Mădălin Hîncu

Mădălin Hîncu l-a sancționat pe Talpan, pentru a-l convinge să retragă notificarea trimisă la FRF

În continuare, în interiorul Clubului Steaua București, unii angajați puși în mari funcții au un comportament abuziv si greu de înțeles. Conform surselor noastre, colonelul  Hîncu, cel care insistă în a spune peste tot  că-și merită funcția de președinte al Stelei, a comis din nou un abuz în serviciu. Se pare că, recent, acesta l-a sancționat pe Florin Talpan pentru că și-a  îndeplinit obligațiile de serviciu, prin trimiterea notificării către FRF și LPF.

Greu de înțeles cum președintele unui club sportiv poate sancționa un angajat care zilnic își îndeplinește obligațiile fișei postului, care respectă legea și care de-a lungul timpului a demonstrate nu numai că este trup și suflet alături de Steaua si de suporterii steliști, dar care a și câștigat în instanță, îndreptând ilegalitățile pe care alții le-au permis cu privire la marcă, nume sau istorie. Florin Talpan a apărat imaginea clubului pe care noi toți îl iubim. În calitate de consilier juridic șef, acesta este îndreptățit să consilieze, să indice toate măsurile legale necesare împotriva tuturor celor care, prin acțiunile sau inacțiunile lor  aduc prejudicii de imagine sau pecuniare clubului Steaua București, să ofere indicații și opinii juridice  pe care însuși comandantul Hîncu ar trebui să le pună în executare. Federația Română de Fotbal, prin refuzul repetat de a respecta deciziile judecătorești și refuzul de a informa corect publicul în ceea ce privește atât FC Fcsb, cât și Steaua București, aduce prejudicii morale dar si pecuniare!

În fiecare sezon, FRF prezintă FC Fcsb drept Steaua . FRF cunoaște faptul că FC Fcsb nu e Steaua, cunoaște deciziile  judecătorești care spun că FC Fcsb nu are voie să se folosească de niciun element din identitatea Stelei. FRF știe și că FC Fcsb a primit o lovitură foarte dură în 2019, când Tribunalul București  a constatat că echipa din Berceni nu are palmares. Cu toate acestea, FRF  refuză să informeze presa și televiziunile, care abia așteaptă să dezinformeze, pentru a-și crește audiența! Conform legii, sancționarea nemeritată, intimidarea, umilirea unui angajat care își face corect treaba este un abuz. Conform legii, neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor de serviciu reprezintă o infracțiune.

După ce Steaua a promovat în Liga 3, Colonelul Florin Talpan a făcut un lucru normal. A trimis o notificare la FRF, prin care a cerut Federației să respecte deciziile judecătorești pe care chiar el le-a obținut în instanță. A luat această măsură pentru a proteja imaginea Stelei, pentru a evita posibile procese care ar putea apărea între Steaua și FRF, în cazul în care federația lui Burleanu ar produce prejudicii mult prea mari imaginii clubului nostru. O asemenea notificare este trimisă mereu chiar de către departamentul juridic.

Mădălin Hîncu a refuzat însă să semneze această notificare, care, oricum ai privi-o, reprezintă un bine pentru clubul pe care acesta îl conduce. Acesta nu poate pretinde că o astfel de notificare ar fi trebuit să fie trimisă de departamentul de comunicare, de cel de marketing sau de cel de relații cu publicul sau presa. Formularea și trimiterea unei astfel de notificări nu este de competența acestor departamente.

talpan

talpan

talpan

De altfel, colonelul Florin Talpan a prezentat în ultima lună un document emis de Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din România, prin care se atesta calitatea consilierului juridic de a reprezenta angajatorul în relațiile cu terții, acesta fiind reprezentant convențional, alături de reprezentantul legal. Notificarea trimisă de colonelul Talpan Florin către FRF nu reprezintă un document care să se încadreze la categoria comunicare cu publicul sau presa. Este un document juridic, prin care destinatarul este obligat să respecte întocmai conținutul notificării.

