steaua bani la negru

BREAKING NEWS: Steaua București acuzată că a dat bani la negru pentru un transfer

IN-CRE-DI-BIL! Visul tuturor dușmanilor Stelei a devenit realitate. Clubul nostru a fost acuzat că a dat bani la negru pentru transferul unui junior.

Acuzațiile sunt de fapt un autodenunț. Unul din cei implicați în povestea aceasta murdară a recunoscut că a primit 3000 de lei „la negru”, pentru un transfer realizat acum trei ani și jumătate. Mai mult, acuză Steaua și de alte nereguli și chiar spune că are de gând să depună o plângere la FRF împotriva ei. Situația e una cât se poate de neplăcută pentru clubul nostru. Iată declarația dată de Ion Pârvulescu la GSP LIVE:

„Nu sunt neapărat supărat, dar mi se părea normal ca Steaua, prin urmările regulamentelor sau din punct de vedere moral, să dea banii. Era firesc ca Steaua să plătească această clauză de reziliere, de cam 30.000 de lei, Nu mie, ci către LPS Slatina. Liceul merită banii aceștia din punct de vedere regulamentar, dar de doi ani nu vin. Am discutat cu Luțu, pe care eu l-am crescut la Slatina și care acum e șoferul lui Becali, și cu Vali Argăseală. Ei mi l-au cerut pe jucător. Am fost la baza de la Berceni și am văzut ce condiții sunt. Am zis că-l duc la Steaua, deși îl mai doreau Viitorul, Craiova sau Dinamo. Acolo mi s-a oferit o sumă modestă, modestă. Chipurile mi s-au dat mie cam 3.000 de lei, la negru, negru, negru… Dar acei bani s-au împărțit între mai mulți, cu directorul, cu șeful, cu… Probabil au zis «Bă, vine țăranul ăsta de la Slatina…». Corect era ca Steaua să dea banii, mai ales că Niță are clauză de 150 de milioane de euro. Am făcut o foaie și o să mă duc la directorul de la LPS Slatina să îi cer să facem o hârtie oficială către FRF”, a spus Ion Pârvulescu.

Dacă, după ce ați citit aceste rânduri, ne-ați înjurat, nu ne supărăm. Dar să știți că nu e vina noastră dacă ați intrat în panică. Și acest articol trebuia scris. Așa, cu clickbait, cu tot.

Acest text, așa cum îl vedeți, a fost luat cu copy/paste de pe site-ul Gsp.ro, care se laudă că e cel mai citit site de sport din țară, accesat zilnic de sute de mii, poate milioane de vizitatori. Pe acest site a fost publicat un articol nesemnat, unde se regăsește acest paragraf.

Sigur, voi v-ați dat acum seama că nu e vorba de Steaua, ci de FC Fcsb, dar poate că alții nu-și dau seama. Poate că alții cred că Steaua a dat bani la negru pentru transferul unui jucător și poate că își schimbă părerea despre clubul nostru. În cazul acesta, este cât se poate de evident că imaginea Stelei este afectată.

Puneți-vă în locul unui sponsor. Să zicem că reprezentați o firmă mare, care caută să se asocieze cu un alt brand puternic. Steaua pare un brand interesant. Totuși, chiar dacă Steaua e un brand foarte cunoscut la nivel internațional, voi poate că nu vreți să riscați. Până la urmă, e imaginea companiei voastre în joc. E normal să nu vreți să riscați. Așadar, intrați pe Google și căutați să vedeți dacă Steaua a fost implicată în afaceri ilegale. E destul să folosiți două cuvinte cheie, ”Steaua” și ”bani la negru”, iar articolul gesepist o să vă apară pe prima pagină. De acolo, dacă voi decideți să nu riscați și nu mai bateți palma cu Steaua, nimeni nu vă poate acuza. Voi nu vreți să pierdeți.

Dar Steaua pierde!

Din cauza acestor articole mizerabile Steaua pierde. Imaginea sa e afectată negativ. Și ce e mai rău e că acest lucru este făcut cu intenție.

Jurnaliștii nu sunt obligați să redea cuvânt cu cuvânt toate prostiile spuse de un invitat. Nu asta înseamnă să fii jurnalist. Ca jurnalist, trebuie să te intereseze ca cititorul tău să fie informat corect. Astfel, ori corectezi tu textul, înainte să îl publici, ori faci o precizare cum că domnul în cauză face o confuzie, referindu-se la FC Fcsb cu un nume care nu îi aparține acestei echipe.

Dacă Daniel Oprița dă mâine un interviu în care spune că e încrezător că o să bată FC Stâna Becali, puteți să fiți siguri că ziaricii de la Gsp vor avea grijă să corecteze exprimarea sau să facă o precizare. Asta deoarece ei știu că nu li se va permite să își bată joc de imaginea echipei din Berceni.

Așteptăm, domnule Hîncu!

Am așteptat să vedem reacția clubului Steaua la publicarea acestui articol cu acuzații foarte grave. Articolul a fost publicat la ora 10 dimineața, dar nimic nu a apărut până acum. Cum programul de muncă s-a încheiat, putem presupune că azi nu vor mai face nimic. Așadar, din cauza nepăsării și a lipsei de profesionalism de care dau dovadă domnul Hîncu și oamenii săi, această minciună care macină imaginea Stelei va fi vizibilă cel puțin 24 de ore. Să se fi întâmplat acest lucru la Manchester United, tot departamentul de marketing și comunicare ar fi fost dat afară, iar CEO-ul și-ar fi dat demisia.

Nu are rost însă să ne comparăm cu un club condus de profesioniști. Domnul Hîncu, așa cum bine știți, e de părere că marca Steaua nu are nicio valoare și e convins că publicitatea negativă îi face bine. A zis-o cu gura lui, la emisiunea celor care nu îndrăznesc să-l critice.

Steaua iese însă prost din această poveste. E singura care iese prost. Gsp câștigă trafic și bani, FC Fcsb reușește din nou să ocolească deciziile judecătorești iar Hîncu se poate lăuda că a bifat încă o zi în care nu a făcut absolut nimic la serviciu.

Gsp.ro trebuie dat în judecată. Acreditările jurnaliștilor săi trebuie ridicate

Nu e prima dată când gsp.ro minte în ceea ce privește Steaua, când publică informații neadevărate sau chiar afectează negativ imaginea clubului nostru. A făcut acest lucru de foarte multe ori și îl va mai face, atât timp cât Mădălin Hîncu nu dă doi bani pe clubul pe care îl conduce.

Într-o lume normală, un comandant normal ar fi trimis imediat gsp.ro în judecată și ar fi cerut ca ziarul lui nea Ovi să plătească prejudicii. De asemenea, ar fi ridicat în secunda doi acreditările tuturor ziariștilor legați de acest ziar. Acestea sunt măsuri normale pe care le iei atunci când îți pasă de clubul la care muncești/pe care îl conduci. Din păcate pentru Steaua, în cazul domnului Hîncu nu se pune problema.

Noi însă așteptăm. Să vedem acum dacă cel care se crede doctor are curajul să răspundă acestor acuzații grave care au fost aruncate asupra clubului pe care îl conduce.

steaua libera