Steaua București - CS Balotești cupa romaniei

Avancronică de cupă: Steaua București – CS Balotești – Start în sezonul 2020-2021

A venit momentul pe care steliștii l-au așteptat încă de la începutul pandemiei care a distrus anul 2020. Mâine, de la ora 16:30, sezonul 2020-2021 va începe oficial și în Ghencea, cu un meci în Cupa României. Steaua București va întâlni CS Balotești.

Pentru Steaua, meciul va avea o dublă semnificație. Va fi prima fază a Cupei României, deci primul meci oficial al sezonului, dar, în același timp, va fi și un meci de pregătire pentru prima etapă din sezonul 2020-2021 al Ligii 3. Și asta deoarece, în prima etapă din acest sezon, Steaua București va întâlni tot CS Balotești.

Este cu siguranță o situație amuzantă, care le va permite elevilor lui Daniel Oprița să se obișnuiască mai repede cu nivelul Ligii 3. Pentru Steaua, obiectivul principal rămâne același ca în sezoanele precedente: Locul 1 și promovarea!

Steaua Liberă

Lotul Stelei București – sezonul 2020-2021

Steaua București a reușit să păstreze aproape neschimbat lotul de jucători pe care l-a folosit anul trecut. Au plecat Teodor Meilă, Cosmin Mihai și Robu, însă, în locul lor, Steaua a adus mai mulți fotbaliști de valoare, care au arătat foarte bine în meciurile de pregătire. Pentru sezonul 2020-2021, Steaua va folosi următorul lot:

Portari: Horia Iancu, Raul Bălbărău, Ștefan Mușat;

Fundași: Dorin Capotă, George Călințaru, Dean Beța, Adrian Ilie, Antonio Vlad, Marian Neagu, Ovidiu Morariu, Sergiu Bactăr, Wallace;

Mijlocași: Andrei Neagoe, Alexandru Udeanu, Alexandru Zaharia, Dragoș Nicolae, Florin Răsdan, Liviu Băjenaru, Mădălin Mihăescu, Rareș Enceanu, Valentin Bărbulescu, Vlad Nițu;

Atacanți: Andrei Antohi, Emilian Pacionel, Robert Elek, Valentin Niculae, Bogdan Chipirliu.

*Fotbaliștii bolduiți au fost transferați de Steaua în acest sezon.

Un vis devenit realitate pentru Pacionel

Emilian Pacionel este ultimul transfer făcut de Steaua. Fotbalistul de 19 ani a fost o mare speranță de-a FC Fcsbului. Supralăudat de toată presa, atunci când a debutat pentru echipa fostului pușcăriaș, Pacionel a avut din păcate același destin pe care l-au avut toți jucătorii tineri care au trecut prin lotul echipei din Berceni. Nu a primit nicio șansă și, în cele din urmă, s-a văzut nevoit să își caute echipă. Acum, tânărul Pacionel va putea în sfârșit să spună că a jucat la Steaua București. Pentru el, cu siguranță asta e un vis devenit realitate.

Cupa României – Sezonul 2020-2021

E de așteptat ca Oprița să folosească în meciul de cupă o formație cât mai apropiată de cea pe care o va folosi în Liga 3. E posibil astfel ca mâine să vedem următorul prim 11:

Ștefan Mușat – Antonio Vlad, Ovidiu Morariu, Wallace, Adrian Ilie – Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru – Florin Răsdan, Bogdan Chipirliu, Alexandru Zaharia – Andrei Antohi

Mușat, Vlad și Ilie sunt cei trei tineri pe care echipa noastră trebuie să îi aibă neapărat în teren, conform regulamentelor Ligii 3.

Pentru Steaua, aceasta nu va fi prima întâlnire cu CS Balotești. Cele două echipe s-au întâlnit de mai multe ori în ultimii ani, în meciuri oficiale și amicale. Anul trecut, Steaua a trecut cu scorul de 4-0 de CS Balotești, în Turul 3 al Cupei României. 

Meciul de mâine va avea loc în Faza 1 al Cupei României. Dacă va câștiga, Steaua se va califica în Faza 2, care va avea loc tot în această lună, pe data de 23 septembrie.

Meciul Steaua București – CS Balotești va avea loc pe terenul 5, din complexul sportiv Steaua. Meciul se va juca fără spectatori. Va fi transmis însă la TV, pe Digi Sport, dar și pe Youtube, pe canalul Steaua TV.

În România, Steaua București rămâne experta cupei. Echipa noastră deține recordul de cele mai multe trofee câștigate în această competiție. În palmaresul ei se regăsesc 20 de Cupe ale României.

Forza Steaua!

Steaua Liberă