TALPAN

Ce a solicitat Florin Talpan în notificarea trimisă către FRF și LPF

Demonstrând din nou că e singurul om din club căruia chiar îi pasă de Steaua București, Florin Talpan s-a pus din nou pe muncă și a trimis notificări către FRF și LPF, două entități care, prin acțiunile lor, au provocat prejudicii de imagine Stelei. În cele 11 pagini ale notificării, colonelul Talpan le-a prezentat groparilor din fotbal lungul șir de procese care au demonstrat fără dar și poate că FC Fcsb nu este și nu a fost niciodată Steaua București. În încheierea notificării, Talpan a trecut și solicitările clubului pe care îl reprezintă.

În primul rând, această inițiativă arată din nou că Florin Talpan chiar este un stelist adevărat. În ciuda tuturor presiunilor, venite de la Becali, de la oile fcsbiste, de la oameni din minister, de la conducerea clubului Steaua și chiar și de la unii fani steliști, preocupați mai degrabă cu propriile lor afaceri, decât cu binele Stelei, colonelul de justiție al Stelei luptă mai departe, pentru culorile roș-albastre.

În notificarea pe care o puteți citi aici, Florin Talpan explicat deciziile din dosarele câștigate până acum. Acesta le-a arătat celor de la FRF și LPF că FC Fcsb SA nu a avut niciodată voie să folosească nici o marcă similară cu cea a Stelei, nici numele Steaua București. Mai mult, Talpan a explicat și că între clubul Steaua și FC Fcsb nu a existat niciodată vreo înțelegere prin care să aibă loc un transfer de proprietate. Astfel, orice discuții despre o posibilă legătură între echipa lui Becali și cel mai important club sportiv din România devine inutilă. Și asta deoarece clubul din Berceni nu doar că nu este și nu a fost Steaua București, dar nici nu poate dovedi că a avut vreodată ceva de-a face cu clubul nostru.

Fotbal Club Fcsb rămâne un club înființat în 2003, care a fost băgat direct în Liga 1 și afiliat la FRF în plin campionat. 

Steaua Liberă

Solicitările făcute de Talpan

„Vă reiterăm faptul că SC Fotbal Club Fcsb SA nu este continuatoarea și NU DEȚINE PALMARESUL echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucurelști, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 și Supercupa Europei în 1987, nu are bază materială (nici măcar un stadion pe care ar trebui să îl dețină, conform regulamentului FRF) și s-a afiliat la Federația Română de Fotbal în mod ilegal,” a scris Florin Talpan în notificarea trimisă astăzi.

Acesta a atacat de asemenea și faptul că atât FC Fcsb, cât și FRF și LPF au refuzat să țină cont de niște decizii judecătorești cunoscute la nivelul întregii țări, mergând până acolo încât să ascundă de UEFA faptul că FC Fcsb a pierdut aceste procese.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și Ministerul Apărării nu au fost de acord cu înființarea acestei societăți (n.r. FC Fcsb SA). George Becali a profitat timp de 16 ani și mai profită în continuare de numele și renumele Stelei București. Sub acest celebru brand, care nu i-a aparținut, nu îi aparține și nu-i va aparține niciodată, el a putut să vândă jucători la sume colosale, să obțină bani mulți din sponsorizări, drepturi TV, premieri și bonusuri consistente în cupele europene. Evident, toate veniturile au intrat în buzunareul său,” a continuat coloneul stelist.

În încheierea notificării, Florin Talpan a enumerat și o serie de solicitări. Acesta a scris:

„Vă notificăm și vă solicităm să dispuneți măsurile care se impun pentru:

  1. prezentarea corectă a palmaresului Stelei București în toate materialele de promovare a UEFA și în statisticile prezente pe site-ul uefa.com, clubul Steaua fiind înființat în 1947.
  2. rectificarea pe site-ul dumneavoastră a palmaresului deținut de către SC Fotbal Club Fcsb SA, care s-a înființat în 2004. Pentru evitartea confuziei, solicităm prezentarea clubului înființat în 2004 pe toate materialel UEFA sub altă denumire decât Steaua București.
  3. excluderea SC Fotbal Club Fcsb SA din orice competiție europeană, deoarece a fost inclusă în Liga 1 prin rea credință, cu complicitatea conducerii FRF.
  4. dezafilierea SC Fotbal Club Fcsb SA.
  5. predarea locului în Liga 1 Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, întucât SC Fotbal Club Fcsb SA s-a afiliat la FRF în mod fraudulos.”

În încheierea documentului, Talpan a atașat și deciziile judecătorești pe care el le-a obținut în instanță.

Astfel, Florin Talpan își duce munca la bun sfârșit. Acest război pentru protejarea imaginii Stelei a început acum prea mulți ani, dar pare să se apropie de sfârșit. În cazul în care vor refuza să respecte deciziile judecătorești, FRF și LPF se vor face la rândul lor vinovate de prejudicierea imaginii clubului Steaua. Astfel, nu e exclus să vedem procese de câteva milioane de euro pornite și împotriva lor.

Săptămâna trecută, Florin Talpan a anunțat că nu mai acceptă ca FRF sau LPF să se folosească gratuit de imaginea Stelei. S-a ținut de cuvânt. Și dacă poate cineva să facă FRF și LPF să plătească pentru mizeriile făcute, acela e Florin Talpan.

Mulțumim, domnule colonel!

Forza Steaua!

Steaua Liberă