Departament de comunicare nu are calitatea sau competența de a transmite astfel de notificări.

Vă îndreptăm atenția către documentul formulat de către Secretarul General al Uniunii  Consilierilor Juridici București, domnul Lucian Florescu, care precizează cât se poate de clar :

„În încheiere, vă asigurăm că actele de dispoziție profesionale descrise în articolul de presă, respectiv notificările cu privire la respectarea unor sentințe judecătorești definitive ce au ca subiect respectarea proprietății intelectuale a angajatorului dumneavoastră sunt pe fond un fapt divers în activitatea unui consilier juridic.”

A cerut secretarul de stat Marius Bălu ca Hîncu să îl sancționeze pe Florin Talpan?

Este însă posibil ca Talpan să fie din nou o victimă a politicului. Acum doi ani, tot în urma unor notificări trimise de colonelul de justiție al Stelei, șeful FRF i-a cerut secretarului general al MApN să îl scape de acesta. La fel se pare că s-a întâmplat și acum, deoarece, conform surselor noastre, Mădălin Hîncu a luat decizia de a-l sancționa pe Talpan la ordinul secretarului de stat Marius Bălu. Acesta din urmă este omul care l-a numit pe Hîncu președinte al clubului Steaua.

Vedem astfel  cum stau lucrurile în cadrul MApN. Un funcționar public onest, precum Florin Talpan, care își face treaba foarte bine, este hăituit și sancționat, fix pentru a nu-și mai face treaba. Alții sunt în schimb avansați în funcții fără să facă ceva. Este cazul generalului de brigadă Valeriu Roșu, care a fost avansat anul acesta la gradul de general de justiție fără ca măcar să fi pus vreodată piciorul într-o sală de judecată, să fi formulat vreodată vreo acțiune sau vreo apărare. Este, de asemenea, cazul direcției juridice din cadrul MApN. Aceasta, într-un dosar cu un fost angajat, în loc să depună concluziile de admitere a cererii făcute de Florin Talpan, care reprezenta clubul Steaua, a depus concluzii de respingere a acțiunii. A acționat practic împotriva intereselor ministerului și ale armatei, împotriva intereselor clubului Steaua și în interesul fostului angajat.

Cei care au comis această eroare gravă nu au fost sancționați. 

Concluzionăm astfel că, în cadrul MApN, dacă vrei să avansezi, nu trebuie să îți faci treaba. Trebuie doar să îți faci prieteni.

Astăzi, Mădălin Hîncu se uită în ochii suporterilor și îi minte fără nicio jenă. Spre deosebire de alți comandanți, acesta s-a dovedit a fi foarte comunicativ. Și-a făcut o pagină de Facebook, pe care a postat chiar și în timpul orelor de program! Un comandant își permite! A dat interviuri și comunicate, a vorbit cu suporterii, lăudându-se că va face tot posibilul pentru a apăra Steaua. Nu a făcut însă nimic.

Refuzul de a semna notificările scrise de Florin Talpan arată că Mădălin Hîncu nu este deranjat de faptul că FC Fcsb continuă să paraziteze imaginea clubului pe care el îl conduce. Am înțeles că nu-i pasă de Steaua și că e mai degrabă interesat să le facă pe plac prietenilor săi politici. Totuși, ar trebui măcar să se gândească la suporteri.

Suporterii steliști s-au bucurat enorm când Florin Talpan a trimis la FRF această notificare. A fost un gest de normalitate, un gest care ar fi trebuit să îl bucure pe Mădălin Hîncu, dacă nu pentru binele pe care îl poate face pentru Steaua, măcar pentru că i-a făcut pe suporteri fericiți. Pe acei suporteri pentru care comandantul Stelei și-a făcut pagină de Facebook.

Din păcate, acestuia nu îi pasă de suporterii steliști, așa cum nu îi pasă nici de sportivii steliști și nici de Steaua București.