amfb

Comedie cu AMFB la FRF. Corona nu-i lasă să arate contractele

Ieri a avut loc o nouă înfățișare în procesul dintre AMFB și Florin Talpan, de la FRF. Nici de data asta, AMFB nu a adus vreo dovadă care să le susțină cauza. Dar măcar de această dată au avut o scuză amuzantă.

AMFB i-a făcut plângere lui Florin Talpan la FRF, după ce acesta a declarat că asociația lui Lumînare trebuie să declare Steaua campioană și că nu o face doar pentru că dorește să colecteze bani din drepturi TV și alte taxe. Plângerea este penibilă și amuzantă, iar AMFB a demonstrat singură acest lucru.

La primele înfățișări, asociația lui Lumînare a venit doar cu niște declarații decupate din ziare. L-au acuzat pe Talpan că le-a produs prejudicii de imagine, dar au evitat să arate dacă aceste prejudicii există sau nu. În schimb, colonelul Talpan s-a apărat atrăgând atenția că, între Steaua și AMFB, există un contract pentru drepturi TV și că AMFB primește bani de fiecare dată când Steaua transmite un meci. Valoarea totală a contractului ar fi de 72.000 lei. 

Pentru că Florin Talpan a menționat contractul, FRF a cerut să îl vadă. AMFB ar fi trebuit să îl prezinte la înfățișarea de ieri.

Corona, bat-o vina!

Doar că AMFB nu a prezentat ieri acest contract. Când au fost însă întrebați de ce nu au adus contractul, reprezentanții asociației au dat o scuză mai amuzantă ca orice banc cu Bulă. Au motivat că nu au putut aduce contractul deoarece, date fiind problemele cu coronavirus, AMFB lucrează de acasă! Astfel, nu au trecut pe la birou. Și, dacă nu au trecut pe la birou, nu au putut nici să ia contractul care i-ar da dreptate lui Florin Talpan și care i-ar fi făcut pe ei de rușine.

Orice instanță serioasă ar fi oprit procesul aici și ar fi trimis AMFB la plimbare. Însă, din păcate, la FRF nu putem vorbi despre instanțe serioase. De fapt, nu putem vorbi nici de instanțe. Așa că băieții lui Burli au stabilit ca următoarea înfățișare să aibă loc pe 15 iulie. Coincidență sau nu, e fix data limită până când AMFB trebuie să decidă cum va încheia acest campionat.

E evident că procesul a fost lansat doar ca să pună presiune pe Talpan, ca acesta să nu mai atace AMFB în presă și să nu îi mai facă de rușine, arătând cât de coruptă e această asociație care, așa cum a decis instanța adevărată, nu cea de la FRF, funcționează ilegal, cu un președinte ales ilegal.

Corona pentru mine, nu și pentru tine

Însă e amuzant să vedem cum AMFB se folosește de coronavirus atunci când îi este de folos. Când Steaua a cerut să fie declarată campioană și să fie trimisă  la mini-turneul de promovare, pe motiv că nu se poate juca un play-off la liga 4, din cauza coronavirusului, a fost refuzată, AMFB spunând că nu poate face așa ceva și că așteaptă ca restricțiile impuse de guvern să fie ridicate.

Nu le fel au stat lucrurile și când FRF le-a cerut lui Lumînare & Co. să prezinte contractele pentru drepturile TV. În acest caz, coronavirusul a reprezentat un pericol mult prea mare. Da, coronavirusul e un pericol mult prea mare pentru ca AMFB să arate acte într-un proces, dar nu destul de mare încât Liga 4 să nu se poată juca. Ați auzit ceva mai amuzant de atât?!

Data de 15 iulie se apropie rapid. În mai puțin de o săptămână, AMFB va trebui să desemneze o campioană, pentru că play-off-ull cu siguranță nu poate avea loc. Iar campioana nu poate să fie alta decât Steaua.