amfb

O nouă victorie pentru fotbalul românesc. AMFB se închide!

Fotbalul românesc a înregistrat în acest an o mare victorie. Una dintre cele mai corupte asociații din fotbalul nostru și poate din fotbalul mondial, AMFB, nu a făcut față pandemiei de coronavirus și se va închide.

De abia acum se vede pericolul în care s-a aflat Steaua București. În toți acești ani, AMFB a trăit doar de pe urma Stelei, doar din banii pe care îi primea de la Steaua (în play-off) și din cei pe care îi făcea pe spatele Stelei, prin vânzarea abuzivă și ilegală a drepturilor sale de imagine. Această faptă din urmă a fost demonstrată tot în acest an și tot din cauza pendemiei.

După ce Florin Talpan a cerut ca AMFB să promoveze Steaua, Lumînare și ai lui i-au făcut plângere la FRF cu scopul de a-i închide gura. Talpan le-a dat însă șah-mat, în momentul în care a cerut ca Lumînare să prezinte contractele semnate pentru vânzarea drepturilor TV, pentru meciurile Stelei.

AMFB a refuzat să arate documentele, iar Talpan a câștigat procesul. Înfrângerea ar fi trebuit să vină cu o amendă de 15.000 lei pentru Lumînare și ai lui, dar FRF i-a iertat.

Chiar și-așa, odată cu pierderea Stelei, banii au dispărut de la AMFB destul de rapid. Astfel, asociația nu mai dispune astăzi de fonduri care să îi permită să funcționeze în continuare. Conform ProSport, cei 8 angajați vor fi puși pe liber pînă pe 15 martie 2021, când se speră că se vor relua competițiile. E însă puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Steaua Liberă

Lumînare e vinovat de colapsul AMFB

Vinovatul e unul singur: Marian Lumînare. Acesta a condus AMFB-ul ca pe-o vacă de muls. Nu a dezvoltat nimic, nu a făcut niciun parteneriat, nu a pus nimic deoparte. În ultimii 3 ani, AMFB a trăit doar parazitând Steaua. Dar Steaua a plecat acum, fântâna a secat iar Lumînare nu știe de unde să mai scoată bani.

Este eșecul lui dar și al celor care l-au votat, al celor care i-au permis să facă atâtea abuzuri, să distrugă fotbalul bucureștean și să le interzică altor oameni, mult mai capabili, să facă ceva pentru a-i veni în ajutor. Acum poate că înțelege întreg Bucureștiul de ce, la alegerile pentru funcția de președinte al AMFB, Marian Lumînare ținea neapărat să respingă toate dosarele celor care voiau acest post și să candideze singur.

Lumînare a știut că nu este capabil și a știut că nu are nicio șansă în fața oricărui alt om din fotbal. Din păcate, mafia din fotbalul bucureștean l-a ținut în funcție. Până acum.

E important însă de înțeles că nu pandemia a distrus AMFB-ul. Pandemia doar a bătut ultimul cui. Cancerul care a ucis fotbalul bucureștean a fost grupul lui Marian Lumînare.

Moartea AMFB înseamnă victoria fotbalului bucureștean

În acest moment, nu mai există fotbal organizat la nivelul municipiului București. Însă asta nu înseamna sfârșitul fotbalului din capitală. Moartea AMFB este o șansă imensă pentru renașterea și refacerea fotbalului bucureștean.

Astfel de ocazii nu vin des. Așadar, cei care chiar doresc binele fotbalului din București ar trebui să acționeze cât mai repede. Ar trebui să aibă grijă ca la conducerea unei noi asociații să nu ajungă tot Lumînare & Co.

Moartea AMFB înseamna victoria fotbalului bucureștean, dar doar dacă acesta se folosește de această oportunitate rară pentru a se organiza așa cum ar trebui organizat fotbalul din cel mai important oraș al țării. Cluburile, antrenorii, jucătorii, părinții și copiii trebuie să se mobilizeze cât mai repede, să pună bazele unei noi asociații, una curată, fără ”lumînări”, și să arate că, dacă chiar se vrea, se poate.

Steaua Liberă