dedeman steaua

Dedeman sponsor la Steaua București?

Ceea ce a pornit ca un zvon chiar aici, pe Steaua Liberă, pare să se transforme foarte repede în fapte reale. Conform unor informații apărute în presă, în această săptămână, Dragoș și Adrian Pavăl, frații care controlează compania Dedeman, au de gând să lege acest brand de cel mai important brand sportiv din România. Astfel, Dedeman ar putea deveni cel mai nou sponsor al Stelei București.

Fanatik.ro a scris că apropierea noului magazin Dedeman, cu adresa în Bulevardul Ghencea, nr. 91C, de complexul sportiv Steaua prezintă un argument important în favoarea realizării acestei afaceri. Se știe deja că frații Pavăl doresc să se implice în fotbalul românesc. Aceștia au făcut o ofertă pentru a cumpăra 49% din acțiunile Viitorului Constanța, însă, în cele din urmă, nu au ajuns la o înțelegere cu Gică Hagi, care a cerut 10 milioane de euro pentru respectivul pachet de acțiuni. Suma a fost considerată mult prea mare de șefii Dedeman.

Compania Dedeman este însă prietenă cu sportul și deschisă spre colaborări cu cluburi sportive. Aceasta sponsorizează deja Poli Iași, Ceahlăul Piatra Neamț și echipa de handbal masculin Știința Municipal Dedeman Bacău. O colaborare cu clubul Steaua București, cel mai important club sportiv din România, ar fi astfel o idee chiar foarte bună pentru lanțul de magazine, care ar putea obține un plus puternic de imagine la un cost nu foarte mare (Asta deoarece echipa de fotbal a clubului nostru este momentan doar în Liga 3).

Greșeli în articolul din Fanatik

Articolul din Fanatik.ro susține greșit că, pentru a juca în Liga 1, Steaua București are nevoie de „capital privat cel puțin 51%”. Această informație nu este adevărată. Nu există niciun articol în regulamentele FRF sau LPF care să ceară așa ceva. De altfel, Liga 1 e plină de echipe finanțate în cea mai mare parte din bani publici, de la primării sau consilii județene. Un exemplu în acest sens este echipa FC Voluntari. Sport-Zone.ro a scris în luna ianuarie că, în perioada 2015-2018, FC Voluntari a avut un buget total de peste 16 milioane euro. Din aceștia, peste 10 milioane euro au venit de la primăria Voluntari. Procentul este evident mult mai mare de 49%, însă asta nu a cauzat nicio problemă cu FRF sau LPF pentru echipa lui Pandele.

Dedeman la Steaua?

Va fi Dedeman sponsor la Steaua? Momentan, în lipsa unui comunicat oficial, nu putem fi siguri de asta. Zvonurile devin însă mult prea puternice. O posibilă colaborare între cele două entități pare tot mai probabilă. Pentru Steaua, vestea ar fi cu siguranță una bună. În acest moment, clubul nostru nu are sponsori cu nume mari, acesta fiind un alt mare eșec al penibilei conduceri din Ghencea.

Steaua Liberă