afle dacă cererea lui Talpan a fost făcută sau nu în numele clubului. Acum, AMFB a mers chiar mai departe. În documentul de mai jos veți vedea cum Lumînare & Co. citează niște regulamente pentru a amenința Steaua cu excluderea din campionat. AMFB

AMFB susține că imaginea sa ar fi fost afectată de declarațiile făcute de domnul colonel Talpan. Este greu însă de crezut că o simplă declarație prin care Florin Talpan spune că AMFB nu dorește să suspende competiția, deoarece vrea să obțină banide pe urma play-off-ului (taxe de participare + bani din televizări), poate să afecteze imaginea unei organizații care oricum avea imaginea distrusă aproape în totalitate. AMFB a fost implicată în ultimii ani în numeroase scandaluri. Dintre acestea, cel mai grav este condamnarea lui Claudiu Baboia, care a fost găsit vinovat pentru aranjarea unor meciuri. Putem însă să menționăm și abuzurile făcute pentru Academia Rapid (cazul Muscalu, promovarea unei echipe care nu avea personalitate juridică, etc.) sau zecile de scandaluri care au în prim plan chiar legitimitatea conducerii AMFB.

A spune că toate aceste scandaluri nu au afectat imaginea AMFB, dar că o simplă declarație dată de Florin Talpan a provocat pagube e minciună grosolană. Este însă un pretext perfect pentru a-i refuza Stelei promovarea pe care și-a câștigat-o pe teren, pentru a ține-o încă câțiva ani în Liga 4 și pentru a câștiga și mai mulți bani de pe urma sa.

Pentru a înțelege mai bine această situație și pentru a afla dacă amenințările AMFB au vreo valoare, l-am contactat pe Tudor Iacov, președintele celor de la Progresul București, care se luptă de ani buni împotriva corupției de la AMFB. Puteți asculta interviul cu domnul Iacov mai jos:

Nu este o surpriză faptul că AMFB urăște Steaua București. Aceasta a fost atitudinea organizației conduse de Marian Lumînare încă din momentul în care Steaua s-a înscris în Liga 4. Scrisoarea de amenințare trimisă către clubul Steaua arată doar cum se desfășoară treburile în Liga 4 din București. Cluburile de aici nu au niciun drept. Sau, mai bine zis, au doar dreptul de a face ce decide AMFB.

Suntem curioși dacă AMFB își va asuma răspunderea îmbolnăvirii vreunui sportiv, în cazul în care Liga 4 va continua. Și chiar sperăm ca Steaua să asculte sfatul dat de domnul Iacov în interviu și să trimită o scrisoare la AMFB, prin care să ceară ca Lumînare & Co. să își asume toată răspunderea pentru deciziile lor.

Nu este normal ca o asociație județeană de fotbal să pună profitul mai presus de sănătatea sportivilor fără de care aceasta nu ar exista. Așa cum am mai repetat și în alte articole, în afară de Steaua, nicio altă echipă din Liga 4 bucureșteană nu poate respecta cerințele impuse de guvern pentru reluarea competițiilor sportive. Doar Steaua își permite să organizeze cantonament de 2 săptămâni, în care să-i supravegheze și să îi testeze pe sportivi, pentru a se asigura că aceștia nu vor fi infectați cu Covid-19 în momentul reluării competiției.

AMFB discriminează Steaua

În încheiere, trebuie să spunem că atitudinea pe care AMFB o are față de Steaua este una clar discriminatorie. De-a lungul timpului, multe echipe din fotbalul românesc și mulți oameni de fotbal au distrus, prin declarațiile și faptele lor, imaginea sportului românesc, a fotbalului românesc, a FRF, LPF, Ligii 1, 2, 3 și 4. Scandalul este o parte normală, din păcate, din fotbalul românesc. Totuși, până acum, niciunul din indivizii care au provocat aceste prejudicii nu a fost tras la răspundere.

Este însă trasă la răspundere Steaua, pentru că vrea să aibă grijă de sănătatea sportivilor săi. Unde este corectitudinea aici? Unde este fair-play-ul? Nu este. Aici este doar mizerie.