liga profesionistă de fotbal

Dați o șansă fotbalului românesc! Desființați Liga Profesionistă de Fotbal

Pentru Liga Profesionistă de Fotbal, nu există bun mai de preț decât bunul altuia. Nu doar marca Steaua. Nu vorbim doar despre marca Steaua. Liga Profesionistă de Fotbal, în cazul în care nu știați, este o instituție-parazit, care trăiește de pe urma muncii cluburilor de fotbal. Pentru binele fotbalului românesc, această instituție ar trebui să dispară.

Justin Ștefan și unul dintre prietenii săi au ținut astăzi un Live pe pagina de Facebook a LPF. Acolo, aceștia au transmis nenumărate minciuni despre Steaua, despre regulamentele fotbalului românesc și despre FC Fcsb.

Ar fi ușor pentru noi să luăm în parte fiecare din minciunile spuse de Justin Ștefan și să le comentăm. Ar fi inutil. E vorba de minciuni pe care le-ați mai auzit deja. Justin Ștefan și-a început discursul vorbind despre o marcă cu numele ”FC Steaua”, marcă care nu există, a spus apoi că FC Fcsb ar fi preluat locul în prima ligă de la clubul Steaua, lucru care nu s-a întâmplat, iar de aici au continuat aberațiile.

Ne pare rău că suporterii steliști nu au înțeles că nu ar trebui să intre în discuții cu astfel de indivizii. Asta deoarece ei, prin platformele lor, caută doar să manipuleze, nu să informeze. Justin Ștefan a răspuns la ce întrebări a vrut, cum a vrut.

Pentru această instituție, pentru acești oameni, singura întrebare care trebuie pusă e următoarea: UNDE ESTE STATUTUL LPF?

În cazul în care nu știați, acesta nu există. Nu poate fi găsit nicăieri. Nu există niște regulamente ale LPF, nu există nimic. LPF trăiește pe baza regulamentelor FRF, pe care le parazitează. Nici măcar pe site-ul lor nu poți găsi aceste informații. La secțiunea Despre, apare o singură pagină, cu câteva paragrafe, din care doar ultimele 2 nu sunt minciuni.

Așadar, e inutil să intri la discuții cu oameni de la Liga Profesionistă de Fotbal. Păcat că suporterii nu au înțeles acest lucru.

Justin Ștefan s-a contrazis aproape fără oprire

Domnul Ștefan a încercat să ofere imaginea unui om care știe despre ce vorbește. A reușit însă doar să se contrazică. În primă fază a zis că Steaua București nu poate juca în Liga 1, pentru că e finanțată de stat, apoi a explicat că echipele primăriilor pot juca în liga 1, pentru că banii pe care ele îi primesc de la stat nu sunt folosiți la plata salariilor, precizând totuși că el nu poate fi sigur de acest lucru și că doar curtea de conturi ar putea oferi informații corecte.

Mai departe, vorbind din nou despre Steaua și despre palmaresul său, Ștefan s-a contrazis din nou. A spus că așteaptă să vadă decizii judecătorești și doar apoi o să ia măsuri împotriva FC Fcsbului, care folosește ilegal palmaresul Stelei. Contradicția a venit însă în momentul în care a vorbit despre Universitatea Craiova. În cazul acestei echipe, LPF a recunoscut că are palmaresul și istoria, chiar dacă acest club nu a câștigat niciun proces în acest sens. Steaua, în schimb, chiar are o decizie judecătorească care spune că palmaresul îi aparține.

S-a putut vedea foarte ușor o înclinare clară a finului lui Valeriu Argăseală către Fotbal Club Fcsb. Chiar și-așa, trebuie spus că această atitudine anti-Steaua arătată de Justin Ștefan nu vine de la faptul că e finul unui angajat de-al lui Becali. Întreaga Ligă Profesionistă de Fotbal are această atitudine.

Dacă vă întrebați de ce, răspunsul este unul simplu. Dacă LPF face ceea ce trebuie, rămâne fără bani.

În acest moment, toată Liga 1 depinde de banii din televizări. Aceștia nu sunt mulți. Ar fi fost și mai puțini, dacă televiziunile n-ar fi putut vinde ideea de ”Steaua București”. Astfel, pentru LPF, e absolut necesar ca cetățenii să creadă că FC Fcsb e Steaua. Recunoașterea lipsei acestui club din Liga 1 ar fi echivalentul desființării Ligii.

Liga Profesionistă de Fotbal trebuie desființată, pentru binele fotbalului românesc

Desființarea LPF nu e neapărat o idee proastă. Așa cum am spus la începutul acestui articol, Liga e doar o instituție-parazit. Nu face nimic. Nu ajută cu nimic fotbalul. Singurul său rol este negocierea drepturilor TV. Acest lucru poate fi făcut și de cluburile din Liga 1. Poate fi făcut chiar de către FRF, care s-ar putea ocupa foarte ușor de organizarea Ligii 1. O face deja pentru Liga 2 și Liga 3.

Așa cum am explicat, LPF nu are regulamente proprii. Nu are un statut, nu are nimic. Există doar pentru a-și trage o parte din banii din televizări. Și pentru a apăra anumite cluburi, evident.

Noi știm asta, ei știu asta, toți știu asta. Chiar și FRF. Mai ales FRF. Federația lui Burleanu discută deja posibilitatea eliminării LPF. E o idee bună, mai ales după eșecul celor de la LPF 2, care ar fi trebuit să se ocupe de atragerea de finanțare (din televizări, că doar asta știu) pentru fotbalul din liga secundă.

LPF 2 a fost un eșec total. Acum e istorie. De drepturile TV ale echipelor din Liga 2 se ocupă acum FRF, care organizează și competiția respectivă. De ce nu ar face la fel și cu Liga 1? Ar trebui.

Legea sportului nu trebuie schimbată dacă nu există LPF

Evident, Justin Ștefan nu vrea ca legea sportului să fie modificată. Dar nu pentru că Steaua ar putea juca în Liga 1 fără nicio problemă, ci pentru că l-ar putea face șomer. Cine ar mai avea nevoie de LPF, dacă LPF nu poate proteja în continuare groparii din fotbal?!

Și aici avem argumentul suprem pentru desființarea LPF. Această instituție nu ajută fotbalul. Îi ajută doar pe gropari. Desființarea sa nu i-ar permite doar Stelei să joace în Liga 1 în actuala formă de organizare. Ar însemna și eliminarea asociațiilor și companiilor folosite de primari drept paravane împotriva celor care caută să vadă cum sunt cheltuiți banii publici. Ar însemna și bani pentru FRF, din drepturi TV. Ar însemna și mai mulți bani pentru cluburi, pentru că ar dispărea intermediarul-parazit.

Toate acestea ar duce la creșterea fotbalului românesc.

Și, bineînțeles, dacă s-ar desființa LPF, nu ar mai fi necesară schimbarea legii sportului sau a secțiunii sale care vorbește despre ligile profesioniste.

Așadar, ce mai așteptăm? Haideți să desființăm acest parazit, Liga Profesionistă de Fotbal! Federația se poate ocupa de organizarea Ligilor 1, 2 și 3. Echipele finanțate de stat ar putea face totul la vedere. Steaua București și celelalte cluburi cu branduri furate ar putea juca în prima ligă. Și fotbalul românesc ar primi o șansă în plus. Știm cu toții că are nevoie de așa ceva.

#desființațiLPF