steaua popesti leordeni

Cupa României: Steaua București – SC Popești-Leordeni, 0-1 (0-0)

Steaua București a pierdut primul meci al sezonului. Deși ar fi trebuit să fie victimă sigură, Popești-Leordeni a eliminat clubul nostru din Cupa României.

Steaua București: 12. Raul Bălbărău – 16. Antonio Vlad, 5. Sergiu Bactăr, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 8. Andrei Neagoe – 7. Florin Răsdan, 10. Rareș Enceanu, 99. Vlad Nițu – 11. Andrei Antohi

Steaua Liberă

Pe o vreme bună, într-o după-masă frumoasă de marți, Steaua București s-a întors pe terenul de fotbal. Și dacă e marți, e Cupa României. Steaua e specialista cupei, echipa cu cele mai multe trofee de acest fel în palmares. În mod normal, orice echipă care vine în Ghencea în această competiție e victimă sigură. Însă Popești-Leordeni nu a venit gata învinsă.

Echipa ilfoveană s-a prezentat bine, folosindu-se de perioada proastă prin care trece jocul stelist în acest moment. Steaua, în schimb, nu s-a regăsit, jocul slăbuț și atacurile sterile făcând ca prima repriză să se încheie fără gol marcat.

Jocul foarte slab a continuat și în repriza secundă. Steaua a părut obosită, fără idei, cu atacuri neinspirate și fără nicio idee creativă. Nimic nu a mers în jocul băieților lui Oprița, ceea ce demonstrează și că meciul slab făcut cu FC Fcsb 2 nu a fost un accident.

Chiar mai rău, în minutul 77, Popești-Leordeni a deschis scorul. Scăpat pe contra-atac, fostul stelist, Alex Mărgărit, a înscris din careu, pe lângă Bălbărău.

A urmat haos în minutele rămase, cu Oprița un car de nervi pe marginea terenului. La fel de nervoși au fost și steliștii din teren. Pasele lor au devenit însă și mai puțin precise, iar șuturile și mai slabe.

În minutul 90, Bărbulescu a avut o bună ocazie, dar a tras fără putere, de la marginea careului, reușind doar să îmingă mingea în față câțiva metri. Chiar mai rău, 1 minut mai târziu, Chipirliu a ratat penibil un penalty obținut de Antonio Vlad, făcându-se de rușine și făcând Steaua de rușine.

Într-adevăr, înfrângerea cu Popești-Leordeni este una dintre cele mai rușinoase înfrângeri suferite de Steaua în întreaga sa istorie în Cupa României.

”Îmi asum vina. Meritam să câștigăm, să marcăm 4-5 goluri. Toate adversarele se motivează cu noi. Principalul nostru obiectiv e promovarea, însă ne-am dorit să mergem cât mai mult în Cupă. Din păcate am ieșit prea repede” a declarat Chipirliu la final, vizibil afectat de eșec.

Rămâne Liga 3

Glumind, putem spune că, după acest eșec oribil, Steaua se poate concentra Liga 3. Din păcate, urmează un meci cu Progresul Spartac, meci foarte greu, cu o echipă experimentată, care cu siguranță își freacă mâinile de fericire că poate să prindă Steaua într-o perioadă atât de proastă.

Tot greul este acum pe umerii lui Daniel Oprița. Acesta are doar câteva zile la dispoziție ca să refacă moralul echipei și să repare jocul. Acum va dovedi dacă într-adevăr este un antrenor de valoare sau dacă mai are multe de învățat.

Steaua Liberă