Steaua București Argeșul Mihăilești 8-1

Steaua București – Argeșul Mihăilești, 8-1 (2-1)

După multe luni de pauză, Steaua București s-a întors pe gazon. La Modelu, echipa antrenată de Oprița a întâlnit Argeșul Mihăilești, în primul meci al mini-turneului de promovare în Liga 3.

Steaua București: 1. Tudor Meilă – 20. Marian Neagu, 5. Sergiu Bactăr, 89. Ovidiu Morariu, 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu (Cpt.), 30. Liviu Băjenaru – 7. Florin Răsdan, 10. Rareș Enceanu, 90. Alexandru Zaharia – 31. Robert Elek

Steaua a început meciul așa cum a făcut-o în fiecare din meciurile din acest sezon. A atacat, a jucat în forță și și-a împins adversarul în propriul careu. Golul a venit rapid, în minutul 2.

După o lovitură liberă bătută de pe stânga, Octavian Morariu s-a înălțat peste toată defensiva Argeșului Mihăilești și a deviat mingea cu capul, trimițând-o în poartă. 1-0 pentru Steaua, spre fericirea galeriei steliste aflată în număr destul de mare, în afara stadionului din Modelu.

Golul rapid a turnat puțin plumb, dar nu în ghetele celor de la Mihăilești, ci în ghetele steliștilor. Băieții lui Oprița au redus ritmul, devenind mai superficiali în atac.

Din păcate, Argeșul Mihăilești a simțit lipsa de concentrare a steliștilor. În minutul 21, tot după o lovitură liberă, un jucător giurgiuvean  a profitat de lipsa de atenție a defensivei steliste și l-a învins pe Meilă, înscriind cu capul, din careu. Steaua București – Argeșul Mihăilești, 1-1.

Lovitura încasată i-a trezit pe militari. Aceștia au reluat atacurile la poarta Argeșului cu mai multă seriozitate, au crescut presiunea și, în minutul 34, a înscris din nou. Elek s-a bătut pentru un balon în careul advers, a reușit să devieze mingea la Bărbulescu, iar mijlocașul a împins-o în poartă, din cădere. 2-1 pentru Steaua București.

Până la finalul primei reprize, Steaua a continuat să domine, însă nu a mai marcat.

Steaua Liberă

Ploaie de goluri în repriza secundă

Steaua a început repriza secundă cu câteva modificări în primul 11. Pe teren a intrat golgeterul Antohi, pentur mai multă forță în atac, iar acest lucru s-a văzut. La un atac venit în minutul 53, Zaharia a centrat de pe stânga, Răsdan a intrat în careu și a împins mingea în poartă tot cu capul . 3-1 pentru Steaua.

Și asta a fost doar începutul. La 2 minute distanță, Steaua a recuperat mingea la mijloc, Zaharia a luat-o cu ea la goană către careul celor de la Argeșul Mihăilești, i-a pasat lui Liviu Băjenaru, care a intrat în careu, executându-l scurt pe portarul giurgiuvean. Scorul a devenit astfel 4-1 pentru Steaua care, după o primă repriză mai puțin reușită, a reușit să pună practic capăt partidei.

Din acel moment, pe teren a rămas o singură echipă. Steaua a jucat mai relaxat, profitând de erorile celor de la Argeșul Mihăilești. În minutul 63, după un nou contraatac, Răsdan a centrat în fața porții, iar Antohi a făcut 5-1. Tot Antohi a marcat și pentru 6-1, doar 10 minute mai târziu.

După 6 vine 7. Așa s-a întâmplat și în meciul dintre Steaua București și Argeșul Mihăilești. Și cum cifra 7 este una magică pentru steliști, al șaptelea gol nu putea să nu fie un eurogol. În minutul 78, Vlad Nițu, proaspăt intrat pe teren, a marcat din foarfecă laterală, spre bucuria steliștilor prezenți la stadion, dar și în fața televizoarelor.

În minutul 85, optarul Neagoe ar fi putut face 8-1, dar șutul trimis de el din poziție foarte bună a trecut puțin pe lânga bara porții adverse. Totuși, s-a făcut 8-1 în al doilea minut de prelungire. Puștiul Nițu a intrat în viteză printre doi adversari, a centrat în fața porții, unde Robu a îndeplinit o simplă formalitate.

Steliștii au câștigat meciul cu Argeșul Mihăilești, cu scorul de 8-1, făcându-i pe plac lui Florin Talpan, care ieri le-a cerut victoria. Cu acest prim meci câștigat, Steaua a făcut un pas mare spre promovarea în Liga 3. Mai rămâne un singur obstacol, miercuri, 5 august, cu Bărăganul Ciulnița.

Forza Steaua!

Steaua Liberă