Mihai Butoi amical transferuri

Ce se întâmplă cu echipele de juniori ale Stelei?

În această săptămână, Federația Română de Fotbal a modificat regulamentul din nou. Faimosul comitet de urgență al FRF a decis că, din acest sezon, cluburile de Liga 3 care nu vor avea echipe de juniori înscrise în măcar 2 din campionatele de juniori U19, U17, U16, U15, U13 și U11 vor porni campionatul cu 9 puncte în minus. E o modificare care ne face să ne întrebăm ce se întâmplă cu echipele de juniori ale Stelei.

3. Pentru a avea drept de participarea la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligații:
………………………………………………………………………………………
b. Cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori U19, U17, U16, U15, U13 și U11 (minim 2 echipe, la alegere), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a

Ne întrebăm ce se întâmplă cu echipele de juniori ale Stelei deoarece, din informațiile noastre, niciuna nu a fost înscrisă încă la AMFB, în campionatele municipiului București. Mai mult, astăzi, 28 august, este ultima zi de înscriere. Dacă au lăsat totul pe ultima zi, atunci singura concluzie e că șefilor clubului nostru le place să trăiască periculos și să joace la noroc cu binele Stelei.

Steaua Liberă

În anii precedenți, Steaua a avut echipe de juniori înscrise la campionatele U19 și U17. Sperăm că acestea sunt înscrise și acum, dacă nu pentru a continua dezvoltarea fotbalului stelist, măcar pentru a nu obliga echipa de seniori să pornească la drum cu 9 puncte de penalizare. Decizia FRF e una periculoasă, care nu trebuie tratată superficial. Mai ales că știm deja care sunt sentimentele federației față de clubul nostru.

Atitudinea șefilor steliști nu este însă surprinzătoare. Acestora nu le pasă de fotbal aproape deloc. După ce au reușit să facă clubul de rușine, distrugând imaginea academiei sale de fotbal (sperăm din tot sufletul că au distrus doar imaginea academiei, nu academia în sine), aproape că nu ne surprinde că lipsa de interes cu care îi tratează pe juniorii clubului.

Ciudat e însă faptul că, în acest moment, la conducerea secției de fotbal a fost numit un nou manager. Este vorba de Bogdan Marinescu, care până acum a condus secția de rugby. În calitate de manager al rugbyului stelist, Marinescu a avut parte de rezultate destul de slabe. Din păcate, rugbyul stelist s-a mișcat destul de greu în ultimii ani. Ultimul titlu a fost câștigat în 2006. Ultima cupă a fost câștigată în 2019, după o pauză de 6 ani. Aceste rezultate nu-l recomandă pe Marinescu pentru poziția de manager al secției sportive cu cel mai mare potențial de creștere din întreg clubul. Și mai rămâne și faptul că Marinescu nu a făcut fotbal.

Bineînțeles, când spunem că nu a făcut fotbal nu ne referim la faptul că nu a dat cu piciorul în minge, ci vrem să spunem că Bogdan Marinescu nu este familiarizat cu regulamentele fotbalului și cu tot ceea ce se cere în acest sport. El îl înlocuiește pe Neagoe, un fost ciclist, care a demonstrat în ultimii 3 ani că nu are nicio treabă cu acest sport. Sub conducerea lui Neagoe, Academia Partid a făcut ce a vrut cu echipa noastră, AMFB și-a bătut joc de noi, iar FRF a făcut tot posibilul ca FC Fcsb să nu fie deranjată de la furat. Este, de altfel, amuzant că Neagoe pleacă chiar acum, când echipa a promovat. Sau poate este vorba de o pedeapsă și omul care a contribuit din plin la ținerea forțată a Stelei în Liga 4 timp de 3 ani este trimis acum să se pensioneze fix pentru că nu a reușit să o mai țină în campionatul lui Lumînare încă un an.

Steaua are probleme mari, probleme pe care nu ar trebui să le aibă.

Pe parcursul zilei de azi vă vom ține la curent dacă echipele de juniori au fost înscrise în campionatele AMFB-ului sau nu.

Steaua Liberă