daniel oprița

Chiar totul pentru promovare?

În acest moment, nimeni nu poate să spună că printre antrenorii sau jucătorii Stelei există oameni care nu și-ar dori promovarea. Cu toții și-o doresc și cu toții par dispuși să facă tot posibilul pentru ca, la anul, să joace în Liga 2. Dar se poate spune la fel și despre cei din conducerea clubului?

Într-un interviu acordat pentru Steaua TV, Daniel Oprița, antrenorul principal al Stelei, a vorbit despre lupta pentru promovare:

„Nu ne temem (n.r. – de faptul că FC Fcsb intenționează să trimită jucători de la prima echipă la meciurile contra Stelei), dar trebuie să ne luăm măsuri. Am mai spus acest lucru de multe ori. Asta trebuie să ne motiveze, iar noi trebuie să fim atenți, să ne facem o echipă bună, să aducem jucători, să facem o pregătire bună, pentru că în vară nu am reușit să facem lucrul acesta, dar acum avem destul timp.

În ianuarie o să fie reuniunea echipei. O să avem două săptămâni de acomodare la efort, o să facem un cantonament de 12 la baza din Ghencea, după care am vrea să mergem într-un cantonament în străinătate, pentru meciuri amicale. Începem campionatul cu echipa de pe locul 2, FC Fcsb, și trebuie să fim pregătiți.” – Daniel Oprița, antrenor principal Steaua București.

Cel puțin la prima vedere, Oprița pare să fi făcut un plan pentru perioada următoare, o perioadă foarte importantă, așa cum a spus-o chiar el. În pauză de iarnă, băieții vor fi nevoiți să facă două pregătiri într-una singură. Și asta deoarece pregătirea de iarnă va trebui să includă și pregătirea de vară, pe care nu au apucat să o facă la un nivel acceptabil, atât din cauza coronavirusului chinezesc, cât și din cauza programului.

Pentru asta, este important ca planul lui Daniel Oprița să fie susținut de întreg clubul. Din păcate, și ne cerem scuze dacă nu avem dreptate, acest plan pare să nu fi fost aprobat încă. În interviul pentru Steaua TV, Daniel Oprița vorbește despre ce ar vrea să facă, nu despre ce a făcut deja. Pentru că el ne spune că ar vrea să facă un cantonament în străinătate, noi putem doar să înțelegem că încă nu a fost semnat un contract pentru un astfel de cantonament.

Dacă acum, când au mai rămas doar câteva zile până la sfârșitul anului, nu a fost încheiat un contract pentru un cantonament în străinătate, când o să fie încheiat? În ianuarie? În februarie?

Meciul cu Fotbal Club Fcsb, primul din retur, este programat pentru data de 13 martie, adică peste aproximativ 2 luni și 3 săptămâni. Nu este chiar atât de mult timp precum pare.

Steaua Liberă

Trebuie să ne facem o echipă bună, să aducem jucători

Pregătirea este importantă, însă la fel de importante sunt și transferurile. Echipa noastră trebuie să se întărească. Altfel, va avea un 2021 foarte greu. Din păcate, și aici Daniel Oprița vorbește despre ce ar vrea, nu despre ce s-a întâmplat sau ce urmează să se întâmple.

Au trecut săptămâni bune de la ultimul meci, dar Steaua nu a anunțat încă niciun transfer. Ca suporteri, nu avem cum să nu ne facem griji, mai ales că Daniel Oprița a anunțat încă din noiembrie că s-a întâlnit cu o rezistență la care nu se aștepta, din partea conducerii. Fostul atacant chiar a și declarat că dacă cei din club nu doresc să mă susțină, să îmi spună și vom rezilia contractul.

Nici transferuri nu vedem la echipă și, din câte se pare, nici cantonamentele nu sunt rezolvate. În aceste condiții, vom avea un retur foarte, foarte dificil.

„De la Moș Crăciun îmi doresc să putem să ne pregătim așa cum trebuie și, în primul rând, să promovăm în Liga 2. Suporterilor le doresc multă sănătate, alături de familii. Să aibă încredere în noi că facem tot ce depinde de noi ca echipa să promoveze în Liga 2. Încercăm să facem o echipă bună, așa cum își doresc și ei. Nu vreau să îi dezamăgesc!” a mai declarat Oprița.

Dacă pe el îl putem crede că nu vrea să ne dezamăgească, nu putem să nu ne întrebăm dacă cei din conducere gândesc la fel. Până acum, faptele lor nu au demonstrat că își doresc binele clubului și al suporterilor. Mingea e la dumneavoastră, domnule colonel doctor Mădălin Hîncu. Așteptăm.

Mai jos, puteți asculta întreg interviul cu Daniel Oprița: