Mădălin Hîncu

Mădălin Hîncu, demisia!

Am așteptat și am așteptat. Am sperat că, în aceste zile, vom vedea o reacție, un comunicat, măcar o postare pe Facebook. Dar nimic nu a venit. Așa că, acum știm că nu mai are rost să așteptăm. Cerem public ca Mădălin Hîncu să își dea demisia de la conducerea clubului Steaua, club pentru care acesta nu face nimic.

Ne-am bucurat când am primit notificare din partea clubului Steaua, ca să schimbăm logoul pe care îl aveam pe site. Am crezut și am sperat că e un prim pas spre normalitate, că cei din conducerea clubului Steaua București vor lua în sfârșit măsuri pentru a proteja marca Steaua. Zilele au trecut însă și acum ne-am convins că nu se pune problema de așa ceva. Notificarea pe care am primit-o noi nu a fost altceva decât o răzbunare din partea lui Mădălin Hîncu, o încercare de a ne intimida și de a ne pune pumnul în gură.

Altfel nu ne explicăm de ce acest comandant al clubului Steaua București refuză să facă cel mai mic gest pentru a proteja imaginea clubului pe care îl conduce. Mai mult, din sursele noastre, Mădălin Hîncu ar intenționa să retragă notificarea trimisă de Florin Talpan către FRF și chiar să îl sancționeze pe Talpan, pentru că și-a făcut treaba. În acest sens, se pare că Mădălin Hîncu a alcătuit o comisie la conducerea căreia l-a pus pe Dorin Sandu Dănău, pentru a investiga dacă Florin Talpan avea sau nu voie să trimită o asemenea notificare.

Dacă numele Dănău vi se pare cunoscut e pentru că, acum câteva luni, am scris despre domnia sa. În septembrie, după ce Steaua Liberă a publicat un articol în care l-a rugat pe Mădălin Hîncu să își facă treaba, domnul Dănău ne-a scris pe Facebook mai multe comentarii prin care a încercat să își susțină șeful și să lovească în Florin Talpan. Mai mult, acesta chiar s-a certat cu suporteri steliști, jignindu-i pe unii dintre ei. Cât de imparțial poate să fie un astfel de om care l-a atacat și ironizat pe Talpan chiar pe Facebook, într-un loc unde poate oricine să vadă acest lucru?!

Și nici nu am înțeles de ce e necesară o astfel de comisie. Știm că în presă au apărut informații despre o presupusă plângere penală făcută împotriva lui Florin Talpan, care e acuzat că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Noi ne-am uitat însă peste Statutul Profesiei de Consilier Juridic. Conform acesteia:

III. DREPTURILE ȘI ÎNDATORIRILE CONSILIERULUI JURIDIC

Art. 35. – Drepturile consilierului juridic 

(1) Consilierul juridic are dreptul să fie înscris în Tablou, cu drept de exercitare a profesiei, și are dreptul să acorde consultanță juridică, să redacteze, să contrasemneze, să avizeze pentru legalitate acte juridice, să asiste și să reprezinte orice instituție, autoritate publică, persoană juridică sau orice entitate interesată în toate domeniile de drept, în condițiile Legii nr. 514/2003 și ale prezentului statut.

Art. 39. – Consilierii juridici nu răspund penal, material, administrativ sau disciplinar pentru susținerile făcute oral ori în scris în fața instanței de judecată sau a altor organe, dacă acestea sunt în legătură cu apărarea și necesare cauzei ce i-a fost încredințată.

Art. 40. – Îndatoririle consilierului juridic 

(1) Consilierul juridic apără drepturile și interesele legitime ale instituției, persoanei juridice, autorității sau entității pentru care exercită profesia, asigură consultanță și reprezentare juridică, avizează și contrasemnează actele cu caracter juridic emise de acestea.

Steaua Liberă

Conform acestui statut este destul de clar că:

  1. Florin Talpan nu și-a depășit atribuțiile.
  2. Florin Talpan și-a făcut treaba exact așa cum o cere funcția sa.
  3. Florin Talpan nu poate fi tras la răspundere nici penal, nici administativ și nici disciplinar pentru că și-a făcut treaba.

