amfb

Liga 4 peste Champions League

AMFB nu s-a lăsat și a anuțat astăzi că Liga 4 va continua cu play-off-ul la care Lumînare & Co. visează încă de la startul sezonului. Putem astfel să declarăm fără nicio rușine că lupta pentru titlul Ligii 4 a devenit mai importantă decât cea pentru trofeul Champions League.

AMFB își dorește neapărat să primească banii din taxele de participare la play-off. Anul trecut, fiecare echipă participantă a plătit câte 13000 lei. Vorbim astfel de o sumă de peste 50.000 lei, pentru care AMFB s-a luptat în ultimele săptămâni cu disperare, folosind dinții și unghiile. Siguranța sportivilor nu a contat în niciun moment. Tot ce a contat a fost ca acei bani să ajungă în conturile AMFB. În niciun moment, asociația lui Lumînare nu a spus că e dispusă să scadă aceste taxe sau chiar să renunțe la ele, pentru a veni în ajutorul cluburilor.

Așadar s-a întâmplat ceea ce ne așteptam să se întâmple. AMFB s-a dat din nou peste cap pentru a băga bani în buzunare și pentru a le face pe plac stăpânilor săi politici. Dacă se va întâmpla vreo nenorocire, dacă vreun sportiv se va îmbolnăvi, toate acestea nu contează. Important e să fie ei fericiți. Și vor fi.

Reluarea Ligii 4 cu acest play-off este nu doar un abuz, ci discriminare. În nicio altă Liga 4 din România nu există play-off. Campioana trece direct la barajul de promovare, după ce se termină sezonul regulat. Deși alte echipe care ocupau primul loc, la distanță mare de locul 2, în alte Ligi 4, au fost trimise direct la mini-turneul de promovare, cu Steaua nu se poate face la fel. Steaua trebuie să treacă și de alte obstacole, dacă dorește să joace în Liga 3.

Având în vedere toată această muncă titanică pe care o depun unii pentru a nu lăsa Steaua să promoveze, ar trebui să ne întrebăm acum dacă mai are rost să ne prezentăm?

Ca o părere personală, NU! Atât timp cât facem jocul AMFB-ului, nu avem cum să câștigăm. Nu avem cum să îi batem fix la jocul pe care ei l-au inventat. Abuzurile mizerabililor de la AMFB și FRF au început acum 3 ani și nu se vor termina prea curând.


La Satu Mare, Talna Orașu Nou, echipa de pe primul loc din Seria A a Ligii 4, nu are CIS. Pentru că nu are CIS, nu se pune problema ca aceasta să meargă mai departe. Locul său va fi luat de altă echipă, una cu CIS. După cum puteți vedea, meritul sportiv nu a mai contat în acest caz, așa cum a contat când a fost vorba ca Academia Partid să promoveze în Liga 3.

Acum 2 ani, FRF a modificat regulamentele pentru Academia Partid. Pentru alte echipe nu o s-o facă. Sau o s-o facă doar dacă vrea să împiedice anumite echipe să promoveze.


Antrenorii și conducătorii Stelei vor decide ce vor face mai departe. Cel mai probabil, echipa va participa la acest play-off. Mai departe, să sperăm că nu vom vedea din nou un film pe care l-am văzut deja de mult prea multe ori. Șansele ca el să se repete sunt oricum destul de mari.

Ce înseamnă acest play-off

Pentru cei care nu știu, play-off-ul Ligii 4 bucureștene înseamnă un mini-campionat între 4 echipe. Echipa de pe primul loc pleacă la drum cu 3 puncte, cea de pe locul 2 cu 2 puncte, cea de pe 3 cu un punct, iar ultima cu 0 puncte. Astfel, avantajul de 7 puncte pe care Steaua îl avea în fața locului 2 a fost redus la 1 punct. Steaua a pierdut dintr-un foc 6 puncte.

Un singur pas greșit în acest play-off este destul pentru ca echipa noastră să rateze din nou promovarea. Și nu, Steaua nu este favorită. Favorită rămâne echipa pe care AMFB a susținut-o încă dinainte ca acest sezon să înceapă, FC R 2. Deși regulamentul le interzice, suntem siguri că AMFB va găsi o portiță pentru a le permite celor de la FC R2 să folosească jucători de la prima echipă cel puțin pentru meciul cu Steaua.