petru ianc polo masculin steaua

Mădălin Hîncu începe 2021 cu distrugerea ultimei secții de succes din clubul Steaua

Am aflat în sfârșit pentru ce a primit Mădălin Hîncu titlul de doctor. Acesta este doctor în antistelism. Altă concluzie nu poate fi trasă, date fiind faptele sale. Mădălin Hîncu a început anul 2021 cu distrugerea ultimei secții sportive din clubul Steaua București care a mai reușit să câștige titluri și cupe. Este vorba de secția de polo. Aceasta a fost lăsată fără omul care, în ultimii ani, a avut grijă ca ea să domine poloul românesc.

Gelu Lisac e unul dintre numele grele din istoria sportului stelist. Acesta a făcut parte din fabuloasa generație care a adus strălucire poloului stelist la finalul anilor 80 și începutul anilor 90. Cu el în bazin, echipa noastră a reușit în 1989 cea mai bună clasare în cadrul Campionatelor Europene, locul cinci. Au urmat 5 titluri naționale câștigate consecutiv, între 1990 și 1995, precum și o participare la Jocurile Olimpice de la Atlanta, în 1996. Însă Gelu Lisac nu a contribuit la îmbogățirea vitrinei de trofee a clubului Steaua doar ca jucător. Acesta a făcut performață și ca antrenor, dar și ca manager de secție.

După o lungă perioadă de mediocritate, în 2014, cu Lisac antrenor, echipa noastră a reușit o nouă calificare în semifinalele unei competiții europene, la aproape trei decenii distanță de la ultima prezență a unei echipe românești la un asemenea nivel. În ultimii ani, Gelu Lisac a ocupat poziția de manager al secției de polo a clubului Steaua București. Și-a făcut treaba exemplar, acest lucru fiind dovedit de rezultatele obținute. Clubul nostru a câștigat ultimele cinci ediții ale Superligii Naționale de Polo Masculin. Și nu trebuie să uităm de echipa de polo feminin, care a ajuns să domine campionatul național,  deși această secție a luat ființă de abia în 2012.

Pe scurt, Gelu Lisac este unul dintre cei care merită să fie la Steaua. Sau, ca să ne exprimăm corect, care a meritat să fie la Steaua. Asta deoarece Mădălin Hîncu a decis ca el să fie îndepărtat de la secția de polo. Conform surselor noastre, motivul este unul cât se poate de hazliu. Hîncu a decis să îi ia lui Lisac funcția de manager al secției de polo deoarece acesta a încercat să apere interesele Stelei în fața Federației Române de Polo. Marea greșeală a lui Lisac a fost că el și-a dorit ca Steaua să câștige titluri și cupe. Această mentalitate nu este deloc compatibilă cu mentalitatea Doctorului Dre, care consideră că cei care își bat joc și murdăresc imaginea Stelei îi fac un bine clubului nostru, doar pentru că vorbesc despre el.

Așadar, Steaua București pornește anul 2021 trăgându-și un glonț în genunchi. La conducerea secției de polo o să fie numit probabil alt prieten de-al lui Mădălin Hîncu, poate chiar unul de la Predeal, care, la fel ca el, nu a mai avut nicio legătură cu clubul Steaua până acum. Poloul stelist va intra în mediocritate, la fel ca celelalte secții conduse de prieteni numiți pe pile. Și totul doar pentru ca dușmanii Stelei să fie mulțumiți. Da, în 2021, pentru conducerea Stelei contează mult mai mult ca cei care urăsc Steaua să fie mulțumiți decât ca Steaua București să facă performanță.

Federațiile au ajuns să conducă Steaua București

Se știe foarte bine că Steaua nu are relații foarte bune cu multe din federațiile sportive naționale. La fotbal, de exemplu, FRF face aproape totul pentru a ignora existența clubului nostru. Iar când Florin Talpan a încercat să le forțeze mâna, să îi facă pe Burleanu și pe ai lui să respecte legile și hotărârile judecătorești, Mădălin Hîncu a intervenit, declarând că Talpan nu reprezintă Steaua București. La fel a făcut și când acesta a încercat să ajute Steaua în lupta cu AMFB. La fel a făcut și acum, când Gelu Lisac a încercat să ia apărarea Stelei în fața unui președinte de federație care, ca sportiv, a activat pentru marea rivală, Dinamo.

Călin Găvruș, președintele federației de polo, este omul care, în acest sezon, din cauza pandemiei, a hotărât ca la polo feminin să fie acordate două titluri de campion, nu doar unul singur. Cele două câștigătoare au fost Steaua și Rapid. În momentul în care campionatul a fost înghețat, ambele aveau același număr de puncte, iar meciurile directe se terminaseră cu același scor, 1-1. Totuși, Steaua a avut un golaveraj mai bun cu un gol. Nu a fost însă destul.

„Deci la fete sezonul ăsta avem două campioane, CSA Steaua şi Rapid. E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo”, a declarat Găvruș pentru Agerpres. Muncești un sezon întreg, pentru ca echipa de pe locul 3 să decidă cine e campion. Pentru că regulamentele nu mai contează. Contează doar părerile, mai ales dacă acestea vin de la cluburi care, la un moment dat, l-au plătit pe cel care acum ocupă poziția de președinte de federație. Însă probabil că domnul Călin Găvruș ne va spune că acest lucru nu a contat deloc.

Tot ce știm e că, la polo feminin, valoarea titlului a fost înjumătățită iar competiția a fost distrusă.

În fața unui asemenea președinte de federație a încercat Gelu Lisac să apere Steaua. Din păcate, nici el nu a avut parte de susținerea celui care ocupă fără niciun merit poziția de președinte al clubului. Mădălin Hîncu i-a luat partea lui Găvruș în acest conflict și, în loc să își susțină angajatul, l-a pedepsit. În ciuda rezultatelor obținute în ultimii ani, Gelu Lisac a fost îndepărtat de la conducerea secției de polo. Ce se va întâmpla cu el mai departe? Asta nu știm. Știm însă ce se va întâmpla cu poloul stelist și cu Steaua. Ambele se vor îndrepta în salturi către mediocritate.