muie gigi

Semnal de alarmă pentru fcsbiști

Nu, nu este un articol despre înfrângerea oilor în fața celor de la CFR Cluj. Nu doar despre această înfrângere. Ieri, Becali a tras un semnal puternic de alarmă. Se pregătește să închidă echipa sa infectă. Au fost oare fcsbiștii atenți?

După meciul cu CFR Cluj, Becali a intrat la GigiSport, ca să facă din nou spectacol. Naum însă l-a luat la rost, pentru că l-a dat afară pe Duckadam. Luat nepregătit de atacul moderatorului pe care îl credea prieten, Becali s-a fâstâcit. Întrebat fiind de ce nu l-a ținut pe Helmut în continuare, acesta a răspuns:

„Nu e nevoie de el!”

A fost un răspuns dur, care nu i-a căzut bine deloc lui Duckadam, aflat chiar în studiou. Dar fostul nostru portar știa în ce s-a băgat, atunci când s-a băgat. Nu are rost să îi plângem de milă. Și nici nu îi plângem. Ar trebui în schimb să plângă oile. Și nu de mila lui Duckadam, ci din cauza semnalului de alarmă tras de Becali.

Mesajul fostului pușcăriaș a fost unul foarte clar: „Nu sunt bani, deci scăpăm de greutatea în plus.” Nu a folosit aceste cuvinte, dar puteți căuta interviul ca să vă lămuriți că exact acesta a fost sensul cuvintelor lui. FC Fcsb este cu un picior în groapă și cel mai probabil nu va prinde anul 2021. La cum stau lucrurile în acest moment, cu un lot foarte slab valoric, fără antrenor, fără rezultate, e greu de crezut că vor mai veni bani în buzunarele echipei din Mogoșoaia. Dar nu acesta este semnalul de alarmă despre care vrem să vorbim. Acesta e altul.

Prin concedierea lui Duckadam, Becali a demonstrat din nou că nu îi pasă de ideea de Steaua

Duckadam susține că și-a dat demisia. Deși nu a recunoscut direct, Becali l-a cam contrazis, lăsând să se înțeleagă că Helmut nu a avut de ales. Astfel, din saivanul clubului din Mogoșoaia pleacă și ultima legătură cu Steaua București. Era oricum o legătură slăbuță, una de care Becali și-a dat seama că nu ajută deloc.

Și chiar dacă credibilitatea lui Duckadam e zero în ochii suporterilor (serioși sau neserioși), pentru Becali, îndepărtarea sa este o mișcare proastă. Aceasta transmite un singur lucru: Ideea de Steaua se află pe ultimul loc în strategia fcsbistă.

Becali s-a folosit de această minciună pentru a face bani. I-a mers. I-a mers cât i-a mers. Între timp, și-a dat probabil seama că nu mai poate face bani de pe urma acestei minciuni. Cu Covidul și mai ales cu lotul extrem de slab pe care îl are, e tot mai puțin important dacă echipa sa e Steaua sau nu. În Europa nu va mai juca. În campionat nu contează, pentru că FC Fcsb are deja un nucleu de fcsbiști fanatici, dispuși oricând să înjure Steaua, pentru a-l face pe Becali fericit.

Încetul cu încetul, Becali renunță la această minciună. Pentru el, nu este profitabilă. Este doar o bătaie de cap, una care ar putea să-i facă probleme mai târziu, când va încerca să mute jucătorii pe o altă societate sau la altă echipă, pentru a nu-i pierde în procesul pentru recuperarea prejudiciului.

Încercând să-și salveze banii, Becali și-a dezvăluit strategia. A scăpat de Duckadam mai ceva ca de o măsea stricată. La fel va scăpa și de minciuna cu „FC Fcsb e Steaua”. E doar o chestiune de timp până când va ieși să spună public „Nu e Steaua, am glumit. Eu sunt FCSB, nu am legătură cu Steaua. Nu vreau numele, marca, palmaresul.” 

În acel moment, acesta își va lăsa fanii singuri. La fel cum l-a lăsat acum pe Duckadam.

Fcsbiștii și-au dat singuri foc la corăbii

Duckadam a încercat să pară neafectat. Nu a reușit. S-a văzut foarte clar pe el că își face griji. E normal. Duckadam nu mai are unde să meargă acum. Nu are unde să se angajeze.

Ca om de fotbal s-a compromis. Nimeni nu va mai lucra cu el. Ca om de TV… aici ar putea avea o șansă, dacă televiziunile vor considera că atrage. E greu însă să credem că acestea îl vor plăti ca să vină la emisiuni.

Duckadam e acum singur, izolat. La fel vor fi și fcsbiștii, în momentul în care Becali va ieși singur pentru a spune sus și tare că FC Fcsb nu e Steaua. O va face pe măsură ce va rămâne fără bani și după reluarea procesului pentru recuperarea prejudiciului. Acum, el este acționarul majoritar al FC Fcsb. Când va pierde procesul, va trebui să scoată din propriile buzunare banii pe care îi datorează clubul său. Ca să scape de o eventuală poprire pe conturi, va trebui să demonstreze că nu folosește în continuare imaginea Stelei. Atunci va recunoaște adevărul.

Atunci vor rămâne oile sale pe dinafară. 

Cu siguranță vor încerca să se întoarcă la Steaua. Dar nu, nu mai este loc de ei la clubul nostru. Oile care au înjurat Steaua în toți acești ani nu mai au ce căuta în Ghencea. Dacă pe Duckadam îl putem ierta, ele nu vor primi același tratament.

Ați înjurat Steaua, ați susținut o echipă de pușcăriași. Suferiți acum pentru asta! Suferiți sau dați-vă demisiile, cum și-a dat Duckadam. În curând, oricum, o să vă spună Becali că nu are nevoie nici de voi. El are nevoie de fani plătitori, nu de fani pe care să îi plătească. El vrea să facă bani din fotbal, nu să îi piardă.

Culegeți ceea ce ați semănat!

P.S. E incredibil cât de proști sunt suporterii fcsbiști. Becali l-a dat afară pe Duckadam, dar i-a păstrat la marketingul inexistent al echipei sale pe copiii lui Stoica și Argăseală. Există oare o dovadă mai clară că lui nu-i pasă de identitate sau că pe el îl deranjează doar procesul pentru prejudiciu? Nu. Dar oile, adevărate monumente ale prostiei, cred în continuare minciunile lui.