amical Steaua București Sporting Roșiori

Amical: Steaua București – Sporting Roșiori, 4-3 (3-0)

Al doilea amical al anului 2021 s-a încheiat cu bine pentru Steaua. Băieții lui Oprița au învins din nou, făcând un meci foarte bun împotriva celor de la Sporting Roșiori.

Steaua București: Raul Bălbărău – George Călințaru, Wallace, Antonio Vlad, Robert Neacșu, Valentin Bărbulescu, Liviu Băjenaru, Nicușor Craiu, Vlad Nițu, Cezar Mihalache, Bogdan Chipirliu.

Rezerve: Iancu – Zaharia, Bactăr, Morariu, Ilie, Mihăescu, Nsiah, Enceanu, Nicolae, Pacionel, Huiban

Transferuri

Steaua a început meciul cu un prim 11 schimbat față de partida cu Universitatea Cluj. În teren, Oprița a trimis și trei jucători aflați în probe: Neacșu, Mihalache și Craiu. Dintre aceștia, Mihalache a jucat și contra celor de la U Cluj. Este un atacant de 21 de ani, care a trecut și pe la Viitorul.

Despre Nicușor Craiu, pe vremuri, se spunea că e Modric de România. Un mijlocaș ofensiv născut în 1999, Craiu a făcut pasul spre fotbalul profesionist în Spania, unde a jucat la mai multe echipe, printre care și Rayo Vallecano, Real Madrid U17 și Villareal U19. În România, acesta a jucat pentru FC Voluntari.

Născut în 2000, Robert Neacșu joacă pe postul de mijlocaș și, în cariera sa, a mai trecut pe la Turris și Daco-Getica. În ciuda vârstei fragede acesta are o foarte bună experiență de joc atât la nivelul Ligii 2 cât și la nivelul Ligii 1.

Steaua București – Sporting Roșiori

Așa cum ne-a obișnuit, Steaua a început în forță partida cu Sporting Roșiori. A deschis scorul foarte repede, în minutul 5, când Chipirliu a transformat un penalty. Scorul a fost dus la 2-0 doar 5 minute mai târziu, când Cezar Mihalache a profitat de o pasă greșită dată înapoi de un adversar, a rămas singur cu portarul și l-a executat fără probleme.

Daniel Oprița a încercat în meciul cu Sporting Roșiori o formulă nouă, una cu 3 fundași, Wallace, Antonio Vlad și Bărbulescu. Chiar și așa, probleme defensive nu au existat în prima repriză. Cei trei fotbaliști au părut să joace foarte bine împreună, nefiind deranjați deloc de schimbări. Wallace a jucat central dreapta, Antonio Vlad a fost activ, precis și aproape fără greșeală, deși a jucat pe stânga, iar Bărbulescu, în ciuda poziției retrase, a împins de multe ori echipa de la spate, pornind numeroase acțiuni ofensive.

Până la pauză, Steaua a mai reușit să înscrie un gol. În minutul 45, Călințaru a bătut o lovitură liberă de pe dreapta, Mihalache s-a înălțat în careu, a lovit mingea cu capul și a trimis-o la colțul lung, fără șanse pentru portarul celor de la Sporting Roșiori.

Repriza secundă

În repriza secundă, Oprița a trimis pe teren o echipă total schimbată. Dar Steaua a continuat să preseze, să atace și să marcheze. În minutul 53, Pacionel a intrat cu mingea la picior în careu, a driblat mai mulți adversari și a înscris, ducând scorul la 4-0.

Sporting Roșiori a redus din diferență în minutul 62, când fostul Stelist, Ghiță Constantinescu, a profitat de o neatenție a apărării noastre și l-a învins pe Horia Iancu. A urmat o cădere în jocul Stelei și, 5 minute mai târziu, Sporting Roșiori a marcat din nou, ducând tabela la 4-2.

Până la final, Sporting Roșiori a mai marcat un gol, în minutul 82. Nu a fost însă destul pentru a-i fura Stelei victoria. Echipa noastră a câștigat amicalul cu Sporting Roșiori, cu 4-3. A fost o primă repriză foarte bună, urmată de o repriză secundă dominată de relaxare și neatenție. Concluziile vor fi trase de Daniel Oprița.

Suporteri

Chiar dacă amicalul dintre Steaua București și Sporting Roșiori s-a jucat fără spectatori, suporterii steliști și-au făcut simțită prezența la meci. Pe gardurile din jurul terenului, aceștia au afișat numeroase bannere, toate cu un singur mesaj: Steaua București trebuie să promoveze în acest an.

Rămâne de văzut dacă Mădălin Hîncu a reușit să înțeleagă acest mesaj.

steaua libera