fc r Talpan rapid

Florin Talpan a învins și Rapidul de partid, la comisia de disciplină a FRF. Steaua joacă meciul cu Mihăilești!

Ziua a început cu un semn de întrebare pentru Steaua. Va disputa sau nu meciul de mâine cu Argeșul Mihăilești? Deși echipa noastră a fost desemnată câștigătoare de AMFB, FC R a contestat dreptul Stelei de a merge la mini-turneul de promovare în Liga 3. Însă, astăzi, la Comisia de Disciplină a FRF, Florin Talpan i-a învins pe neo-rapidiști de partid. Meciul dintre Steaua si Argeșul Mihăilești se va desfășura mâine, de la ora 18:00, așa cum a fost programat.

Steaua Liberă a anunțat săptămâna trecută că FC R a făcut plângere împotriva Stelei la FRF, cerând ca echipa noastră să nu fie lăsată să joace în barajul de promovare. Fosta Academie Partid a susținut că Steaua nu și-a câștigat pe teren dreptul de a participa la mini-turneul de promovare. În ciuda tuturor celor 33 de pagini de documente depuse de oamenii lui Burcă, în cele din urmă, tot Florin Talpan a avut câștig de cauză.

Ședința de azi de la FRF s-a desfășurat cum probabil că mulți steliști și-au imaginat că o să se desfășoare. Oamenii lui Burleanu au încercat din răsputeri să găsească un precedent care să dea dreptate noului Rapid. În ciuda eforturilor, nu au găsit. Și, chiar dacă, pe toată durata ședinței, comisia FRF s-a înclinat doar în favoarea FC R-ului, la final, decizia dată a fost una în favoarea Stelei.

Pentru că nu i-a putut ajuta nicicum pe noii giuleșteni, FRF și-a declinat competența de a judeca acest caz și l-a trimis spre rejudecare la AMFB. Oamenii lui Lumînare vor trebui astfel să judece dacă decizia pe care chiar ei au dat-o este corectă sau nu. Cum noile reguli date de FRF în această vară le permit să desemneze o câștigătoare fără reluarea campionatului, e greu de crezut că AMFB va mai modifica ceva. Deși nici ei nu au Steaua la suflet, vor menține decizia dată deja, pentru a nu se expune unor eventuale procese la TAS sau chiar în civil.

Astfel, Steaua va face mâine deplasarea la Modelu, pentru a juca contra celor de la Argeșul Mihăilești. Va face această deplasare în calitate de campioană a Bucureștiului.

Steaua Liberă

În ciuda comunicatului dat de Mădălin Hîncu, în care comandantul interimar al Stelei a spus că Florin Talpan nu vorbește în numele clubului, la FRF, Steaua a fost reprezentată tot de Florin Talpan. După victoria de azi, colonelul de justiție al Stelei a declarat următoarele:

„Mă bucur că am obținut o nouă decizie favorabilă Stelei București. Echipa noastră trebuie să meargă mâine la Modelu și să câștige meciul cu Argeșul Mihăilești. Apoi trebuie să învingă și Bărăganul Ciulnița și să facă pasul spre Liga 3. Locul Stelei nu este în ligile inferioare. Locul său este în Liga 1, pentru că Steaua București este cea mai importantă echipă de fotbal din România, cu un palmares care nu va fi niciodată egalat.

A fost un proces dificil la FRF și mă bucur că s-a terminat cu bine. FRF și AMFB nu ne-au fost prietene în ultimii ani și chiar ne-au pus piedici la promovare, în sezonul 2017-2018. Am pierdut doi ani și acest lucru nu e bine pentru un club de talia Stelei. Băieții noștri trebuie să aibă acest lucru în vedere și să câștige mâine. Eu am câștigat azi, aștept ca ei să câștige mâine și miercuri, și ca Steaua să promoveze.” 

Deși nu avem încă o confirmare, se pare că Rapidul PSD-ului este acum în lacrimi. La fel și cei care și-ar fi dorit ca Steaua să mai petreacă cel puțin un sezon în Liga 4.

Însă, mâine, de la ora 18:00, echipa noastră va învinge Argeșul Mihăilești și va face primul pas spre promovare.

Forza Steaua!

 

Steaua Liberă