Steaua București CS Afumați 2-0 amical

Amical: Steaua București – CS Afumați, 2-0 (1-0)

Steaua București a jucat astăzi al treilea amical al verii. Meciul cu CS Afumați s-a dovedit a fi mult mai dificil decât s-ar fi crezut.

Steaua București în prima repriză: Ștefan Mușat – Antonio Vlad, Wallace, Dean Beța, Adrian Ilie – Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru – Florin Răsdan, Bogdan Chipirliu, Alex Zaharia – Andrei Antohi

Oprița a pornit din nou partida cu trei tineri în primul 11. Este vorba de portarul Mușat, fundașul dreapta, Vlad, și fundașul stânga, Adi Ilie. Cel din urmă poate fi deja considerat un veteran al primului 11 stelist, în ciuda vârstei fragede. Este destul de evident că Adi Ilie o să fie titular în noul sezon. Prezintă încredere, disponibilitate la efort și calități ofensive, dar, cel mai important, își cunoaște foarte bine coechipierii, sincronizându-se foarte bine cu ei.

Chiar dacă Oprția a pornit partida cu o echipă foarte ofensivă, trimițând în teren 4 jucători de gol (Răsdan, Antohi, Chipirliu, Zaharia) golul a venit greu, de abia în minutul 42. A deschis scorul Bogdan Chipirliu, din penalty.

Steaua Liberă

Daniel Oprița a început repriza secundă cu o singură schimbare în primul 11. George Călințaru i-a luat locul lui Răsdan, care i-a predat banderloa de căpitan tânărului Ilie.

CS Afumați a avut o primă repriză foarte bună, în care a reușit să blocheze atacurile steliste și chiar să amenințe în câteva rânduri poarta lui Mușat. În minutul 56, echipa ilfoveană ar fi putut chiar să restabilească egalitatea, dintr-un penalty acordat după un henț comis de Wallace. Portarul Ștefan Mușat a intervenit însă salvator, apărând penaltyul.

A fost momentul în care băieții lui Oprița au înțeles că CS Afumați nu este un adversar ușor. Au intensificat imediat atacurile și munca lor a dat roade. În minutul 62, Elek, intrat în locul lui Antohi, a dus scorul la 2-0, înscriind cu capul, din careu. Până la finalul meciului, Steaua a schimbat aproape toată echipa. Nu au mai fost înscrise alte goluri.

Steaua va mai juca un nou amical miercuri, cu Mostiștea Ulmu.

 

Steaua Liberă