tenis steaua

O decizie greu de înțeles. Și nu pentru c-așa-i în tenis

Clubul Steaua a anunțat în această săptămână că scoate pentru închiriere terenurile de tenis din cadrul complexului sportiv Steaua. Pentru că anunțul spune că acestea pot fi închiriate zilnic, noi nu putem să nu ne întrebăm unde se vor antrena sportivii Stelei.

Steaua Liberă încurajează și va încuraja mereu sportul. De asemenea, încurajăm spiritul întreprinzător și nu ne supărăm dacă conducerea clubului caută noi surse de finanțare. Nu vrem însă ca finanțarea să fie obiectivul principal. Pentru Steaua, performanța trebuie să fie mereu pe primul loc.

Iar complexul sportiv Steaua trebuie să fie înainte de toate pentru steliști.

Precedentul Petrea

Cu siguranță unii ne vor acuza că exagerăm. Din păcate, ar fi foarte greșit dacă nu am pune aceste întrebăr. Avem deja un precedent. În mandatul lui Cristian Petrea, acesta i-a închiriat un teren sintentic lui Claudiu Baboia, iar ulterior a plătit pentru a închiria un teren aparținând unei terțe părți, pentru ca juniorii clubului Steaua să se poată antrena pe el. A fost, evident, vorba despre o afacere dubioasă, afacere care a luat sfârșit imediat ce presa și-a aruncat ochii asupra ei. Nu vrem ca același lucru să se întâmple și la tenis.

Și este foarte posibil să se întâmple chiar așa. Conform anunțului făcut de clubul Steaua pe facebook:

PROGRAM: Luni – Duminică, interval orar 7:00 – 22:00

TARIFE
45 lei/ședință*
40 lei/ședință* (abonament de minim 8 ședințe într-o lună)
* – durata unei ședințe: 55 de minute

Așadar, terenul poate fi închiriat aproape non-stop de către oricine e dispus să plătească. Dacă se întâmplă acest scenariu, este foarte clar că sportivii steliști nu se vor mai putea antrena în complexul sportiv Steaua.

Clubul Steaua a publicat și un videoclip în care face reclamă terenurilor proaspăt oferite spre închiriere. În reportaj, echipa Steaua TV îi ia interviu unui tânăr antrenor de Tenis, Marius Marincea. Acesta declară că este primul client al clubului și că, în ultimele săptămâni, i-au venit mulți copii la tenis. E vorba, evident, despre o afacere. Spunem asta deoarece am verificat și Marius Marincea nu este antrenor la clubul Steaua. Așadar, copiii pe care îi antrenează nu sunt nici ei sportivi la clubul Steaua.

Din nou, nu suntem împotriva sportului și a unor surse noi de finanțare. Totuși, nu e normal ca sportivele noastre, Ana Bogdan sau Miki Buzărnescu, să se antreneze în alte locuri. Și e destul să le urmăriți activitatea pe rețelele de socializare ca să vă convingeți că, într-adevăr, acestea se antrenează la alte cluburi de tenis.

Dacă greșim, dacă am înțeles situația greșit și dacă această nouă afacere a Stelei nu este o încercare de a repeta isprava lui Petrea, ne vom cere iertare și ne vom retrage cuvintele. Însă, dacă instinctele noastre sunt corecte și dacă Steaua își gonește din nou sportivii, trimițându-i să se antreneze altundeva, doar ca să poată face anumite personaje afaceri dubioase, cineva va trebui să plătească. Și, dacă cumva au uitat unii, Petrea a plecat de la Steaua cu coada între picioare.