De ce minte Marian Lumînare în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru Liga 4?

De ce minte Marian Lumînare în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru Liga 4?

Foarte nervos, Marian Lumînare a izbucnit astăzi la ProSport, unde a încercat din nou să îl amenințe pe Florin Talpan și să inducă lumea în eroare, de data aceasta cu o minciună legată de drepturile de televizare. Noi, însă, l-am prins.

Din păcate, ”jurnaliștii” de slabă calitate ai ProSport nu au avut inspirația de a se informa sau de a-i pune vreo întrebare domnului Lumînare. Aceștia doar au transcris declarația sa:

„Nu mă mai surprinde nimic la Florin Talpan pentru că după răspunsul primit de la domnul comandant Hâncu ne-am dat seama că el vorbește în numele său personal. Dar îl asigur eu că o să plătească pentru aceste afirmații, dacă nu are probe. Îl invit să discute cu domnii de la Digi și să îi întrebe pe dânșii dacă ne-au plătit vreun ban pentru meciurile transmise? Totul s-a făcut gratis, iar noi doream doar imagine pentru Liga 4. Nu știu ce urmărește Florin Talpan cu aceste acțiuni si vorbe aruncate aiurea, dar așa ceva nu se mai poate. Nu am ajuns să stăm și să îl promovăm pe Talpan la «masa verde» sau direct la baraj că mă amenință el pe mine cu dosare penale. Îi invităm pe conducătorii Stelei să le arătăm toate chitanțele, iar cu domnul Talpan nu am ce să mai discut. Îl vom reclama pe acest domn pe la toate comisiile abilitate”, a spus Lumânare pentru ProSport.

Domnul Lumînare a spus mai sus doar un sfert de adevăr. E adevărat, DigiSport nu a plătit niciun ban către AMFB pentru drepturile de televizare. Ce nu a spus însă domnul Lumînare a fost faptul că AMFB nu a vândut drepturile către DigiSport. Le-a vândut către Durby Sports Marketing, firma lui Bobby Durbac. Vorbim aici despre drepturile de televizare ale faimosului meci Steaua București – Academia Rapid, meciul din campionatul intern cu cea mai ridicată prezență la stadion, din ultimii ani.

Steaua Liberă a scris despre acest caz în data de 16 mai 2018. Articolul îl puteți citi aici. Atunci, domnul Bobby Durbac ne-a scris un mesaj la respectivul articol. Îl puteți citi aici:

muie amfb

Mesajul explică destul de bine cum au stat lucrurile. Mai mult, domnul Durbac a pus și un link către site-ul firmei dumnealui. Noi am urmărit acel link, iar articolul respectiv este vizibil chiar și azi, aici. Noi vă rugăm să intrați pe pagină și să salvați o captură de ecran cu acest articol, în cazul în care el va dispărea în următoarele zile. Articolul va fi o probă excelentă într-un eventual proces pe care Steaua l-ar putea porni împotriva AMFB, dacă asociația lui Lumînare va decide să comită vreun abuz împotriva sa.

muie amfb muie lumînare

În comentariul dat pe Steaua Liberă, domnul Durbac a recunoscut că suma pentru care a fost vândut meciul Steaua – Academia Rapid a fost de 13.800 de lei. De asemenea, a dezvăluit și prețurile pentru celelalte meciuri. Domnul Lumînare spune acum că nu a primit niciun ban. Și nici nu ne-ar surprinde să aflăm că, în contabilitatea AMFB, nu a intrat nicio sumă pentru vânzarea unor drepturi TV.

Totuși, domnul Lumînare uită două aspecte foarte importante. Primul e că, în sezonul trecut, a vândut drepturile de televizare către Asociația Steliștilor, asociație care e mai degrabă prietena Stelei decât a lui. Al doilea aspect foarte important e că domnul Lumînare a vândut în acest an drepturile de televizare pentru Liga 4 chiar Stelei!!!

De unde vine așadar acest tupeu cu care domnul Lumînare îl amenință atât pe Talpan, cât și Steaua? Cum își permite domnul Lumînare să nege niște lucruri pe care le știe toată țara? Și de ce o face?

Răspunsul poate fi doar unul singur, o declarație dată acum câteva zile de Gigi Becali:

”Vă promit că Steaua nu va promova”, a declarat Gigi Becali la Pro X, în data de 19 mai. 

Asta este singura explicație pentru obsesia domnului Lumînare de a-i refuza Stelei o promovare pe care a câștigat-o pe teren. În acest moment, este clar că, dacă se va relua campionatul, echipa noastră va fi împiedicată prin orice mijloace să mai câștige promovarea pe teren. Asta își doresc AMFB și Marian Lumînare. Altfel, de ce ar minți?