metalul buzău steaua bucurești

Metalul Buzău – Steaua București, 2-2 (0-1)

Steaua București a terminat turul de campionat pe primul loc. L-a terminat din păcate cu un nou egal dezamăgitor, împotriva celor de la Metalul Buzău.

Steaua București: 12. Raul Bălbărău – 18. George Călințaru, 55. Wallace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru – 14. Emilian Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 77. Bogdan Chipirliu – 31. Robert Elek

Din nou, jocul Stelei nu a impresionat. Băieții lui Oprița par să uite absolut toate ideile și toată pregătirea în momentul în care ajung în fața careului advers. Centrările nu ajung unde trebuie, atacanții sunt mereu prinși pe călcâie, șuturile nu prind cadrul porții iar fazele de atac nu au deloc fluiditate. Steaua pare în acest moment o echipă făcută de abia ieri, cu jucători care nu se cunosc deloc și care vin după perioade de pauză foarte lungi.

În asemenea condiții, orice echipă, oricât ar fi ea de slabă, poate pune probleme. Și asta a făcut și Metalul Buzău, care s-a apărat bine în prima repriză și care chiar a încercat să și marcheze. Din fericire, chiar dacă atacul nu a mers aproape deloc, portarul Bălbărău a fost atent și a reușit să blocheze atacurile buzoienilor.

După o primă repriză dezamăgitoare pentru privitorii fotbalului, cele două echipe păreau să intre la cabine la egalitate. Totuși, în minutul 45, la o fază încâlcită din careul buzoian, Dean Beța a fost faultat, iar arbitrul a acordat penalty. Emilian Pacionel, foarte sigur pe el, a luat mingea, a tras puternic și a înscris. 1-0 pentru Steaua București, fix când nimeni nu se aștepta, fix când nimeni nu mai spera.

În repriza secundă, jocul slab a continuat. Oprița a făcut mai multe schimbări, l-a mutat pe Chipirliu vârf împins, însă golul nu a venit. Mai mult, în minutul 64, arbitrul a acordat o lovitură liberă pentru Metalul Buzău, la marginea careului stelist. Deși nu au oprit mingea, așa cum prevede regulamentul, cei de la Buzău au tras și au marcat, restabilind egalitatea pe tabelă. Și pentru că, atunci când îți merge rău, e mult mai ușor să îți meargă și mai rău, Călințaru a comis un fault în careu, în minutul 78, arbitrul a acordat penalty iar modesta Metalul Buzău a trecut în avantaj pe tabelă, conducând cu 2-1.

Steaua nu a pierdut, totuși. În ultimul minut de joc, Andrei Neagoe a bătut un corner iar Răsdan a marcat, ducând scorul la foarte dezamăgitor 2-2. Un nou rezultat slab pentru Steaua București.

Este doar un rezultat firesc, după un lung șir de meciuri nereușite în care jucătorii nu au arătat nimic și în care jocul nu a convins deloc. Chipirliu (care nu poate marca) și Călințaru (bunicel poate doar la executarea fazelor fixe) au fost cei mai slabi jucători de pe teren, făcându-i pe mulți suporteri steliști să se întrebe de ce Oprița nu a refuzat să înceapă cu Vlad și Antohi. De ce nu a fost Răsdan titular? De ce nu a pornit pe stânga cu un servant cunoscut, Zaharia, care se înțelege bine cu Adrian Ilie? Antrenorul stelist va avea însă de răspuns la multe întrebări în lunile care vor urma.

Cu toate că acesta a fost ultimul meci al turului, nu este și ultimul meci al anului. Prima etapă din retur va avea loc tot în 2020. Săptămâna viitoare, Steaua va juca împotriva celor de la CS Balotești. Să sperăm că vom avea parte de un meci bun.

Steaua Liberă