Mădălin Hîncu

Vă reamintim că…

În cazul în care ați uitat, acum 10 zile, comandantul interimar al clubului Steaua, Mădălin Hîncu, a spus că va face totul pentru a proteja imaginea Stelei și pentru a preveni utilizarea ei abuzivă și ilegală de către terțe părți. Acum 5 zile, Fotbal Club Fcsb a folosit imaginea Stelei deși există 3 decizii judecătorești mari care îi interzic să o facă. Astăzi, domnul Hîncu tot nu a luat nicio măsură.

Trăim în România de ceva vreme, așa că am înțeles cum funcționează societatea noastră. În general, cei care muncesc pentru stat, în poziții de conducere, au o singură strategie când vine vorba de a răspunde în fața cetățenilor: așteaptă ca oamenii să uite.

Și strategia merge, pentru că românul are memorie scurtă. Și stelistul la fel, din păcate. Dar aici intervine Steaua Liberă. Noi ne-am asumat deja rolul de băieți răi. Dacă așa suntem văzuți, așa să și fim. Și, dacă suntem băieți răi, am zis să stricăm planurile acestor frumoși funcționari publici.

La data de 2 iunie, domnul Hîncu ne-a promis ceva:

  • Misiunea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” o constituie reprezentarea Ministerului Apărării Naționale și a României prin performanțe sportive interne și internaționale, în mod special la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale și europene, precum și promovarea imaginii instituției militare în societatea civilă prin participare la activități sportive;

  • Steaua București asigură atât opinia publică cât şi pe suporterii steliști că face toate demersurile necesare legale pentru protejarea mărcilor „Steaua” şi „Steaua București”. Așadar, Steaua București nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România;

  • Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” va respecta în continuare prevederile legale ce vizează desfășurarea activității sale;

  • Opiniile, ideile și comunicatele transmise în mass-media de către persoane din cadrul sau din afara clubului exprimate în nume propriu nu reprezintă punctul de vedere oficial CSA STEAUA BUCUREȘTI. Comunicările oficiale se realizează prin intermediul paginii de internet csasteaua.ro, aceasta fiind singura sursă oficială de comunicare a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” București cu privire la orice informație referitoare la activitatea sportivă și nu numai;

  • La 73 de ani de la înființarea clubului, reamintim reprezentanților mass-media faptul că imaginea, valorile clubului reprezintă un adevăr istoric care aparține Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”. Conducerea CSA STEAUA BUCUREȘTI va respecta întotdeauna și în mod exclusiv interesele clubului;

  • În lumina materialelor apărute în spațiul public, îi asigurăm pe toți suporterii steliști și pe susținătorii clubului Steaua că toate demersurile respectă principiile morale și nu deservesc intereselor sau persoanelor în contradicție cu legea.

La data de 7 iunie, FC Fcsb a făcut chiar ce a spus domnul Hîncu că nu va permite nimănui să facă. Am așteptat, am așteptat și am tot așteptat, dar conducerea clubului Steaua nu a făcut nimic. FC Fcsb a câștigat. A văzut că Mădălin Hîncu blufează, că e doar formă fără fond, și și-a bătut joc de hotărârile judecătorești obținute de Florin Talpan. Acum, probabil că fcsbiștii se prăpădesc de râs la adresa lui Hîncu, pe undeva prin Berceni sau prin Pipera.

Totuși, noi nu râdem. Problema e una serioasă. Și încă nu e prea târziu ca cei vinovați să plătească. Trebuie doar ca domnul Mădălin Hîncu să își facă meseria. Adică să justifice banii pe care îi primește. Pentru că, până acum, nu a demonstat nici că merită banii, nici poziția de comandant interimar și nici haina militară.

Vă treziți, domnule Hîncu? Vă faceți și dumneavoastră treaba? Aveți de gând să apărați clubul pe care îl conduceți? Sau o să lăsați hoții să fure în continuare imaginea Stelei, ca să se îmbogățească.

Iar dacă scopul dumneavoastră este să-i îmbogățiți pe acești hoți, măcar spuneți-ne și nouă. Și noi putem să ne folosim de marca Steaua pentru a câștiga mulți bani. De ce nu am face-o? Noi, spre deosebire de Becali și FC Fcsb, suntem steliști. Noi am mai făcut câte ceva pentru Steaua. Nu ca Becali, FC Fcsb sau chiar persoana dumneavoastră. Poate că am merita și noi niște bani necuveniți, nu?

Becali câștigă bani de pe urma Stelei. FC Fcsb câștigă imagine și bani de pe urma Stelei. Chiar și dumneavoastră, domnule Hîncu, câștigați bani de pe urma Stelei, fără ca măcar să faceți ceva pentru acest club. Ah, nu. Ceva tot ați făcut. Ați dat un comunicat, pe care vreți ca noi să-l uităm.

Noi nu uităm, domnule Hîncu. Noi avem o memorie foarte, foarte, foarte lungă. Putem, fără probleme, să vă reamintim toate promisiunile pe care le-ați făcut încâ din prima zi, încă de la acea întâlnire în care i-ați obligat pe suporteri să-și lase telefoanele la poartă, ca nu cumva să vă înregistreze cineva. Nu avem nevoie să vă înregistrăm, penru că avem o memorie perfectă.

În cazul în care ați uitat, domnule Hîncu, vă reamintim că sunteți comandantul Stelei, chiar dacă unul interimar. Faceți-vă treaba!