talpan

Florin Talpan răspunde acuzațiilor venite de la stână

Florin Talpan a răspuns astăzi acuzațiilor venite de la stână, unde suporterii fcsbiști au sugerat că șeful departamentului juridic al clubului Steaua ar fi luat mită chiar de la noi.

În mod cât se poate de evident, acest lucru nu s-a întâmplat. Nu a fost încălcată nicio lege. De altfel, noi am anunțat chiar anul trecut această întâmplare, așa cum a făcut și domnul colonel, chiar în presă.

Mai jos vă lăsăm răspunsul dat de domnia sa la atacurile venite din partea fcsbiștilor:

Steaua Liberă

„Este o informație veche, denaturată și manipulatoare a opiniei publice în scopul de a mă denigra. Chiar eu am anunțat anul trecut acest lucru și le-am mulțumit suporterilor steliști de la Steaua Liberă pentru susținere și pentru ajutor. Nu era vorba de 200 de lei, ci era vorba de atitudine. Nu am putut înapoia banii, deși am vrut deoarece nu am avut cui. Nu am știut cui. Codul Civil prevede faptul că plata făcută de un terț unui creditor în favoarea unui debitor este perfect valabilă. Juriștii cunosc că nu sunt îndeplinite condițiile constitutive ale infracțiunii de luare de mită.

Suporterii mi-au plătit amendă din proprie inițiativă și nu la cererea mea, ca reacție împotriva deciziei judecătoarei Visoiu de amendare a mea, pe care ei au considerat-o nedreaptă. Suporterii au considerat așa cum era și normal (prevederi legale) că judecătoarea Visoiu m-a amendat pe nedrept deoarece uzitasem de o cale de atac prevăzută de codul de procedura civilă, în scopul respectării intereselor Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, pentru respectarea prevederilor legale și constituționale, respectiv pentru respectarea dreptului la apărare.

Supărarea suporterilor dar și a mea, a atins cote maxime, atunci când mi-a fost blocat contul de salariu din cauza neglijenței unui grefier de la Tribunalul București, care în loc să transmită amendă Clubului Sportiv al Armatei Steaua București pe adresa ANAF București, mi-a transmis-o tot pe numele meu.

Conform Statutului profesiei de consilier juridic, consilierul juridic nu răspunde penal și nici contravențional pentru apărările din dosare. Observ însă că acest lucru este doar pe hârtie, nerespectându-se frecvent legea. Suporterii mi-au făcut o surpriză, plătind amendă de 200 de lei, spun ei, pentru a da o palmă acelor instituții și funcționari publici din țara noastră care nu sunt corecți. De altfel, pe rolul instanței am formulat o contestație la executare pentru plata acelei amenzi de 500 de lei aparținând Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureati care nu îmi aparține dar pe care am plătit-o din bani proprii. 

Am câștigat foarte multe dosare nu numai cu FCSB ci și cu alți debitori, recuperand creanțe de valori foarte mari. Nu mi se pare corect că această amendă de 500 de lei aplicată în mod total incorect Clubului Sportiv al Armatei Steaua București să fie plătită tot de către mine. În fond, nu a fost dosarul meu personal ci dosarul institutei. Atât timp cât am în instanța o conduită corectă, demnă, respectuoasă nu îmi reproșez nimic.

Concluzionând, doar o minte bolnavă și disperată poate susține că este vorba de mită. Există instituții abilitate în acest sens și există și prevederi legale privind denunțul calomnios.

Scopul acestor inițiative este denigrarea mea și influențarea indirectă a proceselor dintre Steaua București și FC Fcsb, pentru că echipa din urmă să câștige. Sunt atacuri penibile, mizerabile, care chiar încalcă legea. În ultimele zile serverele clubului Steaua au fost spamate cu sute de mailuri, într-o tentativă de a influența procesele dintre Steaua și FC Fcsb, de a ne pune piedici, deoarece ce nu au reușit unii să obțină în instanță prin judecată dreaptă, încearcă să câștige prin forță.

Este o persoană cunoscută vouă pe Facebook, care vrea să se afirme, care incită la blocarea conturilor adreselor de e-mail ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Mai mult ca sigur se va sesiza un organ competent care va lua măsuri, deoarece aici nu este vorba doar de o adresă de e-mail ci este vorba de securitate cibernetică a unei instituții de apărare. Astfel, în cadrul instituțiilor publice se manifestă precauție în accesarea e-mailurilor. Nu se deschid mesaje email venite de la surse nesigure (expeditor necunoscut subeict și conținut suspect, linkuri sau atașamente conținute de acestea). Recomand prudență în săvârșirea a astfel de fapte. Una este să ceri o informație și altă este să inciti la blocarea conturilor instituțiilor publice prin trimiterea aceluiași mesaj repetitiv de sute de ori.

Vă informez că nu toate informațiile sunt publice și nici de interes public. Forza Steaua! ” – Florin Talpan

talpan

Steaua Liberă