Și atunci ne întrebăm din nou: De ce e necesară o comisie care să investigheze activitatea lui Florin Talpan? Și de ce e necesară fix acum, când se apropie procesul pentru palmares? Florin Talpan ar trebui ajutat și încurajat, iar comandantul clubului ar trebui să-i asigure toate condițiile necesare pentru ca el să câștige acest proces, nu să-i pună bețe-n roate. Dar stați, că am mai văzut acest film. Nu e prima dată când un comandant de-al clubului Steaua încearcă să îl cheme pe Talpan la comisii și să îl încurce înainte de un proces important. Ultima dată, l-au băgat în ședință fix în ziua în care trebuia să se prezinte la proces.

Pentru noi, e destul de clar că asta vrea să facă și Mădălin Hîncu acum. Deși s-a lăudat tot anul că va face tot posibilul pentru a apăra imaginea Stelei, Hîncu le-a permis celor de la FC Fcsb să se folosească de ea când și cum au vrut. Mai mult, în continuare le permite tuturor celor care dezinformează să vorbească liniștiți.

Un astfel de exemplu a avut loc chiar azi. Pentru ProSport, Dumitru Dragomir a spus următoarea minciună:

„Steaua este echipa lui Becali, să fie foarte clar! Pentru că Păunescu i-a vândut-o lui Becali, clar a luat o de la Minister și i-a vândut-o lui Becali, e foate clară treaba asta. Din punct de vedere al legalității, vă spun că Steaua este a lui Gigi Becali.” – Dumitru Dragomir

Nimic din ce a spus Mitică în paragraful de mai sus nu e adevărat. Păunescu nu i-a vândut nimic lui Becali. Nu există niciun act care să dovedească acest lucru. Ministerul nu i-a vândut nimic lui Păunescu. Nici pentru asta nu există act. Iar din punct de vedere lega, Fotbal Club Fcsb este un club înființat în 2003, așa cum spun propriile sale acte.

Și dezinformările nu s-au oprit aici. În Sportul Popular, ziarul care astăzi folosește numele ziarului pe care l-a desființat, în perioada comunistă, apare informația cum că „CSA Steaua are termen 8 luni ca să se privatizeze”. Articolul este semnat de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu, cei trei pseudojurnaliști care cred că Steaua e club de fotbal, deși nu e, și care împreună nu reușesc să facă nici măcar cât un jurnalist mediocru. Sugerează că Steaua ar trebui să se privatizeze pentru a avea drept de promovare în Liga 1. Însă articolul uită să spună că poate Steaua nu vrea să joace în Liga 1.

Vorbim despre un articol care încearcă să manipuleze suporterii, sugerându-le că terbuie să pună presiune pe club, ca acesta să fie dat mai departe, poate chiar unor prieteni de-ai acestor ziarici. Însă noi nu vrem ca clubul Steaua să se privatizeze. Nu vrem ca acesta să intre în vreun parteneriat cu asociații non-profit, la fel ca în 98 și, dacă tot e până acolo, nu vrem nici să joace în liga 1. Decât să începem această poveste de la 0, mai bine să rămână Steaua în Liga 2 și să joace liniștită acolo. Măcar așa știm că nu vom mai avea probleme cu mărcile, cu clone, etc.

Și, pentru cultura generală a celor trei ziarici, Steaua București e instituție publică și, drept urmare, nu poate fi privatizată! Dar nu ar trebui să spunem noi acest lucru. Mădălin Hîncu ar trebui să-l spună.

Cât să mai așteptăm reacții din partea acestui pseudocomandant? Ce reacții să așteptăm? Trebuie să punem și această întrebare, pentru că Mădălin Hîncu a dovedit că nu prea e de încredere, atunci când vine vorba de clubul pe care îl conduce. Ultima dată când a dat comnuicat de presă și a spus că va face orice pentru a proteja imaginea Stelei, cei de la Fotbal Club Fcsb au sărit și s-au înfruptat din plin din această imagine.

Vrem ca Mădălin Hîncu să ne spună direct dacă vrea sau nu binele Stelei. Dacă îl sprijină pe Florin Talpan sau nu. Dacă e de acord cu notificările trimise către FRF sau nu. Dacă vrea să apere imaginea Stelei sau nu.

Mădălin Hîncu să răspundă la aceste întrebări sau să plece!

Un comandant care se teme să-și pună semnătura pe acte oficiale nu e comandant. Un om care îi apără pe dușmanii Stelei nu are ce căuta la Steaua.

Mădălin Hîncu, îți cerem public demisia! Locul tău nu e în Ghencea!

Steaua Liberă