fc fcsb Steaua 1-2

FC Fcsb 2 – Steaua București, 1-2 (1-0)

Meciul-șoc al anului 2020 a avut loc astăzi, în Liga 3 din România. Steaua București a făcut deplasarea în Berceni, pentru a juca împotriva echipei secunde a clubului care îi fură identitatea, FC Fcsb. Deși s-a jucat în Liga 3, meciul a avut încărcătura unuia de Liga 1.

Steaua București:  1. Ștefan Mușat – 4. Dean Beța, 55. Wallace, 89. Ovidiu Morariu, 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu (cpt.), 6. Mădălin Mihăescu – 14. Emilian Pacionel, 77. Bogdan Chipirliu, 90. Alexandru Zaharia – 31. Robert Elek

Rezerve: 22. Raul Bălbărău – 5. Sergiu Bactăr, 7. Florin Răsdan, 10. Rareș Enceanu, 11. Andrei Antohi. 16. Antonio Vlad, 18. George Călințaru, 30. Liviu Băjenaru, 99. Vlad Nițu

Antrenor: Daniel Oprița

Steaua Liberă

Deși a fost programat să înceapă astăzi, de la ora 17:00, duelul dintre Steaua București și Fotbal Club Fcsb a început încă din timpul săptămânii. În încercarea de a menține în viață minciunile pe care le scuipă la TV și în presă, cei de la FC Fcsb au refuzat ca partida să fie televizată de Steaua TV.

Mai mult, sursele noastre ne-au dezvăluit că Meme Stoica le-a poruncit antrenorilor de la FC Fcsb 2 să nu lase pe nimeni să filmeze, amenințăndu-i cu demiterea, în cazul în care vreo filmare va apărea pe undeva. Mai mult, pentru a evita o posibilă umilire, conducătorii foști pușcăriași ai FC Fcsbului le-au promis jucătorilor de la satelit prime în valoare de 2000 euro pentru fiecare om, în cazul în care aceștia reușesc să încurce Steaua.

Meciul FC Fcsb 2 – Steaua București

Oprița a surprins din nou, cu câteva schimbări la care cu siguranță nu s-ar fi așteptat nimeni. Tânărul Antonio Vlad, care a avut evoluții foarte bune în acest început de sezon, nu a mai fost titular și în această etapă. Beța i-a luat locul pe dreapta, Oprița trimițându-l în teren pe Emilian Pacionel, ca al treilea junior din primul 11. Din echipa de start au lipsit și alți titulari obișnuiți, precum Răsdan, Antohi sau Băjenaru.

Tânărul Pacionel a început meciul foarte motivat. A intrat dur la un adversar, chiar în minutul 3, reușind să îl scoată din joc. Fcsbistul a fost schimbat imediat și trimis la spital. Tot Pacionel a avut o ocazie bună de gol 10 minute mai târziu.

Steaua a pornit bine meciul. L-a controlat și și-a creat ocazii, însă nu a reușit să treacă peste problemele pe care le are la finalizare, probleme care au putut fi observate și în meciul din prima etapă, cu CS Balotești. În minutul 22, Elek a scăpat singur cu portarul, dar nu a reușit să înscrie.

Mai mult, pe final de repriză, oile au obținut un penalty, după ce Mușat a faultat un miel în careu. O mare eroare a tânărului portar, care ar fi trebuit să știe că arbitrul nu o să-i fie niciodată prieten într-un meci cu echipa preferată a tuturor arbitrilor. FC Fcsb 2 a marcat și a intrat la cabine având avantaj de 1 gol pe tabelă.

În repriza secundă, Oprița a înțeles că a experimentul său a fost o nereușită totală. I-a scos pe Beța, Pacionel și Mihăescu, înlocuindu-i cu Antonio Vlad, Răsdan și Băjenaru. Efectele schimbărilor s-au văzut imediat, Răsdan trimițând cu capul în bară, în minutul 48. O altă ocazie mare a venit doar 3 minute mai târziu, portarul oilor intervenind din nou salvator, la ceea ce putea fi un autogol.

La faza imediat următoare, oile au cerut un nou penalty. Însă arbitrul i-a acordat doar galben jucătorului fcsbist care a simulat în careu. Intrat în locul lui Elek, în minutul 54, Antohi a ratat și el două ocazii mari, doar câteva minute mai târziu.

Tensiunea meciului a continuat să crească. În minutul 61, Morariu și-a pierdut cumpătul pe teren și a fost eliminat. Însă, chiar dacă a rămas în 10, Steaua a continuat să controleze meciul. Ba chiar a și reușit să marcheze. A restabilit egalitatea Chipirliu, în minutul 66, după o neînțelegere a oilor în propriul careu.

Tensiunea a crescut și mai mult în ultimele minute ale meciului, explodând în minutul 90, când Antohi a marcat pentru 2-1. Golul marcat de stelist l-a făcut pe Gigi Becali, prezent la partidă, să plece furios. Acesta s-a urcat în mașină imediat după ce stelistul a marcat, trântind ușa nervos.

Steaua București a învins echipa oilor mici, FC Fcsb 2, cu 2-1, chiar dacă a jucat în inferioritate numerică aproape o repriză întreagă. Totuși, i-a dezamăgit pe suporterii care așteptau mai multe. Jocul a dezamăgit, chiar și rezultatul a dezamăgit.

Experimentul lui Oprița a fost un eșec total. Să sperăm că va învăța din această greșeală și că nu o va mai repeta. A fost un pas greșit. Ultimul pas greșit în acest sezon.

Steaua Liberă