transferuri steaua comunicat

Steaua București își arată colții, dar timid

Clubul Steaua București a dat astăzi un comunicat de presă prin care pare să ia atitudine împotriva celor de la FC Fcsb dar și a celor care răspândesc minciunile lui Becali. Îl puteți citi mai jos:


Având în vedere Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Î.C.C.J.) nr. 3425 din 3 decembrie 2014 pronunțată în dosarul 32805/3/2011, vă reiterăm următoarele:

Decizia Î.C.C.J. indicată anterior a statuat definitiv faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și F.C.S.B., pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la O.S.I.M., a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.

Mai mult decât atât, în decembrie 2016, prin Decizia nr. 989A/2016, Curtea de Apel București a interzis SC Fotbal Club Steaua București SA (actual FCSB S.A.) să folosească fără consimțământul subscrisei semnele “Steaua”, “Steaua București” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile şi federațiile sportive

Ca atare, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” nu permite asocierea incorectă și nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-și crea o imagine pe baza istoriei și performanțelor celui mai important club sportiv din România și solicită suspendarea domeniilor web steauafc.com (mai exact redirecționarea către fcsb.ro) și fcsteaua.ro.

Facem un apel public la adresa dumneavoastră pentru respectarea deciziilor instanțelor judecătorești.
Prin prezenta notificare vă atragem atenția de a lua măsurile necesare de urgență privind închiderea/blocarea site-urilor www.steauafc.com și www.fcsteaua.ro, site-uri gestionate de dumneavoastră și care au legătură doar cu FCSB. În caz contrar ne simțim nevoiți de a ne adresa instanțelor competente, și solicitarea de daune și despăgubiri.

Conducerea CSA STEAUA BUCUREȘTI a apărat întotdeauna și în mod exclusiv interesele clubului și nu a acordat dreptul de utilizare a mărcii sau imaginii în favoarea dumneavoastră.


Comunicatul pare dur însă este destul de timid. Practic, Steaua cere doar respectarea deciziilor obținute deja în instanță. Însă acest lucru ar fi trebuit făcut încă din momentul în care a primit fiecare decizie.

În numeroase articole, Steaua Liberă a atras atenția asupra faptului că cei din conducerea clubului nu își fac treaba și că deciziile judecătorești obținute prin munca colonelului Talpan stau degeaba, nefolosite. Prin comunicatul de azi, conducerea clubului a recunoscut că am avut dreptate. Rămâne însă de văzut dacă vor merge mai departe și chiar se vor folosi de ele.

Cererea de închidere a domeniului steauafc.com este una firească. Fotbal Club Fcsb se folosea de acest domeniu spre a redirecționa trafic către fcsb.ro. Practic, încălca deciziile instanțelor, asociind numele Steaua cu cel al FC Fcsb. Este trist că acest lucru i-a fost permis timp de aproape 7 ani.

În ceea ce privește site-ul fcsteaua.ro, acesta nu aparține FC Fcsb-ului. Cei care cunosc istoria Stelei Libere, știu că acela a fost locul unde a apărut pentru prima dată grupul nostru. Mulți dintre noi am câștigat experiență acolo, scriind articole despre Steaua, dar și articole împotriva bufonilor Meme și Gigi.

Din păcate, acel site, care odată a fost într-adevăr o comunitate a suporterilor steliști, a devenit după 2011 o mizerie închinată mizerabilului FC Fcsb. Noi, echipa Steaua Liberă, am fost goniți de acolo, conturile noastre au fost banate, iar site-ul a schimbat direcția pro-Steaua, trecând în tabăra fcsbistă. Astăzi, pe fcsteaua.ro găsești doar articole de slabă calitate, în care e sărutat fundul becalian și e înjurată Steaua.

Comunicatul de presă dat astăzi de club e un prim pas. Așa cum am spus, e un prim pas care ar fi trebuit făcut încă din decembrie 2014. Însă lucrurile merg mai încet la stat. Acceptăm asta.

Însă acum așteptăm să și vedem că cei din conducerea Stelei vor face ceea ce au promis în acest comunicat. Schimbarea unui domeniu durează o zi. Dacă mâine nu vor fi închise cele două domenii, vrem să vedem cum domnul Hîncu se adresează instanței. Și mai vrem să vedem și cum ia măsuri împotriva FC Fcsbului în legătură cu celelalte încălcări ale acestor decizii judecătorești obținute prin munca titanică depusă de Florin Talpan.

steaua libera